Cu toate că putea să trăiască bine merci lângă părinți, și-a scos singură ochelarii roz și a ales antreprenoriatul, studiile și responsabilitatea pentru propria viață. Nu și-a irosit timpul, ci l-a investit util și a ales cele mai bune țări și cele mai bune școli în domeniu. E genul de femeie care știe ce vrea, în cât timp, care este următorul pas și care-i viziunea pentru următorii cinci, zece, douăzeci de ani… Interviul cu ea, aduce cu sine multe „aha-uri”, multe conștientizări… În afara de asta, protagonista acestui articol vine la final cu o super ofertă. Nu dau mai multe detalii pentru că vă savurați și să cunoașteți această femeie – Tatiana Mândrilă, Co-founder/CEO impact Academies&Camps. 

De vorbă cu femeia!

– Dacă ar fi să te prezinți diasporei plecată de-a acasă acum zece – douăzeci de ani, ce le-ai răspunde la întrebarea – cine este Tatiana Mândrilă (femeia, soția, mama, antreprenoarea)?

– Salutare tuturor femeilor minunate din comunitatea “O femeie”. Mă prezint simplu, sunt antreprenoare, co-fondatoarea academiei IT pentru copii impact Academies&Camps, companie pe care am construit-o de la zero și acum devine globală; sunt mamă a doi copii și soție fericită.

– Tu (că tot suntem la capitolul diasporă) ți-ai fi dorit vreodată să emigrezi? Dacă da – unde? Dacă nu – De ce?

– Am avut ocazia și norocul să studiez în Elveția, am locuit în Germania și România. Această etapă din viața mea m-a format și m-a pregătit pentru femeia antreprenor care sunt acum. Visez la o companie globală cu sediul într-o țară europeană. Vedem unde mă aduce visul. 

– Am făcut zeci de interviuri cu femei de afaceri și toate au propria formulă atunci când vine vorba de a separa familia de afacere. Care este formula ta, mai ales că ai și o bebiță mică de un anișor?

– Vă mulțumesc, o ador! Mira e un îngeraș! De la bun început am decis nici să nu încerc să separ afacerea și familia, nu cred că e posibil și e mare riscul să ajungi la sentimente de vinovăție că nu le reușești pe toate. Am creat o afacere în care pot să am timp pentru familie și pentru mine, astfel nu separ. Nu cred în work-life balance deoarece eu trăiesc și afacerea și viața mea, e un tot întreg.

– Timp pentru gătit? Și tot aici – rețeta preferată?

– Recunosc, gătesc rar. Rețeta preferată e orice gătește soțul meu. 

– Timp pentru citit? Și tot aici – romanul (atenție nu dezvoltare personală) preferat?

– Toate lucrările lui Somerset Maugham. It’s a funny thing about life; if you refuse to accept anything but the best, you very often get it.

– Timp pentru dormit? Formula ideală pentru odihnă în cazul tău?

– Somnul e prioritatea mea. Dacă nu dorm, nu pot funcționa. Mai bine mă trezesc la 5 dimineața, decât să lucrez noaptea. Așa făceam și în studenție, niciodată nu învățam nopțile. Planific timp pentru relaxare la fel cum planific munca. Astfel îmi mențin sănătatea fizică și mintală.

– La ce a trebuit să renunți pentru a ajunge femeia de azi?

– Zic că istoria mea nu este tipică. Puteam să trăiesc bine lângă părinți sau soț, dar am hotărât să-mi scot ochelarii roz singură. Am ales antreprenoriatul, studiile și responsabilitatea pentru viața mea. Pot zice că am renunțat la o viață ușoară fără responsabilități și griji, ca să mi-o construiesc pe a mea proprie, dar liberă.

– Ce-i lipsește la moment femeii, mamei, soției, antreprenoarei Tatiana Mândrilă? Și ce face ea pentru a acoperi acel gol, acea lipsă?

– Îmi doresc afacerea mea să crească la nivel global, să fie prezentă pe fiecare continent. Lucrez la acest vis zilnic, dezvolt modelul de franciză al academiei.

– Ce i-ai spune Tatianei de acum zece ani?

– Să continue ceea ce face!

De vorbă cu antreprenoarea!

– Am făcut un research la numele de Tatiana Mândrilă și am simțit în activitatea ta acea „vână” de femeie antreprenor. Și aici mi-a apărut curiozitatea – din ce vine ambiția, dorința de a face/a crea/a răzbi? Din niște experiențe trăite sau văzute în alte țări? Din propriile conștientizări? Dintr-o traumă (că tot e la modă cuvântul) din copilărie sau e altceva la mijloc?

– Am ambiții da! Am ambiții mari pe care le trăiesc prin afacerea mea. Zic că se combină în mine spiritul elvețian – meticulozitate, punctualitate, consecvență și spiritul moldovenesc – o lăcomie de succes, realizare, ceea ce e specific țărilor mici.

– În cazul tău când s-a produs acel „botez” al antreprenorului? Ziua când s-a născut afacerea ta? Prima sală de curs? Primii copii înscriși?

– Când am înțeles că am creat o afacere inovatoare și am primit primii bani de la clienți mulțumiți.

 

– Momentan, suntem martorii cursurilor de business accelerat, avem experți și consultanți gata să te învețe cum să-ți crești afacerea, profitul, cifra de vânzare. Cu ce background ai început domeniul antreprenoriatului și care ți-a fost scara de creștere?

– Sunt adepta studiilor continue prin orice metodă posibilă. Printre altele la baza succesului academiei stau studiile: 2 diplome universitare în Elveția, MBA în Marea Britanie, cursurile și trainingurile lui Tony Robbins, Robin Sharma, Seth Godin și alții, 12 conferințe internaționale dedicate afacerilor și marketingului. Consider că studiile și cunoștințele de bază în antreprenoriat sunt vitale, anume ele ajută să construiești sistemul afacerii de succes. Chiar și acum lucrez cu doi mentori care mă ajută să dezvolt franciza. Menționez însă că este important să înveți de la cei care au obținut rezultate bune anume în domeniul care te interesează. Noi doar alegem cei mai buni medici, stomatologi, nu pe cei care doar au încercat să depună actele la facultate.

– Apropo, de ce IT și de ce copii?

– Lucram într-o companie IT și paralel făceam MBA în Marea Britanie unde am apărat teza la tema “importanța popularizării IT pentru copii în rândul părinților”. La locul de muncă priveam cum adulților le este deja dificil să se adapteze în lumea modernă a tehnologiilor care se schimbă constant, ne-am gândit de ce să nu-i învățăm pe copii să folosească aceste tehnologii ca instrumente încă de la o vârstă fragedă. Fiind la acea vreme mama unui fiu de 7 ani, eu însămi m-am confruntat cu dependența de gadgeturi și jocuri. Acesta a fost începutul istoriei impact, toți acești factori s-au format în conceptul nostru de academie – unde copiii trec de la stadiul de consumatori de tehnologie la creatorii ei.

– Dacă ai privi avea ocazia să schimbi ceva ai alege același domeniu și același public țintă? De ce?

– Nu aș schimba nimic. Această cale am ales-o eu conștient și mi-am asumat toată responsabilitatea.

– Mi-a plăcut fraza ta dintr-un interviu în care spuneai că Moldova are cel mai fertil sol de a începe start-up-uri. Cum e să răzbești într-o țară unde toți se plâng de corupție și birocrație? Mai ales pentru o femeie?

– Nu este ușor, dar relativ ai frâu liber pentru orice idee. Avem oameni talentați, muncitori, prețuri relativ mici pentru a dezvolta un start-up plus proximitate cu țările europene de unde poți învăța și inspira.

– Venind azi cu acest interviu pentru diasporă, cu ce oferte vii pentru noi?

– Vă mulțumesc desigur pentru interviu și atenție. Invit femeile din comunitate pe pagina mea de  Instagram .  Ca mămică înțeleg grijile pe care le avem privind viitorul copiilor noștri. Taberele de vară impact A&C sunt o soluție perfectă pentru părinții în căutare de o educație suplimentară care să ofere cunoștințe și abilități necesare pentru un viitor de succes al copiilor. Special pentru comunitatea O femeie ofer o reducere de 20% la orice tematica de tabără în format online. Vară e aproape, așteptăm cu drag copii voștri la ore. Detalii pe link: https://impactacademies.online/camp/ofemeie.

– Noi, femeile acestei comunități avem un sentiment de recunoștință pentru valoarea pe care o aduci în diasporă în rândul copiilor noștri. Abia așteptăm să bifezi cu brio partea de franciză și să aduci un suflu nou în procesul de dezvoltare personală și profesională a copiilor de azi, viitorul de mâine al acestei lumi. 

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră ⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis ⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com ⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer