Astăzi în premieră, despre Rodica Carauș, creatoarea felicitărilor stil poem-surpriză, o femeie de milioane ce și-a realizat visul în plină pandemie..Probabil ați remarcat în ultimul timp, istorii de succes sau realizarea visurilor în plină pandemie, când unii oameni au reușit să se regăsească sau să se reinventeze…

Și anume aceste exemple, sunt despre oameni puternici, care vor reuși în orice situații dificile…

 

Rodica Carauș s-a născut în satul Mândrești, raionul Teleneşti, dar copilăria toată și-a petrecut-o în satul de baștină a mamei sale:Răzeni, Ialoveni. A avut parte de o copilărie frumoasă, dar nu neagă, că și plină de violență, fapt , care o va marca și-i va determina traiectoria vieții…

Astfel, deja la 19 ani se vede măritată și soție de preot. Își dorea  o schimbare, fără ca să gândească la viitor, în scurt timp se pomenește în față cu multe responsabilități și violență din partea soțului…își amintește că erau vremuri grele atunci, fiind studentă la facultatea de litere a USM, iar după ore muncea din greu la piața centrală, alături de regretatul său tată pe nume Gheorghe.

Rodica a fost mereu o fată activă, implicată în toate activitățile culturale ale școlii: olimpiade, cercuri de teatru, macrame, dar cel mai mult îi placea să cânte, astfel că nu era sărbătoare, unde Rodica, să nu fi cântat, cel puțin un cântec.

Visul…, marele său vis de mică, era să devină cântăreață, dar din păcate n-a fost să fie, deoarece la Conservatorul de muzică, erau doar locuri la contract, plus cunoașterea unui instrument muzical, ceea ce însemna ore suplimentare și mulți bani.

Rodica fiind cea mai mare dintre cele trei surori, iar în familie muncea, doar taică-său, care la acel moment n-ar fi vrut să o susțină, fiind adeptul ideii, că până la urmă artistele sunt toate nefericite și se aleg cu un divorț…

Din păcate, până la urmă nu și-a realizat visul, dar s-a ales cu un divorț, dându-și seamă, că alegerea soțului este una foarte greșită și nu va avea niciodată un viitor luminos în RM, alege drumul străinătății și noilor aventuri.

În 2003, la 1 decembrie, datorită unei rude ajunge în Italia fiind încă în ultimul an de facultate, câteva luni înainte de teza de licență.

Își amintește cu mare nostalgie, primul an de facultate, când participa la ansamblul Mariei Iliuț „Crenguța de Iederă” , dar la fel, a fost nevoită să cedeze din motive financiare.

Poezia este o altă mare pasiune a Rodicăi, scriind poezii de la vârsta de 15 ani, primele fiind de dragoste și dedicate primei sale iubiri.

Mereu a continuat să scrie poezii , chiar la facultate fiind a publicat câteva în cele două volume ale USM, plus scria articole în ziarul Universității.

În Italia, viața nu i-a fost ușoară la început, fiind fără acte, a stat clandestină  timp de 4 ani și jumătate, lucrând mai mult în familii.

După 5 ani de trai la Roma, îl întâlnește pe actualul său soț, care este Sicilian, împreună cu el are o fetiță minunată, de aproape 11 ani pe nume Chanel, un prenume inspirat de la fetița unui futbolist italian de renume.

Chanel nu prea iubește fotografia, pe când, Rodica insistă mereu, deoarece amintirea o duce în copilărie la mult iubitul său bunel, pe nume Mihail, care a fost cel mai vestit croitor și fotograf anume el i-a transmis micuței Rodicuța, dragostea față de tot cei frumos și original, el creând la acel moment rochii personalizate, iar mai târziu nepoata sa va continua acest dar în altă activitate, realizând felicitări personalizate direct din Italia. Rodica este foarte pasionată de fotografie, deși în copilărie a avut doar una, la care ține enorm de mult.

Din moment ce s-a căsătorit, și-a urmat soțul în Sicilia, iar când fetița sa, a împlinit vârsta de un anișor s-a angajat la cea mai prestigioasă sală de nunți din regiune https://baglioborgesati.com/  în calitate de hostess pentru miri.

De când se află în Italia, nu a mai scris poezii, dar mereu a cântat la petreceri de familie, nunți, făcând cadouri muzicale.

Odată cu venirea pandemiei și încetarea serviciului, Rodica a fost nevoită să se reinventeze, creându-și o activitate de suflet, creează felicitări personalizate, în formă de poezie și dedicații muzicale, cu apeluri video înregistrate.

Aceste surprize le poate face oricui, oriunde, și oricând, ba chiar, pentru orice ocazie specială din viața unui om.

La început o făcea din plăcere pentru rude, prieteni ,dar acum o face la fel din plăcere, dar sub forma unei afaceri, prin care și-a realizat visul din copilărie, de-a fi cântăreață pentru un public, astfel astăzi publicul ei, poate fi întreaga Planetă.

Rodica este și a fost mereu o femeie energică, inspirată de frumos și mereu pozitivă.

Adoră să comunice energie bună oamenilor din jur, astfel susține  că adoră activitatea sa la sala de nunți, loc unde se sărbătorește mereu dragostea și buna dispoziție .

Chiar, dacă viață a doborât-o des la pământ, până la disperare, mereu a găsit forțe, pentru a zâmbi din nou vieți, fiindcă dacă-i zâmbești, ea îți zimbește din nou.

Consideră, că poate târziu și-a regăsit încrederea, dar susține că mai bine târziu, decât niciodată…

Își dorește să îmbrățișeze toate femeile, toate mamele, care sunt departe de casă și să le spună, că schimbarea, dacă o dorim în viață, trebuie să înceapă de la noi și să nu ne subapreciem niciodată.

Să ne iubim mai mult, să nu permitem nimănui să ne șteargă zâmbetul de pe fața, oricât de greu  nu ne-ar fi.

 

 

La întrebările de la Marcel Proust răspunde:

🌸 femeia este izvor nesecat de dragoste…

🌸 la oameni prețuiește sinceritatea și ospitalitatea …

🌸 cea mai mare nerealizare a mea este, ca nu reușesc să-l conving pe sotul meu să mai avem un copil, mi-aș dori foarte mult, susține Rodica.

🌸 adoră florile, ba chiar vorbește cu ele, uneori își procură singură, preferata ei, ar fi orhideea.

🌸 culoarea preferată ar fi Galbenul, Verdele și Tiffany.

 

O mică poezie din partea Rodicăi:

Sunt o lacrimă de dor pe-acest pământ,

Pentru mulți, sunt rază de lumină,

Custodesc al vieții legământ,

Și mă simt adesea, o străină…

 

C-am lăsat lăcașul părintesc

Și m-am rătăcit în tainic zbor,

Iar, din sufletul meu izvorăsc,

Versuri dragi, pe placul tuturor.

 

https://www.facebook.com/rodica.labella

https://instagram.com/rodicacaraus

https://www.facebook.com/Rodica-Caraus-felicitari-pentru-omagiati-104047681861894/

Îi mulțumește enorm de mult mamei sale Elena, care la fel este plecată de 7 ani de acasă, se află și ea la Roma, dînsa a fost cea, care i-a transmis dragostea, față de cântec.Dragă Rodica, fie ca pasiunea și dragostea ta pentru oameni și viață să-ți fie mereu călăuză, iar afacerea ta, să se transforme în cel mai frumos proiect de acest gen din Diasporă !!!

 

Cu Toată Considerația

Ofemeie.com ⚜