Irina Ciobanu este o tânără de 27 de ani, originară din Cernăuți, localitatea Gorbova, sat cu vorbitori de limba română. A venit în Franța, la Paris, cu 5 ani în urmă, timp în care a reușit să construiască în jurul său o adevărată cetate și aici se referă la familie. Inițial, Irina a venit la rude pe o durată de timp foarte scurtă, dar după ce l-a întâlnit pe cel care i-a devenit soț, au rămas până azi. ☀️


În Ucraina Irina Ciobanu activa ca asistentă medicală. Profesase 4 ani în secția de cardiologie, iar în paralel și-a satisfăcut o pasiune pe care o avea dintotdeauna, și anume a învățat să realizeze coafuri festive. Iar această meserie a ajutat-o foarte mult după ce a emigrat, iată de ce este important să-ți urmezi mereu intuițiile:
,,Pentru că Cineva, undeva îți pregătește ceva la care să te aștepți cel mai puțin și atunci trebuie să fii pregătită. Ador meseria mea în domeniul medical, dar aici, cu actele mele aș putea un pic mai târziu să mă gândesc la ea, până atunci am trecut la planul „B”, plus că îmi place să transform o femeie într-o zână, să o fac să radieze.”, spune Irina. Ea oferă din timpul său oricui îi cere. Este bine organizată, iar aceasta e o calitate care o ajută să găsească abia la urmă timp și pentru ceașca de cafea. Cei doi copii o solicită la maximum: „Unul țipă, altul cere de mâncare, împrăștie, strică, așa ca la toată lumea, dar eu nu pot trăi dacă ceva nu e aranjat la locul lui, asta mă face să fiu relaxată. Din acest motiv le aranjez pe toate până noaptea târziu, ca a doua zi să mi se bucure ochii.”
Referitor la greutățile pe care le întâmpină o femeie ea se conduce după crezul: nimic nu este imposibil. „Eu cred în mine, în puterea mea. Trebuie să muncesc ca să ajut pe alții cu ceea ce pot eu, plus că ar trebuie să fiu demnă în fața copiilor mei. Pentru ei pot răsturna munți! Femeie puternică devii, nu te naști! Doar cu credință și iubire în suflet, femeia poate de toate!”
Răspunsurile Irinei Ciobanu la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust :
– Atunci când îl vei întâlni pe Dumnezeu, ce o să-i spui ?
✍🏻Îl voi ruga de sănătate pentru mine și familie și să-i vindece pe cei suferinzi.
– Locul unde ai vrea să trăiești ?
✍🏻Îmi place Franța, dar mă surprind gândindu-mă deseori la casa noastră din sat, la bunica lângă care aș vrea să stau cât de mult posibil, pentru că ea m-a crescut și mă iubește ca nimeni altcineva!
– Care este deviza ta?
✍🏻Fă bine, pentru că binele se întoarce!
Să recapitulăm deci, ce am învățat de la IrishaVanessa (așa o găsim pe Facebook): facem regulă în minte, în gând și în jur, apoi bem ușurate cafeaua! Dar mai întâi de toate, nu uitați să vă urmați propria intuiție. Universul are mereu planuri !
Cu drag, O FEMEIE DIN PARIS 🌼
Editor text: Corina Cojocaru ❤️