Îi spune Ana Ungureanu pe Facebook Familia Vasile Si Ana și s-a născut în Chișinău într-o familie modestă, după cum s-a exprimat chiar ea. Cunoscându-i povestea, suntem de părere că, de fapt, familia din care vine este una bogată… în valori, altfel nu ar fi avut Ana un parcurs al vieții atât de frumos.

A cunoscut Franța acum șapte ani. Soțul este cel care se face „vinovat” de această schimbare, or, anume din partea lui a venit ideea noii experiențe. L-a urmat, chiar dacă acasă avea un job care-i plăcea. Activa ca și juristă în cadrul Judecătoriei Militare.
Odată venită aici, cel mai mare obstacol i s-a părut limba, sau mai bine zis, necunoașterea ei. Franceza – atât de frumoasă și totuși atât de greu accesibilă. Dar asta nu a împiedicat-o să își găsească primul job la numai două săptămâni distanță de la venire, în sânul unei familii de ruși-nemți, care după ce au văzut dăruirea și dragostea cu care își îndeplinea munca în gospodăria lor, i-au oferit cu încredere pe cea mai de preț comoară a lor – fiul de doar trei ani cu care Ana făcea ore de muzică. Această familie a fost minunată, dar la un moment dat, „mi s-a părut prea puțin, așa că m-am angajat la o altă familie unde am avut grijă de un fiul lor nou-născut.” Au urmat încă doi ani de muncă, dar mai ales de perfecționare a cunoștințelor și aptitudinilor de limbă franceză, rezultate care au dat roade. „Îmi amintesc și acum prima mea vizită la cinematograf. Am vizionat un film în limba franceză și am ieșit foarte fericită pentru că, spre mirarea mea, am înțeles absolut totul.”


Știa că nu putea continua toată viața să fie bonă, având studii juridice și experiență în domeniu, respectiv, a făcut următorul pas. Nu, nu a căutat echivalarea studiilor juridice, ci analizând mai multe oportunități, a ajuns să facă școală de Agent de escala. „De mică mi-a plăcut domeniul aerian, fiind ceva misterios, dar totuși captivant.”

După șase luni de cursuri s-a angajat la Aeroportul Charles de Gaulle, pentru compania Air France.

Au urmat alți doi ani de activitate, după care „mi-a surâs norocul să fiu selectată de AIR FRANC SCOOL, pentru o nouă formațiune ce ține de Agent în Litigiu Bagaje. Sigur că nu am ratat nici această oportunitate, pentru că, ținând cont de selectarea rigidă, am acceptat cu cea mai mare responsabilitate. Așa am ajuns eu, o basarabeancă să cresc și mai mult în job-ul meu.”
Activează până în prezent în cadrul acestei companii aeriene, dar tot nu s-a oprit din ascensiune sa profesională. „Căutam să mai fac ceva, ceva ce m-ar completa și mai mult. Așa am ajuns să fac cursuri de GESTION DE SOCIÉTÉ (Gestionarea unei societăți). După câteva săptămâni bune de studii m-am ales cu o nouă diplomă franceză, care mi-a oferit o nouă șansă de dezvoltare pe plan profesional.”
Astfel, în paralel cu activitatea de la aeroport, împreună cu soțul gestionează o societate care oferă posturi de muncă altor zeci de conaționali de-ai noștri.

„Faptul că sunt Femeia Puternică căreia, cu siguranță, nu îi este frică de noi încercări și greutăți mă face să fiu și mai stăpânită și fericită. Puterea și dorința de a face lucruri bune vine din interiorul familiei. Soțul și fiica sunt cei doi piloni care îmi dau forțe de a avansa atât pe plan profesional cât și personal. Motivația după cum vedeți e una majoră, mai ales că nu fiecare ar avea curajul să creeze oficii și comodități de muncă pentru cei de la DIOR. Am avut ocazia să cunosc lume bună prin acest proiect și prin asta ne-am motivat și mai mult, împreună cu soțul să dezvoltăm ceea ce facem.
Anul 2021 va fi unul frumos, mai ales că vom deveni pentru a doua oară părinți, părinți de fete, de aceea mi-am planificat un nou proiect – „100 la 100 feminin”, care sper să fie pus pe roate chiar în septembrie, atunci când fiica noastră Sabrina va merge la școala maternală. Astfel, voi avea timp pentru bebelina ce urmează să apară pe lume în aprilie, dar și pentru noul meu proiect. Momentan nu pot să ofer mai multe detalii decât ceea ce deja am spus, dar mă voi revanșa atunci când proiectul va fi deja fiabil.”
Nouă, echipei O femeie din Paris nu ne rămâne decât să îi urăm naștere ușoară și să îi dorim succes în noul său proiect!

Răspunsurile Anei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust:
– În ce țara ai vrea să locuiești ?
Visez să rămân în Franța și să savurez răsăriturile și apusurile de pe țărmul mării.
– Principalul tău defect?
Cel mai mare defect al meu – prea bună cu dușmanii.
– Ocupația ta preferată ?
Ocupații preferate sunt mai multe, dar dintre toate prevalează să petrec timp de calitate cu fetița mea.

O FEMEIE DIN PARIS
Editor text: Daniela Borodachi