E greu uneori să te limitezi la un articol atunci când scrii despre femei precum e Corina Muntean, pentru că face parte din categoria de oameni, viața cărora depășește cu mult limitele unei foi A4.

Este un nume cunoscut nu doar în Moldova, ci și în Diasporă, datorită școlilor de engleză Friendly School, care nu sunt altceva decât cartea ei de vizită. Acest articol de duminică se citește pe îndelete și se savurează cuvânt cu cuvânt odată cu cafeaua de dimineață.
Pagina școlii: https://www.facebook.com/FriendlySchool.md/
„M-am născut la nordul țării, în satul Corjeuți, raionul Briceni. Primii 15 ani i-am petrecut în satul de baștină, după care a pornit adevărata călătorie în viață, iar destinațiile au fost dintre cele mai diferite – Edineț, Chișinău, Norvegia, America, apoi din nou Moldova. În copilărie îmi doream să devin orice altceva numai nu profesor. Dar soarta uneori îți dă din deget. În cazul meu, viața m-a pus față în față cu această profesie și mi-a arătat toate binecuvântările de care pot avea parte dacă îmi urmez misiunea, dar nu înainte să absolvesc Universitatea de Stat din Moldova, facultatea Limbi Străine, Filologie – Engleză/ Franceză.

Am predat mai mult de un deceniu jumătate limba engleză atât maturilor cât și copiilor în diferite instituții. Iar în momentul când am simțit că pot împărți cunoștințele mele, împreună cu echipa am fondat o școală de engleză, care se numește Friendly School – Cursuri Online de Engleză.
Școala a activat offline timp de trei ani de zile, iar de peste nouă luni Friendly School este online… Pandemia ne-a băgat în case, dar ne-a scos din cochilii pentru a găsi soluții la situația creată. Cu siguranță, după această perioadă, urmează o alta – una înfloritoare.


În cifre, la nici patru ani de la deschidere Friendly School reprezintă o echipă formată din 20 de oameni minunați și reușește să instruiască anual peste 2500 de studenți.
Cursurile sunt intensive, datorită faptului că sunt predate online. Studenții se pot conecta din orice colț al lumii, iar beneficiile pe care le aduce limba engleză în viața fiecăruia dintre noi sunt din ce în ce mai mari și mai necesare omenirii. Printre elevii mei se numără inclusiv persoane de vârsta a treia care învață engleza pentru a putea comunica cu nepoții. Găsesc absolut extraordinar acest lucru. De aceea, metoda noastră de predare este rapidă, interactivă și creativă pentru persoane de orice vârstă. Atunci când am început eu să studiez engleza, necesitatea acesteia era doar la nivel de plăcere și hobby. Azi este o obligație sau un punct forte dacă vrei să avansezi în carieră, să-ți sporești încrederea în sine, dacă vrei un job mai bun, acces la informație mai calitativă.

Avem toate condițiile pentru a o învăța. Nu ne rămâne decât să ne găsim un pic de timp…
La ai mei 36 de ani am înțeles că o viață armonioasă nu este posibilă fără o dezvoltare personală continuă. Atunci când afli toate răspunsurile la o etapă a vieții, trecând la următoarea îți dai seama că nu știi nimic. Dezvoltarea personală te ajută să te descoperi și să îți trăiești viața din plin la fiecare etapă, savurând atât momentele plăcute cât și cele mai puțin plăcute.
Am învățat de-a lungul timpului că este un must să găsesc timp personal pentru activitățile mele ca femeie. Timpul meu devine din ce în ce mai puțin, din simplu motiv că activitățile – atât implicarea mea personală cât și profesională cresc. Reușesc să-mi aloc timp, iar în paralel să-mi realizez toate task-urile doar datorită echipei cu care conlucrez zilnic şi reciproc.

Greutăți? Le am și eu. Dar cine nu le are? Doar că ale mele cedează în fața motivației când mă gândesc de ce am pornit pe acest drum și care îmi este misiunea în această viață. În momentele grele îmi concentrez atenția și energia pe lucrurile frumoase pe care le fac împreună cu colegii și sutele de studenți care ne aleg pe noi să-i instruim.
Marea, muntele, prietenii, un film bun, mâncarea bună servită cu un vin rafinat sunt doar câteva din motivele care mă încarcă cu energie și cu frumos…
Femei, fiți autentice! Căutați acea pasiune care vă motivează zilnic și nu vă comparați niciodată, în nici o circumstanță cu reușitele sau nereușitele altor oameni. Trăiți-vă visurile și nu fricile! Visați cât mai mult!”
Ceea ce nu ne-a spus Corina, dar noi ştim este faptul că pe lângă profesoară de engleză și antreprenoare, mai este și filantrop… doar că binele se face în tăcere… Noi o apreciem și ne mândrim cu ea! Iar dacă aveți nevoie de o profesoară de limba engleză, o recomandăm cu drag!

Răspunsurile Corinei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust:
– Ce-i vei spune lui Dumnezeu dacă îl vei vedea într-o zi?
Mulțumesc.
– Defectul tău?
Bunătatea.
– În ce țara ai vrea să trăiești ?
Africa.

Cu drag, O FEMEIE DIN PARIS
Editor text: Daniela Borodachi