Și-a ascultat instinctul mai mult decât părerile oamenilor, iar aceasta i-a adus profit, împlinire și redescoperire.Ea zice că este OFemeie ca toate celelalte, dar noi am simțit că are ceva ce o face mai specială. Dorina Popa este încă OFemeie plină de curaj, înțelepciune și putere. Nimeni și nimic nu o oprește să fie acolo unde se simte ea bine, dar nu unde crede lumea că-i este locul. Este sigură că starea de bine ne-o creăm noi prin gândurile și acțiunile noastre, restul sunt doar detalii. Îi este prea dragă Moldova ca să plece din ea, astfel a decis să nu se gândească la plecare, dar să caute soluții aici, pe loc. Atitudinea, gândurile realiste și pofta de frumos și sănătos o face specială. Află-i și tu povestea prin rândurile de mai jos.

Cine este Dorina Popa şi prin ce se remarcă în societate?

Sunt o femeie ca multe altele care la un moment dat a ales să activeze într-un domeniu mai diferit decât cele care sunt o normalitate în Republica Moldova. Am 38 ani, cu acte în regulă, liceu, facultate, masterat în Ecologie şi Protecţia mediului ambiant. După facultate am lucrat un an de zile în calitate de profesoară de biologie. În scurt timp am devenit mămica unei fetiţe extraordinare, alături de care am avut cele mai multe transformări.

De ce aţi renunţat la cariera de pedagog?

Această decizie a venit treptat. Fiind în concediu de maternitate, trăiam cu chirie şi mereu îmi făcem griji cum şi când vom putea cumpăra propria locuinţă. Eu fiind bugetar şi soţul cu un salariu modest era practic imposibil să ne realizăm visul de a avea o locuinţă proprie. Aşa, fiind în căutare,  am primit propunerea de parteneriat cu Oriflame, am acceptat-o fără a sta mult pe gânduri, oricum nu aveam nimic de pierdut, ci dimpotrivă, în perioada de maternitate să învăţ ceva şi să mă dezvolt era bine venit. Astfel s-a încheiat cariera mea de pedagog.

Când aţi realizat că domeniul frumuseţii şi sănătăţii vă interesează şi doriţi să vă aprofundaţi în el?

Domeniul frumuseţii era necunoscut pentru mine, chiar dacă la facultate am învăţat biologie şi fiziologie umană. Mai mult de atât, abilităţi şi cunoştinţe în domeniul afacerilor şi vânzărilor nu aveam nici cea mai mică idee. Când am ajuns în Oriflame am învăţat totul de la 0, am făcut-o şi fac cu mare entuziasm şi plăcere această activitate.

Cum s-a schimbat viaţa după ce aţi făcut alegerea să rămâneţi în companie Oriflame?

Timp de un an de lucru activ, am ajuns la anumite performanţe pe scara de succes a companiei care ne-au permis să procurăm propria locuinţă, în rate, dar astfel pot să fiu mai liniştită pentru viitorul copilului meu. Din anul 2009 sunt partener Oriflame. În acest timp am cunoscut peste 1000 de femei, am participat activ la dezvoltarea unora din ele, am crescut împreună, atât pe plan financiar, cât şi pe plan emoţional. Am învăţat cum să îngrijeşti tenul zilnic, cum să realizezi un machiaj simplu de zi, cum să-ţi alegi corect un fond de ten, lucruri care par banale, însă, micile detalii fac diferenţa.

Totuşi, care rămâne a fi cel mai important pas făcut în carieră până acum?

Fiecare pas din cariera mea a fost unul conştient şi benefic în dezvoltarea mea. Din fiecare lecţie şi experienţă am avut de învăţat. Dar pot să zic clar, cel mai important pas pe care l-am făcut a fost cel de a accepta ceva nou şi de a crede in forţele mele, în oameni noi şi în siguranţa că aceștia mă vor urma şi vom face echipă bună.

De ce oamenilor şi în special femeilor li se creează impresia că această activitate nu poate deveni o profesie de bază?

MLM este un domeniu greu de acceptat în Republica Moldova, pare ceva neserios. Chiar şi eu am primit şi primesc în continuare de multe ori întrebarea: ,,De ce nu te angajezi la un serviciu normal? De ce nu revii în şcoală?” Dar normalitatea pentru fiecare arată diferit. Experienţa pe care o trăiesc eu aici diferă de orice a-şi trăi eu în altă parte. Eu apreciez foarte mult atmosfera creată în echipă, susţinerea reciprocă şi bucuriile trăite pentru realizarea fiecărei persoane din echipă, asta face diferenţa. Acest lucru mă motivează să fiu aici şi să continui.

Cum aţi făcut faţă provocărilor apărute în cale?

Evident că pe parcursul acestor ani am avut parte de mai multe provocări. Până a-mi construi o echipă am interacţionat cu persoane serioase şi mai puţin serioase. Judecata şi catalogarea nu a lipsit să apară. Dar una ştiu, fără aceste provocări nu eram astăzi aici, aceste provocări m-au făcut mai puternică şi m-au ajutat să mă descopăr pe mine.

Care este scopul proiectului 5D-Balance din care faceţi parte şi cum acesta ajută femeile?

Proiectul 5D-Balance a fost creat pentru femeile care doresc să modifice ceva la ele, fie aspectul, fie starea de spirit. Am creat un program de susţinere care durează minim 3 luni, timp în care au loc foarte multe transformări. În acest timp este susţinută şi ghidată de un specialist. Totul poate fi modificat la noi dacă ne dorim acest lucru cu adevărat, este un pic incomod la început, însă având susţinere totul se primeşte.

Care sunt lucrurile esenţiale de care are nevoie ofemeie pentru a se simţi bine în corpul ei?

Starea de bine o creăm noi prin gândurile noastre. Vreau ca femeile să ştie că nu părerea altora le creează starea de bine, ci părerea noastră, senzaţiile şi stările pe care le avem în fiecare zi. Aici ne vin în ajutor şi produsele de îngrijire şi machiaj. Orice femeie atunci când se aranjează în faţa oglinzii se priveşte în ochi şi îşi zâmbeşte, atunci prinde aripi şi face faţă provocărilor vieţii. Acest motiv m-a făcut să apreciez şi mai mult activitatea mea. Zilnic primesc mesaje de mulţumire de la femeile care au început să facă ceva în plus pentru sine. Se adresează femei care au trecut de vârsta de 50 ani şi n-au folosit o crema pentru faţă, iar atunci când încep să o folosească are atâtea emoţii de bucurie şi îşi pun întrebarea ,,De ce m-am neglijat atâta timp?”

De ce depinde buna armonie între minte, corp şi suflet?

Fiecare om tinde spre armonia între corp şi suflet, acest lucru poate fi atins atunci când gândurile tale se reflectă în faptele tale. Atunci când eşti liber să alegi ce faci şi apreciezi ceea ce primeşti. De multe ori tendinţa de a fi ca toţi ne îndepărtează de această armonie. Fiecare persoană este unică în felul său şi în acelaşi timp ne asemănăm după necesităţile principale de viaţă.

Credeţi că în Republica Moldova femeile pun accent suficient pe modul sănătos de viaţă?

În Moldova, cu părere de rău, multe femei nu-şi permit să investească în propria sănătate şi frumuseţe, nu doar din punct de vedere financiar, dar şi al valorilor. Nu consideră important acest lucru. Totul pentru copii, pentru familie şi pe ultimul plan apare femeia. Pandemia a fost acel stimul care a provocat femeile să atragă atenţie şi la propria lor sănătate şi aspect. Poate au fost un pic mai libere din activităţi, poate au conştientizat cât de importantă este propria sănătate, iar acest factor nu poate fi decât îmbucurător.

În acelaşi timp tot în Moldova sunt femei care sunt foarte grijulii cu sine, înţeleg că ele sunt responsabile cum vor arăta şi cum se vor simţi după vârsta de 60 ani, de aceea chiar de la 25-30 ani încep să investească în propria sănătate şi frumuseţe, este încântător acest fapt. Totul ţine de propriile valori.

Din ce surse vă inspiraţi şi motivaţi?

Mă inspiră femeile cu istoriile lor și neapărat cărțile, atât audio, cât și tipărite. Încerc să particip la diferite treninguri, cursuri de formare. Acum este acces la multă informație de unde primești doze imense de inspirație, iar acest lucru este cu adevărat minunat.

Ce ține de motivație,  de multe ori este curiozitate și apoi motivație. Îmi place să încerc ceva nou, așa trăiesc viața din plin. Mereu mă gândesc și la fiica mea să-i pot oferi tot ce ara ea nevoie, atât pe plan financiar cât și pe plan spiritual.

A existat vreodată gândul să emigraţi din RM?

Să plecăm peste hotare, nu avem așa gânduri, căutăm soluții pe loc. Sau mai bine zis nu aș face-o din propria dorință, doar dacă ar fi anumite circumstanțe. Sunt foarte atașată de părinți, de casa părintească, de locurile copilăriei mele. În schimb îmi place mult să călătoresc, o fac cu cea mai mare plăcere, de câteva ori pe an.

Ce vă face împlinită şi fericită ca femeie?

Familia, oamenii cu care comunic, lucrurile mici pe care le fac zilnic, lucrurile banale cum ar fi gătitul și ordinea în casă, sunt cele care mă fac sa fiu femeie împlinită. Bucuria de a studia ceva nou, de a calatori. A fi împlinită este o stare, este alegerea noastră dacă ne permitem sau nu să o trăim.

Îți mulțumim Dorina pentru interviu, pentru înțelepciunea și motivația pe care ne-ai transmis-o prin el. Ne bucurăm că am reușit să mai descoperim O Femeie împlinită cu ea și gata să ajute și alte femei să aibă încredere în ele. Succes și rezultate pe măsura așteptărilor.

De Veronica Miron – editor text ,,OFemeie.com”