Basarabia noastră a devenit sportivă, căci încetișor dar sigur s-a apucat de sport. Fiind activă, acum vrea să înțeleagă cum funcționează corpul ei, de aceea azi se va interesa de metabolismul ei.

Metabolismul Basarabiei este procesul de transformare prin care corpul ei poate să ardă caloriile. Acest mecanism joacă un rol important în capacitatea de a pierde grăsime și de a pierde din greutatea corporală. Plus metabolismul ei e mare, ceea ce înseamnă că va stoca mai puțin rezerve, lipide (grăsime). Invers, dacă metabolismul ei ar fi mic, atunci tot ce va mânca ea va merge în rezervă și greutatea ei va crește. Plus timpul trece și odată cu vârsta metabolismul ei se diminuează. Acum la vârsta de 29 de ani, la înălțimea de 172 centimetri și 57 de kilograme Basarabia consumă, doar pentru metabolismul ei de bază, în jur de 1346 calorii pe zi.

Metabolismul ei de bază corespunde cu activitatea corpului, pentru a supraviețui. Cu alte cuvinte, este vorba de cantitatea de energie ce o consumă Basarabia când se odihnește pentru a asigura funcționarea organelor vitale, mușchilor, menținerea temperaturii corpului…

Acest consum de energie în timp de repaos reprezintă doar 50-70% din caloriile cotidiene. Restul 20-40% sunt arse în timpul activității fizice, mișcării, deplasărilor, precum și exercițiilor fizice în cadrul unui antrenament sportiv, iar în jur de 10% sunt consacrate digestiei.
Strategia Basarabiei pentru a consuma mai multă energie în timp ce se odihnește.

Pentru a consuma calorii când se odihnește, pentru a se menține în formă optimală, Basarabia a decis să urmeze sfatul antrenorul și să aplice următoarea strategie: de azi înainte ea va face exerciții de dezvoltare a mușchilor pentru a mări masa musculară. Mușchii fiind 50% din greutatea corpului reprezintă 18% din energia consumată de către metabolismul ei de bază. Aceste sfaturi sunt binevenite căci de ceva timp își dorea un spate mai puternic, dar și alte părți ale corpului puțin mai tonifiate… Urmează să decidă în curând ce fel de exerciții să facă.