Când i-am cunoscut biografia primul gând mi-a fost „iată modelul de copil perfect pentru orice părinte”. Activ. Empatic. Creativ. Inteligent. Energic. Ambițios.  Responsabil. Dar cel mai important cu dorință de implicare în proiecte de o importanță socială majoră pentru noi adulții și poate mai puțin pentru un tânăr abia ieșit din adolescență, când cu totul altele sunt interesele. Dar să le luăm pe rând. 

 

 

Unul din sponsorii acestui eveniment este Cătălin Balaur, un tânăr de 19 ani care s-a născut în R. Moldova, dar la vârsta de doar doi anișori a emigrat cu familia în Italia. Aici a trecut toate treptele ciclului de învățământ – de la creșă până la o instituție superioară de învățământ. Momentan, Cătălin este student în ultimul an la Bologna și este un designer grafic în devenire și expert în fotografie. Deja activează cu succes în acest domeniu și are multe proiecte pe rol. Este priceput în materie de marketing, branding sau orice altceva ce ține de dezvoltarea unei afaceri pe partea vizuală, precum sigle (logo), afișe, pliante, broșuri/ cataloage, bannere, reclame grafice, design pentru site-uri, design pentru prezentări și multe altele. Cu același succes activează în calitate de antrenor de fitness specializat și salvamar pe coasta adriatică în timpul perioadei de vară.

„De mic am frecventat școala de dans, fiind pasionat de hip-hop si break dancing. Apoi am acces către JKA Karate – Japan Karate Association cu care am participat la numeroase campionate în Italia și am ajuns la centura neagră.”

 

 

Este pasionat de BodyBuilding, după zile întregi petrecute în sala de sport, este adeptul și promotorul unui stil de viață sănătos și un exemplu real pentru prietenii și urmăritorii săi. Frumoasă biografie pentru un tânăr de nici 20 de ani, ar zice oricine. Trist e faptul că această generație nu mai are nimic legat cu țara de unde își trage rădăcinile. N-a crescut cu operelor marilor clasici – Eminescu, Creangă și Vieru. E mai puțin ancorată în tradițiile noastre. Doar că nu e și cazul lui Cătălin. Chiar dacă a crescut și s-a format în Italia, tânărul continuă să-și iubească țara în care s-a născut, iar limba română a învățat-o de la părinți. 

„Sunt un ex DOR-uleț, în urma participării la programul guvernamental DOR timp de câteva edițiii la rând. De acolo am și aflat foarte multe lucruri frumoase despre țara mea de origine. Așa am cunoscut mai multe despre obiceiurile și tradițiile noastre moldovenești, pe care le știam deja din poveștile părinților mei și am legat multe prietenii.”

 

Mereu a fost implicat în diferite activități de promovare a R.Moldova în Italia alături de părinții săi și a participat la diferite ateliere, spectacole, congrese și concerte. Deci, totul e posibil și desigur, felicitări părinților.

 

E de la sine înțeles de ce evenimentul de la Milano „Împreună suntem o voce” din 28 ianuarie curent n-a putut să-l lase indiferent. Cătălin, cu mare entuziasm, s-a oferit să-și aducă aportul prin a ajuta să creeze istorie și să imortalizeze toate momentele prin care se va face deosebit acest eveniment.  

 

„Motivul pentru care am dorit să-mi aduc aportul de cunoștințe și valoare în susținerea acestui proiect este unul foarte valoros. Orice tânăr se poate implica, iar odată cu asta împărtăși propriile cunoștințe și se îmbogăți cu altele noi.”

 

Și noi suntem de părere că tineri asemeni lui Cătălin sunt un exemplu și nu doar pentru generația sa prin faptul că respectă, susține, promovează și motivează femeile în atingerea scopurilor și împlinirea viselor. 

 

Ideea de final a lui Cătălin, una matură și asumată este că „femeia reușește orice și prinde aripi atunci când bărbatul de lângă ea o susține și crede în ea. Eu am crescut cu aceste valori, pentru că le-am văzut în familia mea, respectiv azi, doresc să dau înapoi bunăstarea și dragostea cu care am fost înconjurat.”