Pe platforma noastră, evenimentele frumoase se țin lanț. Iar când e vorba de artă, noi avem grijă ca voi, femeile din cumunitatea noastră, să fiți primele informate. La mijlocul acestei săptămâni, mai exact în data de 14 septembrie, hotelul Loggas din Grecia, a strălucit la propriu. Renumitul artist Elvira Cemortan Voloşin, în parteneriat cu Ofemeie.com, a lansat proiectul cultural Internațional “ARTELITGALLERY”. La eveniment au fost prezenți  artiști plastici, turiști, dar și alți invitați de Onoare.

Multă culoare, mult entuziasm și mult talent – asta au văzut toți vizitatorii hotelului, în cadrul inaugurării marelui eveniment cultural. Cele trei femei de artă: Elvira Cemortan Voloșin, elvețianca Annemarie Frascoli și pictorul ucrainean Rusanovska Olga, și-au prezentat operele de artă și nu au ezitat din a ne povesti sentimentele pe care le redau lucrărilor lor.

Vedeți videourile aici:

Cu un mesaj de felicitare pentru prezentarea expoziției de către cei trei artiști a venit și Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru, Anatol Vangheli. Din numele Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă, Ambasadorul Vangheli i-a mulțumit doamnei Elvira Cemortan Voloșin, dar și celorlalți artiști, pentru organizarea Galeriei de Artă. Ambasadorul a evidențiat faptul că promovarea culturii naționale moldovenești în Grecia, de către ArtElit este pe deplin apreciată și se înscrie plenar în obiectivele Ambasadei pe termen lung.

La eveniment au fost prezenți și un grup de turiști polonezi. Aceștia s-au deletat cu bucatele alese și au admirat ore în șir creațiile celor Trei Femei, după cum a fost numită și expoziția în sine.

Oaspeții au asistat la un master class culinar, unde a fost demonstrat modul de pregatire a uneia dintre cele mai gustoase mâncăruri grecești, tradiționala Musaca grecească.

După cum bine știm, acolo unde sunt moldoveni, nu are cum să lipsească mâncarea savuroasă și ospitalitatea. La fel a fost și la „ARTELITGALERY”, acolo unde iubitorii de artă s-au delectat cu vinurile selecte moldovenești ale vinăriei BASAVIN. Feteasca Neagră, Trei Fete și Optimist, sunt doar câteva dintre vinurile vedete ale serii de ieri.

Cu cât este mai fin vinul, cu atât este mai bogată culoarea – este de părere artista sârbă Sanja Janković. La fel ca și ea, cele trei artiste au ales să folosească soluțiea ARTVIN BASAVIN ca materie primă pentru picturile lor.

Precizăm că la eveniment au fost invitaț pictori din toate colțurile lumii. Scopul proiectului este promovarea și susținerea tuturor artiștilor din lume. De menționat că expoziția va fi deschisă publicului larg, începând cu 24/09/21 și se va desfășura timp de două luni. Condițiile de participare le puteți afla, contactînd în privat la adresa de e-mail : rusanovskaolga@gmail.com +37379420655 – Elvira Cemortan Voloşin Olimpiacebotari@gmail.com Ofemeie.com http://www.loggas-hotel.gr.

 

Ofemeie.com amintește că Elvira Cemortan-Voloșin s-a născut la 20 aprilie 1969 în orașul Soroca. În 1988 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău, urmând apoi cursurile, în perioada 1989-1995, Academiei de Muzică, Teatru şi Arte, Facultatea de Arte Plastice din Chişinău, Specialitatea Tapiserie, devenind lector universitar la această instituție de învățământ. În 2003 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, iar în anul 2014 devine membru UAP România, filiala Bacău. A participat la circa 150 de expoziții din țară și de peste hotare. Totodată, Elvira Cemortan-Voloșin a vernisat peste 30 de expoziții personale.