Moldova a mai pierdut o Femeie de valoare (sau mai bine zis – o întreagă familie)! În timp ce încă o Femeie de valoarea s-a regăsit în afara Moldovei. Acestea au fost primele gânduri care mi-au trecut prin minte când am citit povestea Adrianei Rusu. În trecut actriță. În prezent coafeză. A renăscut asemeni păsării Phoenix. Femeile noastre femei!

„M-am născut într-un sat frumos din raionul Ungheni și anume Buciumeni. Studiile le-am făcut la Bălți, absolvind în 2010 Universitatea de Stat „Alecu Russo”, unde m-am licențiat în Arte, specialitatea – Regie – Teatru.

M-am afirmat ca și actriță încă de pe băncile facultății la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. Primii pași i-am făcut în scenă, alături de actori minunați care m-au îndrumat și ghidat în traseul meu de ascendență actoricească. Următoarea echipă care m-a primit în brațele sale a fost cea de la Teatrul Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău 🇲🇩. Aici am avut parte cei mai frumoși ani de muncă, alături de cei mai talentați și admirabili colegi. Dar…
2016 a fost anul când am lăsat totul în urmă – carieră, scenă, teatru, colegi, țară, dar mai ales părinți și frați… Pentru o scurtă perioadă, cum credeam eu atunci venind în vizită la soțul meu, care lucra în Franța de câțiva ani. Dar la scurt timp am luat decizia de a rămâne aici definitiv, pentru a oferi un altfel de viitor fetiței noastre Melissa, dar și următorilor noștri copii.


În lumea necunoscută în care am pășit, apropiați îmi erau doar soțul și fiica. Cât timp fetița a fost mică și nu mers la grădiniță am stat și eu acasă cu ea. Dar gândul că acesta ar putea fi viitorul meu nu mă flata deloc. Atunci am simțit că e momentul să-mi pun în aplicare unul din cele mai tainice visuri ale mele… Îmi plăcea să coafez, respectiv, am decis să mă perfecționez în domeniu.
Din acel moment a început noua mea „viață” ca și hair-stylist, cum se mai zice acum. Această nouă profesie mă captivează și îmi dă impresia că sunt o creatoare de frumos, căci până la urmă și o coafură oricât de simplă nu ar fi, este tot o artă… Când coafez o clientă, trăiesc aceleași emoții pe care le aveam când ieșeam pe marea scenă. Și la fel cum așteptam cu nerăbdare aprecierile spectatorilor, și acum aștept emotiv aprecierile clientelor mele. Zâmbetele și cuvintele lor de mulțumire sunt pentru mine similare cu aplauzele spectatorilor la sfârșit de spectacol.
Am lucrat mai puțin în timpul pandemiei, respectiv am avut mai mult timp pentru studii în domeniu. Fac mai multe cursuri online cu hair-styliști cu renume mondial, exersez coafuri, coafuri și iar coafuri, pentru că mereu apar tendințe si stiluri noi. Iar eu vreau ca serviciile mele să fie pe măsura așteptărilor clientelor mele.
În timpul liber îmi place să citesc, doar că în ultimul timp nu prea mă bucur des de aceste clipe. Mezinei casei, Stephaniei cere să îi ofer majoritatea timpului meu, deci ar trebui să zic că noul meu hobby este să strâng jucăriile de prin toată casa și să mă joc cu păpușile.
„Ce nu te omoară, te face mai puternic“. Fiecare dintre noi avem zile mai bune și mai puțin, dar chiar și în cele mai complicate momente ale vieții trebuie să găsim putere și înțelepciune să trecem peste. Să ne uităm în jur și să-i apreciem pe cei ce ne sunt alături în aceste momente, să nu lăsăm greutățile să ne întunece chipurile, să zâmbim chiar dacă acolo adânc în suflet doare. Acceptând loviturile destinului vom putea trece mai ușor peste următoarele încercări, peste obstacole, peste durere, peste lacrimi și vom începe să facem ceea ce ne face cu adevărat fericiți. Indiferent de reacțiile celor din jur, pentru că oamenii judecă mereu! Azi e o artă să fii fericit în ciuda tuturor!

Răspunsurile Adrianei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust:
-Ce-i vei spune lui Dumnezeu dacă îl vei vedea într-o zi?
I-aș spune Mulțumesc pentru tot ce mi-a oferit până acum și m-aș ruga de sănătate pentru toată lumea;
– Care este pasărea ta preferată ?
Pasărea: Vulturul/Acvila – emblema regalității;
– Principalul tău defect ?
Defectul: Nu sunt întotdeauna extrem de diplomată. Am prostul obicei de a spune exact ce gândesc, fără a ambala într-o formă frumoasă ideile și mesajele mele, iar acest lucru, de multe ori, supără pe cei din jur.

Editor text : Daniela Borodachi
Cu drag: O FEMEIE DIN PARIS