Până nu demult a făcut parte din Diasporă. Dar a revenit de curând, pentru a implementa un proiect de-a dreptul unic și primordial în Republica Moldova. Noi zicem că e frumos când oamenii gândesc și procedează astfel. Bun venit în comunitatea „O femeie din Paris”, femeie minunată! Suntem aici să te susținem.

„Îmi spune Doina Cetulean și m-am născut în comuna Vatici, într-o familie modestă, cu credință în Dumnezeu. Am părăsit pentru o perioadă Moldova, pentru a pleca în Marea Britanie, dar într-un final, am revenit acasă pentru a implementa un proiect absolut necesar țării noastre. Este vorba de „The Red Box Project” în Moldova, al cărui coordonatoare sunt. Această mișcare a luat naștere în Marea Britanie, apoi s-a extins la nivel internațional.

 

Scopul proiectului este de a dota instituțiile de învățămînt din țară cu o boxă roșie ce conține produse de igienă pentru perioada menstruației. Totodată efectuăm și instruiri pentru fete de către ginecolog, iar de băieți se ocupă psihologul. În cadrul acestor ore se dicută despre pubertate, menstruație, igiena corpului, mituri, cât și multe alte teme importante tinerilor.”


Potrivit Doinei, proiectul deja a fost aplicat cu succes în două școli. Însă scopul lui este de a nu se opri la ele două, ci de a dota cât mai multe instituții de învățământ, pentru a atrage atenția autorităților, lucru ce deja se realizează cu pași mici, dar siguri. „Este nevoie de astfel de produse în școli, la fel cum e nevoie de săpun sau hârtie igienică.

 

Din momentul în care am aflat despre „The Red Box Project” , mi-am zis că îl vreau la mine acasă. Or, eu personal trecând printr-o experiență neplăcută la începerea ciclului menstrual, am decis să fiu alături de alte tinere și să contribui benefic prin intermediul acestei boxe destinate situațiilor de urgență. La fel, un aport substanțial îl are și partea informațională cu care vine proiectul despre acest subiect tabu în societatea noastră.”

Iubește ceea ce face, iar proiectul “RED BOX” este ca un copil pentru ea și o face să-i înflorească sufletul la fiecare realizare.

Învață din mers lucruri noi care țin de gestionarea proceselor, timpului, organizarea activităților și în general multe alte competențe importante.
„Uitându-mă în trecut la greutățile parcurse, am ajuns să le percep ca pe niște lecții de viață care m-au ajutat să ajung omul de azi. În multe cazuri m-am autoeducat. De multe ori nu a avut cine să-mi zică ce-i bine sau ce-i rău, cum să procedez în anumite situații. Am mai observat că întotdeauna după o situație mai puțin plăcută se întâmplă lucruri frumoase. Este ca și cum am fost testată de Dumnezeu la cât de rezistentă sunt.”

 


Scopul principal la această etapă constă în a aplica proiectul “RED BOX” în cât mai multe instituții, pentru ca școlile să devină prietenoase elevilor. „Un alt scop este de a colabora cu autoritățile pentru a suplini pe viitor aceste boxe cu produse de igienă atât de necesare fetelor.”
Mesajul Doine pentru comunitatea „O femeie din Paris”. „Suntem iubire, iar pămîntul se învârte în jurul nostru. Fiți solidare cu alte femei care au nevoie de ajutorul vostru. Totul este posibil dacă vă doriți cu adevărat. Prezentul și viitorul ne aparține.”

Răspunsul Doinei la întrebările lui Marcel Proust:
– Calitatea pe care o admiri la oameni?
Curajul.
– Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta?
Nu am stat destul la povestit cu mama. Dar depun efort să umplu acest gol.
– Culoarea şi floarea preferată?

Culoarea albă. Pentru fiecare perioadă a anului am o floare preferată, dar pentru că este primăvară voi alege laleaua.

 

Cu drag: O FEMEIE din Paris ❤️