Ți-ai pus vreodată întrebarea care sunt factorii ce determină succesul unor persoane?



Crezi că aceștia constă într-un IQ mult mai bine dezvoltat? Sau faptul că aceștia se datorează rezultatelor școlare excelente?
Ei bine, mai multe studii au demonstrat că în spatele oamenilor de succes nici unul din acești factori nu au fost esențiali pe tot parcursul profesiei lor.

La baza unei cariere profesionale sau sportive de succes stă în primul rând pasiunea și dorința. Acestea determină ceea ce suntem și sunt cu certitudine sursele noastre interne necontenite de motivare.

După care, un alt element indispensabil este perseverența. Fiecare pas elaborat zilnic, cât de mic n-ar fi acesta, ne conduce spre obiectivul final. Dedicarea zilnică în ceea ce facem este răspunsul majorității oamenilor de succes.

Reziliența ar face parte și ea din acest parcurs. Cei mai mulți dintre noi tind să se descurajeze după micile eșecuri și apoi să renunțe, pur și simplu, la vise, chiar și la acele pe care se pare că le ținem cele mai dragi sufletului nostru.

Este ușor să fim demoralizați în momentele dificile. Ne putem simți goi și poate chiar să credem că nu mai există un scop în viață atunci când apare o situație dificilă. Rușinea unui singur eșec devine atât de mare în mintea noastră, încât nici măcar nu suntem gata să o privim în alt mod. Dar tindem să uităm că eșecul este într-adevăr singura piatră de temelie către succes. Eșecul face parte din traseul nostru spre obținerea scopurilor mărețe. Dacă luăm decizia de a ne concentra asupra viselor noastre, vom vedea că până și cele mai devastatoare eșecuri vor părea banale. Este vorba de a avea în viziune obiectivul nostru în orice moment și în toate circumstanțele. Imaginează-ți că ești într-o pădure și se ia un urs după tine. Scopul tău în ciuda obstacolelor(crengi, tronci, spini, cărări înguste) va fi – supraviețuirea. Acest exemplu simplu schimbă cel
mai des perspectiva clienților mei.

Puterea de a lua decizii este un alt factor primordial spre reușită. Când nu știi pe care drum să o apuci, puneți întrebările:
“Care sunt consecințele alegerii pe care o fac?”
“Această decizie va aduce satisfacție și fericire mie și celor pe care îi afectează?”
Răspunsul la aceste întrebări te va împinge, fără îndoială, să vă modificați visele, obiectivele și să vă concentrați asupra obiectivului ultim.

Cu siguranță o notă de pozitivitate și speranță ar încheia cu brio acest articol despre factorii cheie spre un drum de succes.
Știai că Walt Disney a fost concediat de un redactor de ziar pentru că „îi lipsea imaginația și nu avea idei bune”? Mai multe dintre afacerile sale au eșuat înainte de premiera filmului său „Albă ca Zăpada”.

Astăzi, majoritatea copiilor nu și-ar trăi copilăria în același mod fără ideile sale. Sau că mama lui Sir Isaac Newton l-a scos din școală în copilărie pentru a avea grijă de ferma familiei?
Aceasta a eșuat lamentabil. Sir Isaac Newton a devenit unul dintre cei mai mari oameni de știință din toate timpurile, revoluționând fizica și matematica.

Nu lăsa pe nimeni și nimic să stea în calea viselor tale.



CU DRAG O FEMEIE DIN PARIS

AUTOAREA – MĂRIOARA CHEPTENE

Vedeți mai jos linkul: https://www.facebook.com/profile.php?id=1178311825