Cu fiecare articol scris, crește sufletul de bucurie pentru femeile care au decis să facă parte din comunitatea noastră și care au un cuvânt de spus prin istoria lor inspirațională.Ce ține de femeile stabilite pe Coasta de Azur și în împrejurimi pe lângă povestea motivaționlă, vor găsi în persoana Alionei Braga nu doar o femeie de succes, ci și o expertă desăvârșită în domeniul beauty.

– Aliona, vom începe cu tradiționala întrebare – de unde vii?

– Mă numesc Aliona Braga și vin din Moldova, Călărași

– Pe ce meleaguri te-a purtat vântul emigrării?

– Pe pământ francez, mai exact pe Coasta de Azur în Antibes. Aici m-am stabilit și aici locuiesc de trei ani. De ce anume Coasta de Azur? Văzusem pozele unor prieteni care s-au odihnit în această zonă și… am rămas, pur și simplu, vrăjită. În mai puțin de trei luni am vândut salonul de frumusețe pe care-l aveam acasă, am cumpărat bilet într-o singură direcție și iată mă-s aici. Ahh da, vreau să specific că nu ne aștepta nimeni și nici nu fusesem vreodată anterior, nu știam limba franceză, dar cu toate astea am venit.

– Incredibil cât curaj. Acasă aveai propriul salon de frumusețe. În ce domeniu te-ai regăsit aici?

– Sunt cosmetolog. Îmi place tot ce este legat de frumusețea tenului. Când văd femei fericite după proceduri, simt un imbold de a face și mai mult, de a crește în domeniu. Își spune cuvântul și experiența acumulată acasă în domeniul medicinii și esteticii. Probabil, de aceea știu ce vreau să fac în continuare. Momentant fac studii inter-universitare aici în Franța în medicina estetică, studii ce-mi vor permite să activez ca și medic dermato-cosmetolog.

– Cum reușești să ai timp de tine ca femeie, dar și de cariera ta?

– Sunt o norocoasă. Am un bărbat minunat lângă mine care mă susține, mă înțelege și crede în mine atunci când sunt nevoită să rămân peste program. Ba chiar aș spune că el crede în mine mai mult decât eu însămi. Susținerea lui mă face să mă simt puternică, de aceea nu am dreptul să-l dezamăgesc. Mă simt puternică pe de o parte, dar sensibilă și ocrotită pe de alta, având un asemenea bărbat în spate. Sunt o norocoasă și pentru faptul că fac ceea ce-mi place, or, așa lucrurile merg și mai ușor. Sunt omul care mereu își atinge obiectivele, chiar dacă întâlnește în cale și piedici. Am tatuat pe suflet motto-ul că „nu există probleme, există doar provocări și soluții.”

– Ce te motivează să treci peste piedici?

– Ce mă motivează? Obiectivele mele și bineînțeles familia – ele sunt sunt sursa mea de energie. Motivarea, de fapt, e o stare interioară care depinde doar de noi atunci când înțelegem că suntem responsabili de starea noastră. Atunci e mai ușor să reușești.

 

– Țeluri, ambiții?

– Sunt o ambițioasă incurabilă. Cu timpul am început să cer de la mine tot mai mult, deoarce știu că pot. Eu le numesc obiective și unul din ele este să termin cu brio studiile de medicină în Franța. Un alt scop este să dezvolt afacerea pe care o am, să mă dezvolt personal, să scriu o carte despre afaceri și să deschid o clinică de estetică aici pe Coasta de Azur.

– Aliona suntem sigure că vei reuși. Molipsește femeile cu curajul și perseverența ta, transmite un mesaj acestei comunități…

– Mesajul meu pentru femei ar fi să trăiască aici și acum, să fie fericite, iar fericirea să le vină din interior, una care nu depinde de lucruri sau oameni. Cu cât e mai mare claritatea pe care o ai despre cine ești și ce îți place să faci cu atât mai remarcabil va fi progresul tău, chiar și în cele mai nefavorabile circumstanțe.

Răspunsurile Alionei la întrebările lui Marcel Proust.

– Ce este pentru tine femeia?

Mister.

– Calitatea pe care o admiri la oameni?

Simplitatea și bunul simț.

– Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta? 

Nu accept cuvântul pierdere sau nerealizare. Pentru mine totul se rezumă la lecții de viață.

– Culoarea și floarea preferată?

– Culoarea preferată este verdele, simbol al prospețimii, renașterii, sănătății, evoluției, dezvoltării, speranței și siguranței. Ce ține de flori, mă topesc după lalele.

 

Dragă Aliona îți mulțumim pentru acest interviu motivațional. Dorim din suflet să îți vezi țelurile realizate și te așteptăm cu vești frumoase pentru un nou articol. Dragi femei pentru a lua legătura cu cu Aliona îi puteți scrie direct în privat accesând link-urile de mai jos. 

https://instagram.com/ba_centresthetique?utm_medium=copy_link

https://lsrdv.com/bacentreesthetique

https://www.facebook.com/aliona.ala

 Cu drag, revista „O femeie din Paris”

Redactor text: Daniela Borodachi