Este arhicunoscută celor de-acasă! Pentru că este unul dintre cei mai buni medici ORL-iști pentru copii. Probabil vă întrebați ce caută atunci pe pagina unei comunități destinate Diasporei? Pentru că această femeie minunată este, de fapt, „un copil al Pământului”. O spune chiar ea, după ce a bifat țări și continente ca loc de trai. Unde se află momentan Lucia Gariuc, și cu ce mesaj vine pentru pagina „O femeie din Paris”? Să vedem ce ne-a răspuns…

,,M-am născut la Chișinău, dar din ianuarie curent mă aflu în Luxemburg, unde m-am mutat împreună cu feciorul meu pentru a participa la stagierea clinică pe care o fac împreună cu Profesorul Marc Remacle, în departamentul Otorinolaringologie a Spitalului Central Luxembourg.
Pentru cei care se întreabă de ce am plecat de acasă, le pot răspunde că mă consider o cetățeancă a Pământului, or pe parcursul vieții mele am trăit în diferite locuri, ba chiar am schimbat și continente. În copilărie am locuit inclusiv în Argentina timp de șapte ani. Am schimbat mai mult de 20 de vize de reședință, respectiv expresia a lăsa Moldova nu e despre mine. Patria nu mi-o las niciodată. E mereu în mine și cu mine de când mă știu pe acest pământ.


Sunt medic specialist otorinolaringolog, în a treia generație.

Fac medicină, deoarece răsuflu medicină de când m-am născut și niciodată nu prea am simțit nevoia sau dorința să fac altceva.
Dragostea pentru om și sănătatea lui a fost mereu mai presupus decât orice altceva. De aici și dorința de a promova filosofia mea la capitolul sănătate, or, anume acesta este acel „prim plan” profesional. Ador să ajut doar atunci când este nevoie de mine și o fac cu toată credința, atât în pacient, cât și în Dumnezeu. Omul este un organism complex care are nevoie de o abordare individualizată. Și acest fapt mereu mi-a captivat interesul să studiez și să înțeleg sănătatea din toate punctele ei de vedere – fizic, moral și spiritual.

Fac ceea ce simt că trebuie să fac azi, aici și acum.

Așa am fost de când mă știu. Dacă trebuia să învăț sau să lucrez, învățam și lucram cât de mult puteam, dacă trebuia să trăiesc pentru mine, o făceam cât de bine puteam, dacă trebuia doar să exist, o făceam cât de profund puteam. Pentru mine personal, asta mereu a funcționat – să nu îmi pun multe întrebări de ce și pentru ce? Doar să mă las ghidată de ceea ce simt. Sunt femeie și am tot dreptul la asta.
Moda! La fel, e simplu. O fac, fiindcă ador combinațiile care la prima vedere sunt de necombinat. Această trăsătură mereu m-a făcut să vreau să evoluez și să evit stereotipurile. Ador atât medicina ca profesie, cât și moda ca hobby. Consider că orice femeie de pe fața Pământului ar trebui să înțeleagă importanța între a te simți specialist în domeniul tău și femeie cu toate literele acestui cuvânt. Păi iată, prin moda și photoshotinguri îmi accentuez și mai mult feminitatea. E ceea ce nu vreau să uităm niciodată. Am venit femei și trebuie să plecăm tot femei.
Iubesc viața și nu vreau să pierd nici o secundă din răsărit și apus. Iubesc oamenii și iubesc să iubesc. Nu aș vrea să pierd nici un moment din viața mea, gândindu-mă la faptul că trec prin greutăți. Greutățile nu există. Există doar lecții care trebuie trecute cu brio. Pentru asta suntem aici – să fim fericiți și să îi fericim pe cei din jurul nostru, prin dragoste, atenție, ajutor la nevoie și responsabilitate, față de noi, față de cei din jurul nostru și față de această Planetă.

Îmi doresc să cresc învățând zi de zi ceva nou pentru mine, atât ca medic cât și ca om.

Și asta fac. Momentan am parte de un profesor deosebit și-i mulțumesc vieții și Domnului pentru această posibilitate. Drumul până aici a fost interesant, cu multe suișuri și coborâșuri, a durat cam vreo doi ani, dar a meritat orice secundă. Sper să reușesc cu tot programul pe care mi l-am stabilit, astfel ca cei care m-au ajutat și susținut, cei care cred în potențialul meu să se simtă mândri de mine, într-un final.”
Dar voi ce părere aveți despre această femeie pe care noi o numim fabuloasă și unică ?

Răspunsurile Luciei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust:
– Calitatea pe care o apreciezi la un om ?
Responsabilitatea. Față de sine. Față de Dumnezeu. Față de cei de alături.
– Care este pierderea sau nerealizarea ta cea mai mare ?
Nu cred în pierderi sau nerealizări. Totul este mereu în locul potrivit, la timpul potrivit.
– Floarea și culoarea preferată ?
Roșu. Florile de cactus (mămica are o colecție de ani de zile și ador ceea ce face).

Editor text: Daniela Borodachi
Cu drag: O femeie din Paris