Fericiți sunt cei care găsesc un echilibru între dorul față de cei de acasă și dragostea pentru alesul/aleasa inimii. Cu conștientizări și sacrificii. Cu răbdare și dedicație. Și atunci, indiferent de distanțe lucrurile iau o direcție pozitivă.

Este și cazul Mihaelei Plămădeală, moldoveanca care s-a născut și a crescut la Chișinău, dar de trei ani s-a stabilit în Marea Britanie, țara care „i-a oferit soțului un job bine plătit și care m-a provocat să-mi părăsesc locul meu de suflet… Or, din proprie experiență pot spune că e greu să întreții o relație la distanță, indiferent de sacrificiile pe care le-ar face ambii.” Știm cu toții că aceasta este una din marile provocări ale Diasporei. „Se spune că dorul îți maximizează sentimentul de iubire, însă în același timp este un dușman destul de pervers! Acum îs aproape de sufletul meu pereche, dar gândul îmi e acasă la părinții mei! Compensez distanța față de cei dragi cu telefoane lungi, mesaje și convorbiri pe Viber! Dar nu-mi pare rău!”

Este o visătoare, în mintea căreia roiesc mereu planuri și idei pe care le realizează pas cu pas. „Industria frumuseții a fost cea care m-a cucerit încă din 2010. Am început cu cursul de bază privind extensia unghiilor, care a devenit, în scurt, timp cartea mea de vizită. Din acel moment nu m-am oprit, continuând să-mi îmbunătățesc abilitățile în domeniu. În 2017 am făcut un alt curs de extensie a genelor, iar acum doi ani am studiat un curs de foarte interesant în micropigmentarea sprâncenelor prin tehnica POWDER.

Momentan nu pot spune care din ele îmi aduce o mai mare plăcere. Muncesc iar în paralel învăț lucruri noi pentru că „plăcerea muncii aduce perfecțiunea acesteia”. Azi pot spune cu certitudine că arta frumuseții este ceea ce mă reprezintă, iar pentru o carieră de succes este important, inclusiv, ca fiecare client să fie ascultat, înțeles și, într-un final, să plece mulțumit cu gândul că va reveni.

Chiar dacă e mereu ocupată, Mihaela recunoaște. „Nu uit nici de mine. Încerc să-mi fac timp inclusiv, pentru micile mele plăceri femeiești, or, noi trebuie să fim răsfățate și apreciate pentru munca depusă.”

Peste greutăți a învățat să treacă cu brio. „Iau pe rând și rezolv fiecare problemă în parte. Dar cel mai important, am învățat să nu cad în plasa gândurilor c-aș fi singura care la momentul actual o duce greu. Am învățat să mă bucur de mici momente, pentru că ele dau tonul zile și o fac mai bună. Zilele astea adunate împreună fac săptămâni, săptămânile luni, iar toate împreună duc la viața pe care ne-o dorim.

https://www.facebook.com/mechelle2016

Ce le doresc femeilor? Fiți puternice! O femeie puternică este cea care știe să dăruiasca iubire, feminitate, încredere în sine!

Răspunsurile Mihaelei la întrebările lui Marcel Proust:

– Calitatea pe care o admiri la oameni?

Admir oamenii care au simțul umorului, care sunt fideli și deschiși!

-Care a fost cea mai mare pierdere sau neralizare a ta?

De vreme ce muncești asupra visurilor tale, studiind ani la rând arta frumuseții nu poți spune că ai parte de nerealizări, ci dimpotrivă, ești într-o creștere profesională continuă!

– Culoarea și floarea preferată?

Culorile preferate sunt albul, negrul și rozul! Ador florile, nu am o specie anume!

 

Cu drag: Revista O FEMEIE DIN PARIS

Editor text: Daniela Borodachi

Social Media Manager: Ana Gîlca