Originalitatea e la ea acasă când vine vorba de Gabriela și de pasiunea care a acaparat-o total. Este vorba de tehnica quilling și de decorul ce poate fi creat cu ajutorul ei. Pozele vorbesc de la sine, iar pentru cei care sunt în mereu în căutarea ineditului atunci când vor să își surprindă persoana dragă, le recomandăm să salveze contactele Gabrielei. Dar până atunci, să-i aflăm povestea.


Gabriela ce ne poți spune pe scurt despre tine?

Mă numesc Gabriela Mitrofan și vin din Oltenia, mai exact din Dolj, de lângă Calafat, dar de 14 ani sunt stabilită în Franța.

Care a fost motivul plecării tale?

A fost măria sa întâmplarea. Eram primul an la facultate. Tocmai terminasem examenele și așteptam vacanța, când într-o zi mă sună o prietenă din copilărie, stabilită în Franța de câțiva ani spunându-mi că îmi cumpără bilet să vin la ea în vizită. I-am spus mamei care, spre surprinderea mea, a fost de acord. Peste două zile respiram aer parizian.

 

Ai venit în vizită și totuși ai rămas?!

Așa e. Inițial venisem cu gândul să lucrez doar pe perioada de vară, ca mai apoi să revin la facultate. Însă, cunoscându-l pe soțul meu aici, am simțit că trebuie să rămân și… am rămas.

Ai regretat ulterior vreodată această decizie?

Nu, niciodată. Nici chiar în clipele când căutam un job și pe care nu-l găseam din cauza necunoașterii limbii. După aproximativ un an am început să lucrez ca femeie de menaj pentru mai multe familii. Am lucrat până în 2015 când fetița mea avea șapte luni și eu am conștientizat la un moment dat că deja pierdusem multe momente importante din viața ei, așa că am decis să rămân acasă.

 

Povestește-ne despre afacerea ta.

Înainte să se nască afacerea mea, s-a născut fiul meu. Era decembrie 2017 și eu l-am născut prematur la 25 de săptămâni. A urmat o perioada destul de grea, pe care am depășit-o cu brio. Dar pentru asta aveam nevoie și de o activitate care să mă liniștească. Chiar înainte să înceapă pandemia mi-am cumpărat un kit de quilling cu gândul să încerc ceva nou. Nu m-am gândit nici o clipă că mă va fascina total. Starea de bine, satisfacția și relaxarea pe care le simțeam atunci când cream ceva m-au făcut să continui și să-mi dau seama că asta este ceea ce vreau să fac. Pentru mine quilling-ul a fost și este o terapie care m-a ajutat să trec peste momentele dificile. Primul tablou pe care l-am facut a fost pentru o prietenă care născuse. Apoi am început să lucrez în bază de comenzi venite din partea persoanelor cunoscute sau chiar necunoscute, dar care m-au găsit prin recomandare.

Acum că această activitate îți ia tot mai mult timp, reușești să ai grijă de tine, dar și să acorzi suficient timp celorlalți?

Da, în timpul puțin care-mi rămâne… Să nu uităm până la urmă că femeia este o floare ce trebuie îngrijită.

 

Cine și ce te ajută să faci față provocărilor?

Știu că nu voi fi originală când voi spune că soțul și copiii mă ajută și mă motivează să trec peste greutăți, dar acesta este purul adevăr.

 

Scopuri de viitor? Ce ne poți spune despre ele?

Scopul meu este, evident, să mă perfecționez cât mai mult în ceea ce fac și să reușesc să ajung cât mai sus.

Ai un mesaj pentru femeile acestei comunități?

Da. Femeilor, nu uitați că sunteți cele mai puternice ființe din Univers. Puneți-vă ținte înalte și luptați ca să le atingeți!

 

Răspunsurile Gabrielei la întrebările lui Marcel Proust?

Ce este pentru tine femeia?
Universul. Acolo unde există o femeie fericită, există un colț de paradis.

Calitatea pe care o admiri la oameni?
Altruismul, sinceritatea și respectul față de cei din jur.

Cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta a fost…?
… faptul că nu mi-am terminat studiile.

Culoarea și florile preferate?
Îmi place albul și negru, ce ține de flori – trandafirii.

Dragă Gabriela, pasiunea ta ne-a cucerit și pe noi, iar ambiția de care dai dovadă ne face să fim siguri că drumul tău e doar drept înainte, către dezvoltare și cât mai mulți clineți.

Dragi femei, găsiți în persoana Gabrielei nu doar talent și pasiune, ci și multă creativitate, gata să vă realizeze până și cele mai dificile comenzi. 

Cu drag, pentru revista „O femeie din Paris”

Redactor text: Daniela Borodachi