Ambasadorul Franței, Pascal Le Deunff a fost decorat în această dimineață cu „Ordinul de Onoare” de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„I-am conferit, în această dimineață, Ordinul de Onoare ES dlui Pascal Le Deunff, Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, pentru meritele sale deosebite în îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre. Acestea includ relansarea dialogului moldo-francez la nivel înalt, inițierea activității Agenției franceze pentru Dezvoltare în Republica Moldova, lansarea cooperării în domeniul justiției și combaterii corupției, dar și sprijinirea schimbărilor democratice din țara noastră din ultimii ani. Un prieten bun al țării noastre, domnul Ambasador își încheie misiunea în Republica Moldova, dar este mereu așteptat la Chișinău”, a scris președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Amintim Pascal Le Deunff a preluat funcția de Ambasador al Franței în Republica Moldova în data de 4 decembrie 2017. Pascal Le Deunff a început să activeze în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din anul 1994, după obținerea licenței și a doctoratului în științe economice la Universitatea Paris X-Nanterre.

În perioada 1981 – 1984, Le Deunff a fost profesor universitar în cadrul universităților Paris I și Paris X. În 1985 și 1986, predă științele economice la liceul francez din Montevideo.

În perioada 1987 – 1993, Le Deunff a activat în calitate de atașat la consulatul general al Franței la San Francisco și atașat la consulatul general al Franței la Stuttgart. În 1994 a integrat echipa purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe la Paris. În această funcție a contribuit la comunicarea ministerului pe întrebările ce țin de Europa centrală și orientală, Balcani, afaceri strategice internaționale, precum și cu privire la cetățenii francezi din străinătate.

În perioada 1997 – 2000, Le Deunff a ocupat postul de Prim secretar la Ambasada Franței din Kuala Lumpur. În 2000 – 2003 a deținut funcția de Prim Secretar al Ambasadi Franței în Ljubljana, Slovenia. În această funcție, Le Deunff a lucrat asupra finalizării negocierilor de aderare a Sloveniei la Uniunea Europeană.

Revenit la Paris, în 2003, Le Deunff face parte din cabinetul Ministrului pentru Afaceri Europene, în calitate de consilier pe probleme de extindere și relații externe ale Uniunii Europene. În 2004 este numit în calitate de delegat cu misiuni pe lângă secretarul general al MAE, apoi șef-adjunct al Serviciului „Afaceri politice și Securitate”.

În perioada 2006 – 2009, Dl Le Deunff a ocupat funcțiile de Secretar I, apoi Prim Consilier, la Ambasada Franței la Bangkok, înainte de a fi numit, în septembrie 2009, consul general al Franței în Atlanta.

În 2012 – 2016, Dl Le Deunff ocupă diferite funcții în cadrul Direcției Generale Mondializare, Cultură, Învățământ și Dezvoltare Internațională, înainte de a fi numit Consilier Diplomatic la reprezentanța permanentă a Franței pe lângă ONU la New York. În 2017 revine la administrația centrală la Paris și ocupă postul de delegat cu misiuni pe lângă șeful Direcției Administrare și Modernizare.