Este una din cele mai tinere membre a acestei comunități. Din fericire, ambiția şi talentul nu țin de vârstă… Iar toate creațiile culinare care ies din mâinile ei te fascinează.Provocarea e şi mai mare, de vreme ce pe lângă această pasiune descoperită în pandemie, mai este şi un pui de om care cere necontenit dreptul la atenție. Pentru acest weekend povestea Anastasiei vine să ne învioreze. Anastasia până să ne povesteşti despre pasiunea ta, zi-ne pe scurt despre tine.

De unde vii?

Mă numesc Anastasia Meleca, am 22 de ani şi m-am născut într-un sat frumos de pe malul Nistrului – Şerpeni.

Cum şi de ce ai părăsit locurile natale, ca să te stabileşti în Franța?

Am venit aici acum patru ani, imediat după finisarea studiilor. Nu pot spune c-am ales Franța conștient. Mai degrabă am ajuns aici din dorința de a ajuta o rudă. Acum, însă, înțeleg că această țară mi se potriveşte perfect, or, eu fiind o fire artistică, m-am regăsit (cel puțin aşa îmi place să cred). Franța şi Parisul mă inspiră enorm. Fiecare clădire, fiecare detaliu îmi aduce o mare plăcere.

Care este cea mai mare realizare a ta?

La moment sunt mamă şi asta cred că este cea mai importantă realizare din viața mea. Niciodată nu m-am gândit că sunt în stare să iubesc atât de mult pe cineva, precum îl iubesc pe micuțul meu fiu.

Să revenim la pasiunea – cum a început totul?

Când început pandemia m-am pomenit fără serviciu, apoi am rămas însărcinată. La început am intrat în depresie, dar repede am înțeles că trebuie să acționez, să fac ceva. Cam aşa arată drumul meu spre patiserie, or, asta e ceea ce fac acum. Simt o plăcere enormă să pregătesc torte, prăjituri, să experimentez cu gusturi, arome şi forme. Acum am deschis producerea produselor de patiserie la comandă acasă, sub numele de @sirius_bakery.

Cum reuşeşti să ai grijă de tine ca femeie, dar şi de pasiunea/ afacerea ta?

Fiecare zi o împart astfel ca să-mi ajungă timp pentru bebe, pentru soț şi bineînțeles pentru mine şi pentru hobby-ul meu. E vorba nu doar de patiserie, ci şi de pictură şi machiaj. Tot ce fac acum înafara de educația fiului meu este un hobby, care tinde să devină meseria mea de viitor.

Ce te motivează să te dedici cu atâta dăruire?

Unicul motivator sunt eu însămi, dorința de a deveni o versiune mai bună a mea. Întodeauna mi-am dorit să fiu un om bun şi o fiică demnă de mama mea, dar acum vreau să fiu şi o soție iubitoare, dar cel mai important, o mamă care va creşte un fiu sănătos şi educat. Ce ține de partea profesională, cât de naiv n-ar suna, îmi doresc enorm să inițiez o afacere. Este vorba de o cafenea micuță cu prăjituri şi torte. Ar fi minunat. Anastasia, fără îndoială că anume aşa va fi.

Te rugăm să încurajezi şi alte femei. Ce mesaj ai avea pentru cele care caută inspirație?

Tuturor femeilor le doresc putere şi încredere în sine, să fie sigure pe ele, căci sunt în stare de orice! Răspunsurile Anastasiei la întrebările lui Marcel Proust. Ce este pentru tine femeia? Putere. Puterea de a da o nouă viață. Calitatea pe care o admiri la oameni? Cinstea şi tăria de caracter.

Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta?

Faptul că nu am finisat studiile superioare mă pune pe gânduri, dar cred că o să bifez într-o zi şi asta.

Culoarea şi florile preferate?

Nu am o culoare preferată. Iubesc toate nuanțele de albastru. Ce ţine de flori, preferatele mele sunt romanițele şi lalelele.Anastasia tinereţea ta merge la braț cu munca şi ambiția. Îți ținem pumnii şi așteptăm să ne spui când putem să ne bucurăm împreună cu tine vis-a-vis de deschiderea patiseriei. Dragi femei, vă invităm să vizitați pagina de Internet a Anastasiei şi să comandați https://www.instagram.com/sirius_bakery/

Cu drag pentru O FEMEIE DIN PARIS