Frumusețea vieții stă, de multe ori, ascunsă în lucruri simple. La prima vedere chiar banale, dar care aduc atâta liniște și pace în lumea tulbure a zilelor noastre. Este primul gând care mi-a venit atunci când am cunoscut-o pe frizerița Natalia Melnic, stabilită în Germania. Apropo, știm nu din auzite cât de complicat este să-ți găsești o meșteriță cu mâini de aur, așa că, în special cititoarele noastre stabilite în Germania, citiți, cunoașteți-o și notați-vă toate contactele pentru a putea lua legătura cu ea. 
Natalia, bun venit în această comunitate minunată, intitulată sugestiv „o femeie”. Îți mulțumim pentru deschidere, pentru încredere, pentru efortul tău de a ne povesti despre viața în străinătate, despre cum ai fost primită de comunitate….
– Mulțumesc. Din fericire, soarta mi-a scos în cale doar oameni buni. Acest lucru mă face să privesc cu înțelegere chiar și primele cinci luni, care au fost mai depresive… E de la sine înțeles, cred că mulți dintre noi am simțit diferența, când pleci dintr-o Moldovă simplă, frumoasă, cu bune și rele dar a noastră, într-o Germanie organizată și ordonată până-n măduva oaselor, o limbă nouă pe care ori de câte ori o auzi, eu personal aveam mereu același gând – oare o voi putea învăța?
– Perfect de acord cu tine. Limba germană este complicată până începi s-o înveți și să-i simți savoarea.
– Exact. În momentul când am început cursul de limbă germană, am simțit o ușurare enormă – în sfârșit voi putea comunica și-mi voi putea extinde aria de cunoaștere. În lista mea de prieteni au început să-și facă loc tot mai mulți oameni minunați, nu doar de-ai noștri… Eu îmi doream să studiez această limbă inclusiv pentru a putea rămâne în domeniul frumuseții, iar fără asta nu puteam face următorul pas… Și desigur, când ai copii de școală și când știi exact că vei rămâne o perioadă nedeterminată în această țară e musai să-i înveți limba.
– Hmm, sună foarte optimist. Dor de casă…? 
– Dorul de casă e ceea ce ne definește… Dar, avem posturile noastre și urmărim cu sufletul la gură tot ce se petrece acasă. Ascultăm des muzică moldovenească, care, mie personal, îmi dă o stare de suflet extraordinară, o stare de bucurie, de acel „acasă”. Îmi doresc ca și copii mei să o îndrăgească.
– Cum faci față provocărilor de-aici?  
– Pentru mine personal întotdeauna o provocare este să discut cu vreun neamț. Una e față în față când vorbește și limbajul corpului pentru tine și cu totul alta la telefon…
– Spuneai mai devreme despre domeniul frumuseții. Pe lângă clientele tale, reușești să-ți faci timp și pentru tine? 
– Da. În pofida faptului că am trei copii, îmi fac timp și pentru mine… Indiferent de ce am planificat pe agendă, în fiecare dimineață fac yoga, după care îmi iau micul dejun în liniște și cu plăcere… Este un tabiet al meu care îmi oferă o stare de spirit deosebită și putere să merg într-o nouă zi.
– Care este cea mai mare realizare a ta?
– Familia. Eu fiind mamă a trei copii sănătoși și frumoși, momentan în concediu de îngrijire a copilului, savurez din plin această perioadă, dar și reușitele mele pe plan profesional.
– Care este punctul slab al diasporei din care faci parte?
– Sinceră să fiu, mi-aș lua păcat pe suflet dacă aș spune ceva negativ despre diaspora sau comunitatea mea. Până în prezent am întâlnit doar oameni buni, receptivi care știu rostul unei mâni întinse după ajutor.
– Tu cum te implici în comunitate?
– Este o întrebare extrem de bună pentru că este exact momentul cela te gândești că efectul bumerangului nu l-a anulat nimeni. Însă momentan nu sunt implicată în ceva grandios. Nu încă…
– Cum ai aflat despre noi?
– Cu revista „O femeie din Paris” mi-a făcut cunoștință cumnata mea Cristina Rață. Ea, fiind nutriționistă, duce o rubrică despre sănătate și educație alimentară.
– Foarte frumos. Mulțumim Cristinei pentru aceasta. În ce condiții ai reveni definitiv acasă?
– Grea întrebare pentru mine… Hmm, cred eu că în cazul în care nu m-aș simți bine emoțional și sufletește…
– Ce lucruri ai dori să se implementeze acasă din cele ce ai văzut și trăit aici?
– Primul lucru care-mi vine în gând este repartizarea și separarea gunoiului. De fiecare dată când vin în Moldova mă doare să văd acest dezastru.
– Natalia, ce ți-ai dori să ne mai povestești din cele ce poate nu te-am întrebat până acum?
– Mă numesc Natalia Melnic din Chișinău, sunt frizer cu experiență de 20 de ani și o femeie fericită de faptul că poate activa mai departe în domeniu frumuseții. Sunt stabilită împreună cu familia de șapte ani în Germania.
Blitz interviu:
Sărbătoarea preferată?
Crăciunul și Paștele.
Ce îți place să gătești din bucătăria tradițională?
Zeamă cu tăiței de casă, plăcintele pe tigaie, pește sau friptură cu mămăliguță, brînză de oi și mojdei.
Cartea de pe noptieră
La moment citesc „Dragostea de mamă” de Anatolii Necrasov.
Dragă Natalia îți mulțumesc încă o dată pentru tot. Succes în tot ceea ce faci. Dragi femei, puteți să îi lăsați un mesaj Nataliei, accesând acest profil https://www.facebook.com/natalia.melnic.393