„…Și de aici, a început totul… Am făcut un curs online în cadrul căruia am învățat toate tipurile de lumânări existente, fitilurile, diferența dintre o lumânare organică și alta de parafină!


Au urmat alte câteva cărți terminate și multe video-uri. N-a fost chiar ușor la început, dar cu cât studiam și practicam mai mult, cu atât mai multe informații noi și folositoare aflam…” Nu știu dacă aș putea începe săptămâna cu un articol mai motivațional decât cel al Dianei Parasca. E binevenit pentru toți cei care caută un impuls, o motivație de a acționa, or, nu în fiecare zi întâlnești femei care încep cu legeritate un proiect nou, îl dezvoltă, îl cresc și cresc și ele odată cu el, iar într-un final adună laurii! La fel, dacă sunteți în căutarea unui exeprt în beaty, sau în căutarea unor lumânări exclusive, originale, calitative le găsiți tot la ea. Să-i aflăm și povestea din spatele poveștii de succes.
Diana, interviurile noastre încep, de obicei, cu o întrebare comună – de unde ți se trag rădăcinile?
– Mă numesc Diana Parasca și sunt din Iași, România.
– De cât timp faci parte din diasporă?
– Locuiesc de șase ani în Marea Britanie. N-am ales eu această țară. Viața m-a trimis aici. Din fericire, eu și UK avem multe în comun. Ce vreau să zic este că sunt foarte fericită că locuiesc anume aici, împreună cu familia.
– Povestește-ne despre parcursul tău profesional…?
– Acum șase ani am terminat facultatea de Drept din România. Deci, de profesie sunt jurist. Dar, din cauza nivelului de limbă engleză insufient pe care-l aveam la vremea aceea a trebuit să mă reprofilez. Am învățat o meserie nouă! Așa am ajuns să lucrez în domeniul frumuseții. Astfel, de patru ani sunt Beauty Therapist. Dar cum perioada de carantină a fost lungă, inclusiv în UK am început, anul trecut prin luna decembrie să creez lumânări naturale, organice handmade.
– Cum mai exact a început totul?
– Totul a început în glumă. Mi-a atras atenția o poză a unei domnișoare care face lucruri asemănătoare cu ceea ce fac eu și mi-am zis: „Woow, sunt minunate și foarte colorate paharele în care această domnișoara toarnă lumânările.” Atunci s-a născut ideea să fac câteva lumânări, reciclând deja lumânările pe care le aveam în casă. Apoi, m-am gândit să le vând, iar bănuții adunați să îi ofer spre donație unei comunități din România care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru copiii săraci, dar cu rezultate foarte bune la învățătură. Și de aici, a început totul… Am făcut un curs online în cadrul căruia am învățat toate tipurile de lumânări existente, fitilurile, diferența dintre o lumânare organică și alta de parafină! Apoi alte câteva cărți terminate și multe video-uri. N-a fost chiar ușor la început, dar cu cât studiam și practicam mai mult, cu atât mai multe informații noi și folositoare aflam. Apoi, am început să le vând. Mesajele pozitive și de admirație au început să curgă. Următorul pas a fost crearea unui website și comercializarea lor la nivel internațional. M-am simțit tare bucuroasă și binecuvântată că am putut să termin tot proiectul legat de conceptul lumânărilor organice până la terminarea restricțiilor. – Diana, felicitări.
Chiar e o evoluție fulminantă.
– Așa e, dar să știi că nu a fost mereu ușor, chiar dacă produsul final se termina cu o poză sau vânzarea în sine a lumânării. În timp ce studiam procesul de creare a lumânărilor, mi-am dat seama că urma să studiez alte câteva domenii, cum ar fi uleiurile esențiale și mixurile corecte dintre acestea, marketingul, promovarea produselor și advertisingul, fotografia de produs și restul detaliilor, gen un nume potrivit brandului, detaliile ce țineau de împachetarea lumânării din soia, alegerea esențelor de parfum 100% pure și de calitate ! N-a fost ușor nici pentru că am fost singură în tot procesul și fiecare detaliu a trebuit să fie gândit ca la final să iasă perfect ! Așa cum eu sunt de părere că a ieșit! Foarte multe lumânări naturale D•P Scents sunt create de clienții mei.
Foarte multe au fost personalizate și chiar unele au fost într-un singur exemplar vândut! Sunt mândră de tot ce-am reușit să creez până la acest moment. Cred, că se datorează faptului că ne plac lucrurile unice, pentru c-am început să îmbrățișăm din ce în ce mai mult ideea de organic, natural, vegan free. Un alt detaliu pe care l-am descoperit a fost acela c-am început să ajutăm foarte mult antreprenorii aflați la început de drum și să susținem foarte mult persoanele care fac diferite lucruri handmade.
Diana, ce să zicem, ne-ai lăsat fără cuvinte ambiția și perseverența ta!!!! Bun venit în comunitatea femeilor puternice și determinate ale diasporei. 
Dragi femei, intrați pe link-ul lăsat de Diana pentru a admira și comanda lucrările ei. Sunt adevărate opere de artă.
tel. 07711348305.
diana@dpscents.co.uk
Cu drag – revista O FEMEIE DIN PARIS
Editor text – Daniela Borodache
Daniela Borodachi