Are mâini de aur și este mereu gata să satisfacă orice moft al clientelor – coafuri, machiaje, micropigmentare etc. Știe rostul „în ale frumuseții”, iar acest fapt o fac extrem de cotată. Dacă acum un an, în momentul când a venit în Franța, avea o mare frică de necunoscut, azi se simte liberă, împlinită, înconjurată cu oameni de valoare, iar succesul ei atinge cote maxime într-o perioadă atât de scurtă. Natalia Ene este o nouă membră a comunității „O femeie” care are câte un cuvânt de spus despre toate câte un pic. Cum stau lucrurile cu emigrarea? Cu cariera? Cu succesul? Cu laurii și planurile de viitor! 
Un articol extrem de util atât pentru femeile care caută o sursă de inspirație, cât și pentru cele care sunt în căutarea unei profesioniste. Să o cunoaștem:
– Natalia, hai să începe cu începutul. De cât timp ai emigrat și de ce?
– Sunt venită în Franța de 11 luni! Mi se pare o cifră atât de neînsemnată prin comparație cu cele pe care le aud de la clientele mele! Am decis să ne stabilim în Franța după ce am fost într-o vacanță aici, la invitația prietenilor noștri și pur și simplu m-am îndrăgostit de acest oraș! Sunt omul care adoră schimbările și ieșirile din zona de confort, așa că – de ce nu?! A trebuit să las acasă, în Moldova tot ce a însemnat sensul vieții mele de până atunci (cu excepția familiei și oamenilor apropiați, desigur) – casă și masă, afacerile noastre – salonul meu de frumusețe și business-ul soțului și am pornit-o în lumea mare…
– Cu ce mai exact te ocupai acasă? Nu ți-a fost frică să lași așa totul și să pornești în necunoscut?
– Sunt un meșter în domeniul frumuseții, cu o experiență de peste 20 de ani. Să știi că nu, nu mi-a fost frică. Ba dimpotrivă, am fost ferm convinsă că tot bagajul de cunoștințe pe care l-am acumulat în timp, mă va ajuta să mă descurc oriunde! Și n-am dat greș, pentru că femeile noastre sunt și vor fi mereu cele mai frumoase si cele mai îngrijite! Mare mi-a fost mirarea să aflu ce comunitate puternică este aici, cum se sărbătoresc nunțile, cumetriile și cât de frumos se respectă tradițiile! Odată începându-mi activitatea, am avut noroc să lucrez nu doar cu fetele noastre, ci cu cliente din, practic, toată fosta Uniune Sovietică! Am mai făcut cunoștință cu fotografi și am avut șansa să particip la ședințe foto, să pregătesc modelele etc. Toate acestea au însemnat o experiență unică de a face parte din tot procesul, de a vedea cât de multe lucruri stau în spatele unei fotografii reușite din revistă! Deci dacă e să povestesc toate experiențele pe care le-am trăit în aceste 11 luni de Franța, cred că nu m-aș mai opri… 
– Felicitări pentru că ai reușit în 11 luni ceea ce alții nu reușesc nici în 11 ani. Cum rămâne cu dorul de casă?
– Îl alin… În primul rând, mă întâlnesc cu prietena mea. Avem multe în comun și prietenia noastră de mai bine de un deceniu ne face să uităm că suntem departe de casă! Mă strădui să ies cât mai mult în Paris pentru a face plimbări pe jos… Să mă pierd prin ulicioarele mici, să admir arhitectura orașului, să aflu mai multe din istoria Parisului… Dar oricum la cât de mult nu m-ar fascina Parisul, nu-mi va înlocui niciodată pe cei dragi de acasă. Cu cât mai mult mă aflu aici cu atât mai mare e dorul de casă…
– Care a fost cea mai mare provocare a ta? 
– Cea mai mare provocare am trăit-o în primele șase luni din cauza faptului că mi-am lăsat copiii acasă în Moldova, pentru o perioadă atât de mare de timp. Poate cineva va zice că sunt deja mari sau că jumătate de an nu-i chiar atât de mult, dar pentru mine a fost o veșnicie! Nu voi uita acel moment când am venit în țară și ei ne-au întâlnit la aeroport… când s-au deschis ușile și erau acolo. Fericiți! La un moment dat mi-am dat seama că tot aeroportul era cu ochii pe noi, la cât de gălăgioși eram. Dar pentru mine chiar nu conta… De trei luni suntem cu toții împreună. Sigur că ne ciocnim cu multe provocări, mai ales pe partea de acte. Numai cei care au trecut prin asta înțeleg despre ce este vorba. Și limba franceză este o provocare, dar atâta timp cât există dorință, nimic nu este imposibil!
– Ai timp pentru tine, Femeie?
– Da. Ba chiar aș spune că aici, în Franța am mult mai mult timp pentru mine – să citesc mai mult, să mă plimb mai mult! Am adăugat mai multe lucruri în rutina mea zilnică de îngrijire. La drept vorbind, eu din totdeauna am avut grijă să-mi fac timp doar pentru mine, lucru pe care orice femeie trebuie să-l facă fără nici o remușcare!
– Care este cea mai mare realizare a ta?
– Ca orice femeie și mamă, aș spune că cea mai mare realizare a mea este faptul c-am devenit mamă a doi băieți minunați! La fel de importantă este și dezvoltarea mea pe plan profesional! Aș zice că este o realizare foarte mare, pentru că din fetița timidă, care nici nu se auzea și căreia i s-a spus că nu are talent în domeniul frumuseții, am devenit cel mai întrebat meșter din oraș.  Nu cred că există oameni care au talent și oameni care nu-l au. Pe de o parte sunt oameni care se încăpățânează, muncesc și învață foarte mult, iar pe de altă parte, sunt cei care care nu fac nimic!
– Care este minusul diasporei? 
– Minusul diasporei, de fapt a moldovenilor per ansamblu, este că ne trăim viața cu gândul la „ce-o să zică lumea!” Așa am fost educați și este foarte greu să înțelegem că viața este doar una și că nu datorăm nimănui nimic. Viața trebuie trăită aici și acum, iar noi suntem datori un singur lucru – să fim fericiți! 
– Te-ai implicat în activitățile diasporei? Dacă da, cu ce?
– Încă n-am avut șansa s-o fac, poate pentru că sunt de prea puțin timp aici. Dar pot spune cu fermitate că datorită mie o parte din diaspora este mai frumoasă, cel puțin acele fete care ajung pe mâna mea! Implicarea mea presupune să transform Femeile în Zâne!
– Cum ai aflat despre noi?
– Despre „Ofemeie” și această comunitate frumoasă am aflat de la prietena mea cea mai bună care se pregătea să meargă la Gala din toamna anului trecut. Atunci am văzut de pe rețelele de socializare cât de multe faceți pentru femei! 
– Dacă ar fi să revii acasă în ce condiții ai face-o?
– Acasă aș fi gata să revin în orice moment! Eu am lăsat o afacere activă și o bază mare de clienți de care îmi este foarte dor! Întotdeauna Moldova mea va fi acasă! În general, sunt de părere că omul nu-i un copac și poate să-și schimbe locul ori de câte ori vrea, important este să se simtă bine acolo unde este! În aceste 11 luni de când sunt am aici, am avut de câteva ori gânduri de reîntoarcere acasă, dar de fiecare dată ne-am oprit. Cred că așa e la toată lumea în primul an…
– Pentru cei care încă nu te cunosc, prezintă-te pe scurt.
– Mă numesc Natalia Eni, sunt din orașul Căușeni! M-am stabilit împreună cu familia în Franța, zona Île de France acum 11 luni! Aici continui activitatea mea de acasă – lucrez în sfera beauty și anume micropigmentare, coafuri, machiaje, vopsirea părului, de asemenea predau predau cursuri de micropigmentare și coafuri. 
Blitz interviu 
– Sărbătoarea care adună toți membrii familiei la masă este…
… Paștele desigur, cea mai frumoasa sărbătoare pentru mine. Paștele este despre toti cei dragi alături!
– Bucatele tradiționale pe care le gătești cel mai des…
… Zeama cu tăieței. Recunosc că nu o fac des, dar din când în când îmi alint bărbații.
– Cartea de pe noptieră…
… La moment Louise Hay – „Poți să-ți vindeci viața”
Natalia, îți mulțumim pentru inspirația și puterea pe care ne-ai transmis-o prin cuvintele tale. Își dorim succes și te așteptăm din nou pe la noi.
Dragi Femei, în special cele din Paris și zona pariziană, o puteți contacta pe Natalia dacă îi lăsați un mesaj în privat https://www.facebook.com/natalia.eni.7 
Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră
⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link
Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis
⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com