Acest 8 martie ne-a făcut să privim viața dintr-o altă perspectivă. Ne-a luat ceva timp să ne restabilim psihicul, să încercăm să ne restabilim prioritățile, să revenim ușor-ușor la cotidian, deși asta e al naibii de greu s-o faci, când știi că milioane de oameni suferă. Că femeile au luat rol de bărbat atunci când au fost nevoite să acționeze pentru a-și duce copii într-un loc mai sigur, fie că e vorba de refugiu în țările vecine sau în cele mai dosite bunchere.



Pornind de la această idee, echipa platformei „Ofemeie” a decis să nu renunțe la evenimentul planificat înainte de 24 Februarie pentru data de 13 martie și iată că el a avut loc, fapt pentru care tindem să mulțumim atât speakerilor, cât participanților. Evenimentul intitulat ”Femeile au drepturi, femeile sunt libere!” a avut în calitate de speakeri pe: Inga Iamblea, consulantă în imagine, autoarea cărții Before&After, Olga Drotiev, psiholog, numerolog, cosmetolog, Eu, Viorica Țîmbalari, fondatoarea platformei Ofemeie, Diana Concescu, medic neurolog ph Paris.

Fiecare discurs și fiecare discuție a avut un scop nobil – de a privi femeia din toate perspectivele, de a-i aduce un omagiu fumuseții și imaginii așa cum a făcut-o Iana Iamblea, cea care a vorbit despre eleganță, stil, importanța de a fi în armonie cu tine însăți. Exemplele Inei de femei before und after ne-au convins că fiecare femeie este o zeiță și își are loc pe coperta unei reviste de modă. Absolut fiecare.

Olga Drotiev, ne-a explicat despre femeia acestor timpuri, despre necesitatea ei de a se realiza, despre energiile masculine pe care le are fiecare reprezentată a sexului frumos. Am aflat lucruri impresionante despre noi însene. Oare ce poate fi mai frumos?

Eu am vorbit despre sărbătoarea de 8 martie, mai bine zis despre începuturile ei și până azi, despre femeile care acum un secol luptau pentru egalitate și despre legi și inegalități între femei și bărbați pe care le avem până azi. Continuăm lupta.

 

Diana Concescu ne-a povestit despre importanța sănătății noastre, a femeilor – cancerul mamar, cancerul de colon, drogurile în rândul adolescenților etc, or, noi femeile reușim să facem programări peste tot – la coafor, la manichiură, și doar la medic nu avem timp să ajungem. Oare de ce?

 

 

De ce scriu toate aceste lucruri? Ca să se știe! Noi suntem și putem fi ceea ce ne dorim. Unele avem asta în sânge. Altele avem nevoie de inspirație. Dar, toate suntem femei, suntem emancipate, ne putem decide singure soarta, meseria, partenerul și numărul de copii. Suntem mândre de asta.

cererea de inregistrare in clubul ofemeie

https://docs.google.com/forms/d/10clhEDEj9HjRuglmLiXy3DswIv4KbSuIdxfwPO1OgiA/edit