Femeile se fac tot mai prezente în mediul afacerilor, atât la ele în țară, cât și peste hotare. Multe dintre ele au ales să-și întreacă limitele și să facă ceea ce iubesc, chiar dacă sunt departe de casă. Sorina Ursachi este femeia din Paris, care de aproape zece ani lucrează în domenilul asigurilor. Mai mult decât atât, de opt ani este directorul propriei agenții de asigurări. Atitudinea, disciplina si inspiratia au ajutat-o pe moldoveanca noastră să-și deschidă o companie cu două sedii: unul la Paris și altul la Nice. Astfel, compatrioții noștri apelează zilnic la Sorina Ursachi pentru a-și asigura maşinele, casa, sănatatea sau viaţa. Și pentru că în societatea de azi este important să îţi asiguri bunurile, puteți apela cu încredere la eroina noastră, dar nu înainte de a o cunoaște mai bine.

  • Cum te numești și de unde vii?

Mă numesc Sorina Ursachi. Sunt din raionul Fălești, Republica Moldova.

  • De când ești în Franța și de ce ai ales această țară?

În Franța am ajuns în anul 2007. În Moldova am finisat ASEM, facultatea Relații Economice Internaționale. La această facultate am ales opțiunea de a face studiile în limba franceză. Astfel, am însușit foarte multe despre Franța. După patru ani de studii, având așa multă informație despre această tară, doream să o descopăr și în realitate. Când am venit în anul 2007, am crezut că voi ramâne un an, iar apoi mă voi întoarce în Moldova. Dor soarta a decis altceva pentru mine…

 

 

  • Povestește despre activitatea ta profesională.

În anul 2011 am reușit să semnez un contract de alternanță, nivelul Bac+3, într-un cabinet de Courtage en Assurance. Alternanță ar însemna că o săptămână eram la studii și una la agenție. Apropo, e un tip de contract foarte util care îți permite ca în timp ce lucrezi, să mai ai și un mic salariu pentru a te întreține. Începând lucrul, cunoștințele care știau ca lucrez în asigurări au început să mă sune, pentru a le căuta soluții pentru asigurări. Și fără ca să îmi dau seama, în acel an, de la simple cunoștinte, mulți moldoveni mă contactau pentru a-i putea ajuta să își asigure: mașinile, casele, societățile, sănătatea etc. Totul s-a dezvoltat de la sine. Oamenii mă recomandau de la unul la altul. Eu încercam să îmi fac meseria corect, ca să le explic cât mai bine cum funționează asigurările în Franța, ce trebuie sa faci în caz de accident și altele. Îmi plăcea foarte mult acest contact cu diaspora noastră, iar faptul că puteam fi utilă imi dădea energie pentru a continua. Și uite așa, după ceva timp, telefonul meu suna zilnic pentru diferite cereri de asigurări din partea moldovenilor. După un an și jumătate de activitate în calitate de salariat, șeful meu a venit într-o bună zi cu o noutate, precum că doreste sa vândă cabinetul în care lucram. A fost o veste foarte urâta pentru mine, deoarece simțeam că ramân fară lucru în câteva luni.

Am mers acasă și am povestit totul soțului meu. Dupa care el, într-o glumă, îmi zice: „dar poate cumperi tu agenția și te pui pe cont propriu?!” La moment a fost ca un vis de nerealizat, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu motivația mea și sprijinul familiei mele, am reușit să deschid oficial agenția în toamna anului 2013.

  • Cum reușești să ai timp de tine ca femeie și de cariera ta?

În fiecare dimineață când te trezești și te simți utilă, când familia îți este sănătoasă și alături, când faci meseria care îti place, când fiecare nouă zi e diferită de cea de ieri și toate acestea iti aduc plăcere și satisfacție, atunci cred că te simți împlinită ca femeie și găsești timp pentru tot. Și eu cred că o femeie atunci când e împlintă sufletește, atunci găseste timp pentru tot. Eu, de fapt, și sunt activă de felul meu, din acest motiv și cred că nu aș avea iertare dacă ceva nu aș reuși. Dar nu am să ascund faptul că a fost foarte greu , mai ales la început, când am deschis cabinetul, în 2013. În același an s-a născut și fiica mea Delia. Cred că niciodată nu voi putea mulțumi suficient părinților și soțului, pentru că mi-au fost alături atunci când am deschis afacearea.

  • Ce te motivează sa treci peste greutăți?

Părerea mea e că la greutăți tot timpul sunt solutii. Cea mai mare greutate cred că ar fi să îți fie familia bolnavă. Așa că de fiecare dată, dacă am greutăți în lucru, îi mulțumesc lui Dumnezeu că familia îmi este sănătoasă și alături. Restul greutătilor trec.

 

 

  • Care este hobby-ul tău?

Ador să petrec timp cu familia mea, cu prietenii și să călătoresc.

„În momentul în care decidem să îndeplinim ceva, putem face orice.”

Răspunsurile Sorinei la întrebările lui Marcel Proust.

Spune-mi printr-un cuvând ce este pentru tine femeia?
E greu să caracterizezi doar printr-un singur cuvânt această ființă. Dar dacă să globalizăm la general, cred că totuși cuvântul “VIAȚĂ” ar fi cel mai potrivit.

Ce-i vei spune lui Dumnezeu dacă îl vei vedea într-o zi?

Îl voi ruga să aibă grijă de toți copilașii de pe acest pamânt. Să fie sănătoși și să nu ducă lipsă de nimic.

Locul unde ai vrea să trăiești?

Acolo unde e familia mea și evident alături de mare și mult soare.

Deviza ta

Atunci când ai dubii de puterea ta, amintește-ți că numai TU poți TOT!

Sorina Ursaci este femeia din aisgurări care a dovedit de-a lungul carierei sale ambitie, tenacitate, profesionalism, perseverență, și, nu în ultimul rând o bună intuiție. Anume de asemenea profesioniști are nevoie societatea noastră, iar, din fericire, această femeie de afaceri are în plan să mai stea ani buni la dispoziția diasporei din Franța.

De serviiciile Sorinei Ursachi poți beneficia accesând aceste pagini :

https://www.facebook.com/uvassur

https://www.facebook.com/uvassur.nice

https://uvassur.com/?fbclid=IwAR3x9PqeyINiRT3PMQLU1zwc9w8Gk7HS1xxb3qbP-GyJWUa-nhjrW4Dojp4

Și nu uitați : bunurile și sănătatea dumneavoatră merită a fi asigurate.

La baza acestui articol stă ideea unui proiect. Ne dorim să punem în valoare femei ca Sorina, prin prisma experienței și activității profesionale. Este ideea care stă la baza acestui proiect și care a presupus implicarea a două femei minunate care își cunosc domeniul de activitate. Este vorba de două Cristine – Cristina Grosu, fotograf și Cristina Rusu, stilist și hair stylist.

https://www.facebook.com/grosu.cristina91
Cristina Grosu fotograf

https://www.facebook.com/christiensmith.99
Cristina Rusu
Acesta este nu este primul, și nci ultimul proiect. Vor urma și altele nu mai puțin interesante.

 

Cu drag, O Femeie din Paris.