A venit la Paris acum trei ani la invitația prietenului cu ideea de-al convinge să revină acasă, în Moldova, acolo unde își imagina viitorul împreună. S-a întâmplat contrariul. Țara, anturajul, perspectivele care i s-au deschis, dar mai ales, omul de alături au convins-o să rămână… 

Povestea de azi este despre Doina Zaharciuc, moldoveancă care azi reprezintă Diaspora. Leagănul copilăriei i-a rămas la Florești, un oraș frumos de la nordul Moldovei. Probabil de aceea a zis că niciodată nu va pleca din țară. Cosmetolog de profesie, job-ul îi plăcea la nebunie și îi oferea o stabilitate acasă. Din păcate, mai mult sufletească, nu financiară. Dar, vorba ceea, dacă vrei să-l amuzi pe Dumnezeu, povestește-i despre planurile tale. O lăsăm pe ea să ne povestească.


„Acum trei ani am venit să văd Parisul. Să fac pentru câteva luni o pauză de la cotidianul de acasă, să petrec timp împreună cu prietenul meu care deja era stabilit aici și să-l conving să revenim împreună în țară.
Dar am rămas eu! Iar între timp m-am resemnat cu ideea de a nu mai reveni la pasiunea mea. Acasă am studiat cosmetologie și tehnologie cosmetică și am adunat experiență activând timp de cîțiva ani în Chișinău. Și din nou, s-a întâmplat contrariul. Încet-încet, cu răbdare, cu susținere, dar mai ales cu credință în Dumnezeu am reluat activitatea.

Am început să fac cosmetologie și nu oriunde, ci în Paris!

Sună wow, dar în spatele acestei propoziții stă muncă și dăruire. Azi mă simt mândră să lucrez cu frumosul și să admir rezultatul muncii mele.
Prestez diferite servicii de cosmetologie de la tratamente faciale, masaj, epilat etc. Recenziile clienților mă motivează să depun și mai mult efort, să mă perfecționez, să mi diversific spectrul de servicii și tehnici. Iar ceea ce mă face să cred că am ales decizia corectă este familia mea. Prietenul de atunci între timp mi-a devenit soț și împreună avem un copilaș care este lumina ochilor noștri.

Vedeți pagina:
https://www.facebook.com/ZaharciucDoinaEpilCos/

Azi pot spune cu certitudine că sunt Fericită în orice colț al lumii m-aș afla. Trăiesc fiecare zi cu satisfacție, cu ideea că am ocazia să o i-au zilnic de la început, să repar greșeli și să merg mai departe. Sunt recunoscătoare pentru ceea ce am și pentru ceea ce urmează să trăiesc!
O femeie fericită are și un hobby. Al meu este să pregătesc bucate pentru familia mea și pentru cei dragi, să fac înconjurul lumii chiar de la mine din bucătărie!

Răspunsurile Doinei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust :
– Atunci când îl vei întâlni pe Dumnezeu, ce o să-i spui ?
Mulțumesc pentru toate binecuvântările, pentru familia minunată și pentru că am părinții sănătoși!
– Pasărea preferată ?
Păunul simbol al puterii, frumuseții și protector al dragostei!
– Principalul defect ?
Nu pot ierta, dacă mi s-a scuipat prea tare în suflet.
Doina, noi îți dorim curaj și perseverență in continuare!
Cu drag : O FEMEIE DIN PARIS

Editor text: Daniela Borodachi