Creațiile pline de culoare ale Luminiței Leorda au ajuns la majoritatea moldovenilor din diaspora cantabrică. Tânăra mămică și-a lansat afacerea handmade acum doi ani, din marea dorință de a revoluționa piața prin creații florale inedite. Astăzi, autoarea Bella Flor recunoaște că visul ei s-a îndeplinit grație lui Cătălin, soțul Luminiței, care a crezut în ea din prima clipă. De Ziua Internațională a Femeii, vă prezentăm povestea din spatele acestei afaceri parfumate cu multă dedicație și muncă.

 

O POVESTE DE ACUM UN DECENIU
„Povestea mea în Spania începe acum 10 ani, în iulie 2012, eram o puștoaică de 18 ani abia împliniți. Cum toți venim la cineva drag, uite că și eu am avut marele noroc să vin la fratele meu ca să îl ajut cu copiii mici, iar în paralel – să îmi fac un viitor aici.”

 

PASIUNEA PENTRU FLORI
„Dragostea mea pentru flori vine de când eram mică. Chiar și la școală activitatea mea preferată era să am grijă de florile din clasă, apoi acasă a existat dintotdeauna grădina plină cu flori. Este pasiunea mea de când eram mică. Florile mele preferate sunt trandafirii, în special cei albaștri.”

BELLA FLOR – UN VIS DEVENIT REALITATE FOARTE REPEDE
„Bella Flor este un scop pus pe roate foarte repede. Mereu mi-am dorit să fac ceva deosebit, ceva ce aici nu prea se practică, ceva într-un fel diferit. M-am tot gândit la ea ceva timp până când am avut curajul să mă consult cu soțul, să-i spun ideea mea și desigur că am avut cel mai mare sprijin de la el.”

UN SUFLET CARE A CREZUT ÎN ACEST VIS
„Cătălin mi-a spus o singură frază: Tu ești sigură că vrei să faci asta? Atunci mergem spre acest vis împreună. Nu eram sigură că va merge, că mă voi descurca, el însă mi-a spus: Dacă nu riști, niciodată nu vei ști dacă e bine sau nu – iar replica lui pentru mine a fost cel mai mare val de energie și sprijin. Este foarte important când ai un suflet care te ajută să-ți aduci planurile la capăt, măcar și cu un sfat. Probabil în viitor, visul meu se va transforma și într-o florărie fizică.”

 

CEA MAI NOUĂ PROVOCARE – BUCHETELE COMESTIBILE
„Mai nou, am început să confecționez și buchete comestibile pentru bărbați și copii. Mulți mă tot întrebau ce propun pentru bărbați, așa că a venit și rândul lor.”

PROFILUL CLIENȚILOR BELLA FLOR
„Profilul clienților mei e reprezentat de bărbați, în special cei căsătoriți, care vor să-și impresioneze șoțiile cu un buchet sau o cutiuță cu flori. Toți clienții care apelează la Bella Flor doresc ceva unic și deosebit. Înainte de a lua o comandă, întreb clientul ce flori preferă și apoi întreb dacă știe ce flori iubește acea doamnă sau domnișoară spre care merge livrarea. Ca să impresionezi, trebuie să respecți preferințele femeii.”

 

O ORĂ – TIMP RECORD DE LIVRARE
„O comandă se poate efectua și livra chiar și într-o oră, dacă acel client face comanda în orarul de muncă. Cu livrarea e mai ușor, livrez atunci când clientul dorește, sunt foarte flexibilă, am făcut livrări și la 00:00 noaptea. În topul preferințelor moldovenilor sunt trandafirii, apoi vin lalelele și bujorii. Trandafirii – din motiv că sunt mai romantici și eleganți, în schimb lalelele și bujorii le amintesc de Moldova, deoarece acolo au crescut toți cu ei prin grădini și aceste flori semnifică nostalgia.”

CONDIȚIILE DE ÎNGRIJIRE ALE FLORILOR VII, TĂIATE
„Florile din buchet, puse într-o vază cu apă, trebuie să fie scurtate la fiecare 2-3 zile câte 1 cm. Când vine vorba de cele din cutiuță, ele vin gata scurtate și doar putem adăuga la 2-3 zile câte un pahar cu apă în buretele lor special.”

 

MAMĂ, SOȚIE, ANGAJATĂ, FLORĂREASĂ
„Nu am secrete pentru timpul meu, doar mă strădui să le pun pe rând pe toate, pe alocuri mai calm, pe alocuri mai cu zburlita, dar toate sunt caracteristice zodiei Berbecului. Sunt foarte încăpățânată, nu mă dau bătută până a-mi duce la capăt ceea ce mi-am propus. De oboseală și griji pot să uit doar când dorm, pentru că am doi copii mici.”

„COPIII NE SUNT ARIPILE”
„În familia mea sarcinile nu sunt repartizate, noi avem acest echilibru. Când eu nu reușesc să fac ceva, o face el, atât – nu există altă soluție, pentru că avem doi pui care ne umplu sufletele de fericire. Copiii sunt aripile ce ne dau putere zi de zi să fim mai uniți.”

MESAJ PENTRU FEMEILE DIN DIASPORĂ
„Tuturor femeilor din lumea întreagă și în special celor din diaspora moldovenească le urez în primul rând să se prețuiască, să se mai dezmierde cu câte un capriciu, să mai uite de muncă și să se bucure de viață, căci e tare scurtă. Merităm să fim prețuite la cel mai înalt nivel. Mai regina decât floare, doar femeia poate fi – vorba poetului Dumitru Matcovschi.”

Sursa info: https://dininimadiasporeiunite.blogspot.com/2022/03/