După precedenta poveste de viață, una care ne-a făcut pe toți să privim viața dintr-o altă perspectivă, azi am decis să vă aducem un pic de culoare și dulceață. „Vinovata” postării se face Adina Ardelean și pasiunea ei dulce „Adina Toturi Gateaux”.

https://www.facebook.com/torturi.prajituri.712

Gustos! Impecabil! Profesionist!… și aici lista de epitete ar putea continua în timp ce listăm operele de artă făcute de Adina. Cum și de la ce a pornit această pasiune pentru frumos? Să vedem…
„Numele meu este Adina Ardelean, dar lumea mă cunoaște ca și „Adina Torturi Gateaux” și vin din Maramureș, mai exact Săpânța. Am „aterizat” la Paris în urmă cu mulți ani. Tot ce știam despre acest oraș este doar că-i minunat și că are Turnul Eiffel… Într-un cuvânt, cam așa a început aventura mea în Franța!”

Recunoaște că întotdeauna a fost creativă și inventivă, iar pasiunea ei pentru dulce a făcut-o să devină ceea ce este azi – un patiser cu renume. „Totul a început odată cu venirea pe lume a fetiței mele. Ca orice mamă, m-am ambiționat să-i ofer cel mai frumos tort de bun venit. Neștiind la cine să apelez pentru un tort personalizat, dar fiind în același timp plină de idei, m-am apucat să-l fac eu. Ăsta a fost începutul aventurii mele. Tortul a avut un real succes, apropiații fiind încântați atât de decor, cât și de interior. Ofertele gen „vreau și eu un tort personalizat la aniversarea mea”, am început să le aud tot m-am frecvent, așa că înaripată mi-am zis – de ce nu?”


Dar mai întâi a început marea documentare. Ingrediente. Rețete. Decoruri. Totul a fost testat și îmbunătățit până la perfecțiune. Abia după, a bifat cu succes primele sale comenzi. Aprecierile și încurajările nu conteneau, or, asta a însemnat o creștere profesională până la nivel de afacere. Cu alte cuvinte, așa s-a născut „Adina Torturi Gateaux”.

„Ca orice meserie, patiseria are părți atât bune cât și mai puțin. Nu e ușor, dar nici greu atunci când ceea ce faci te motivează să dai tot ce ai mai bun din tine. În timp, am învățat să le împac pe toate. Nu doar afacerea, ci și să am grijă de mine ca femeie, să fiu o mamă și o soție bună, iar atunci când dau de greu să mă motivez singură, spunându-mi: „Adina, ești femeie! Ești puternică! Vei reuși, indiscutabil!” Ce ține de viitor – nu știu exact ce-mi rezervă el, poate chiar o patiserie, dar zic mereu că viitorul sună bine.

Răspunsurile Adinei la întrebările lui Marcel Proust:
– Calitatea pe care o admiri la oameni?
Îmi plac oamenii plini de viață, mă inspiră.
– Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta?
Consider că am fost binecuvântată cu o familie perfectă și o viață frumoasă, ceea că mă face să fiu mereu pozitivă și să am numai realizări.
– Culoarea și floarea preferată?
Ador plantele verzi și culoarea albă.
Vă dorim o zi cât mai dulce alături de cei dragi.

Editor text: Daniela Borodachi