Încă o femeie minunată s-a alăturat proiectului „O femeie din Paris” și asta bucură. Știți de ce? Pentru că comunitatea noastră adună doar membre de valoare, fiecare aducând cu sine propria istorie și propria lecție de viață.

De data aceasta este vorba despre Oxana Cojocari, o moldoveancă din Boșcana, Criuleni, care acum 11 ani și-a împachetat, cu regret, visurile și a luat drumul străinătății. Este adevărat, sună a clișeu, dar când ne gândim câte alte femei au parcurs același drum.

Pe Oxana destinul a adus-o în Franța și după ce a îmbătat-o cu aer parizian, a pus-o la încercări.

A făcut mai multe job-uri, care de facto, nu o reprezentau. Așa a ajuns moldoveanca noastră să se aventureze în proiectele despre care ne-a povestit chiar ea.
„Aflându-mă în concediul de îngrijire a copilului am simțit foarte acut, la un moment dat, că trebuie să mă implic în ceva. Nu există „nu pot”, dacă există „vreau”! Astfel am ajuns să lucrez de acasă implicându-mă în mai multe proiecte, unul dintre care este platforma digitală dedicată diasporei SMarketoo. Sunt membră și-i mulțumesc fondatoarei Galina Indoitu pentru această oportunitate de dezvoltare profesională. Ce ține de SMarketoo, este vorba de o platformă a diasporei moldovenești din întreaga lume, care are drept scop în a-i ajuta pe cei de acasă, oferind tot felul de servicii – de la produse alimentare și medicamente, până la servicii mai specializate.
Cât privește al doilea proiect RawVegan by Oxana este vorba de o pasiune aparte pentru deserturile raw vegane. Și aici face parte dintr-o echipă care împărtășește aceleași principii ca și ea și datorită căreia a modificat stilul alimentar al întregii familii într unul sănătos. Pasiunea aceasta pe lângă satisfație îi aduce și un venit suplimentar.


Lucrează ori de câte ori are un minut liber, când doarme mezina sau seara târziu, după ce le pune pe toate la punct. Femeile știu cum e! Femeile pot! Dar recunoaște franc – fără susținerea familiei nimic din toate astea nu ar fi fost posibile. Și când spune familie se referă la soț și la fiul de 12 ani.
„Încerc să fac față chiar dacă uneori lipsa somnului își spune cuvântul. Dar rezultatele și oamenii fericiți, sunt cea mai bună motivație. Iar atunci când femeia este fericită, întregii familii îi merge bine. Noi suntem universul casei și emanăm căldură și iubire în cea mai pură formă” .

Răspunsurile Oxanei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust : 
– Atunci când îl vei întâlni pe Dumnezeu, ce o să-i spui ?
Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toate lecțiile și provocările vieții, fără de care nu eram eu, Oxana de azi.
– Locul unde ai vrea să trăiești ?
Eu sunt deja acolo unde îmi doresc să fiu.
– Care este deviza ta?
Deviza mea este „totul sau nimic”

Cu drag, O FEMEIE DIN PARIS
Editor text: Daniela Borodachi