Numele Titi Zemba începe să devină unul notoriu pentru diaspora Moldovei din Franța. Carismă, pasiune, dedicație – de toate poți găsi în această femeie, de aceea, suntem mândri s-o avem printre noi. Articolul de azi e despre una din laturile ei… Titi a noastră.   

– Titi, încântate să te avem din nou în sânul nostru, pentru că ești un izvor nesecat de inspirație. De data asta, te rugăm să ne povestești despre o pasiune mai puțin știută a ta, pe care noi am descoperit-o, relativ, recent. Dar ca să nu dăm noi prea multe din casă, te lăsăm pe tine…

– Mulțumesc. Așa e. Dacă e să vorbesc de pasiunea mea pentru a conduce evenimente, să știți că eu fac asta de când mă țin minte, adică de prin clasa a V-a, mai exact când profesoara mea Lilia Olog m-a remarcat și m-a încurajat să continuu. Tot ea a fost cea care mi-a modelat dicția și tonalitatea, ținuta scenică, fapt pentru care îi sunt și îi voi fi foarte recunoscătoare întreaga viață. Nu pot nega nici faptul că pasiunea pentru evenimente o am transmisă genetic de la tatăl meu care a cântat la nunți fiind trompetist, mai bine de 20 de ani.

– Azi unde te găsim în calitate de prezentatoare/moderatoare?

– Peste tot. Moderez orice soi de eveniment – de la concerte până la nunți, cumetrii și zile de naștere.

– Și clienții?

– Toți cei care își doresc un eveniment vesel, combinat cu momente frumoase sunt clienții mei. La nunțile pe care le prezint lumea râde și plânge de emoții, deopotrivă.

– Adică…? Dezvoltă te rog!

– Să luăm, de exemplu, întâmpinarea oaspeților care este un moment foarte important. Prefer să pun în valoare fiecare invitat care a găsit timp, bani și dorință să fie prezent la eveniment. Apoi urările și binecuvântările oaspeților – aici poți vedea toată diversitatea de caractere, lideri, comedieni sau persoane timide. Așa sau altfel, miza mea cea mai mare e ca evenimentul să rămână o frumoasă amintire.

– Ești cunoscută doar diasporei din Franța…?

– Nu. Am avut ocazia să moderez evenimente, inclusiv, pentru moldovenii din Italia. Eu sunt maleabilă și accept orice provocare, indiferent de țară sau regiune. Mă simt onorată și bucuroasă când decizia cade ca anume eu să moderez evenimentele importante ale oamenilor, fapt ce-mi dă o dublă responsabilitate de a oferi clienților o petrecere pe cinste. Între timp, am adunat în repertoriu vast în care s-au regăsit cântece populare și de estradă.

– E o meserie din care se câștigă?

– În cazul meu, e mai degrabă pasiunea mea de o viață și nicidecum o sursă de venit. Operez mereu cu prețuri simbolice, spre deosebire de alți colegi, dar îi încarc pe toți cei prezenți, de la mic la mare, doar cu energie pozitivă.

– Dragă Titi ne bucurăm să știi că ești mândria diasporei din Franța și nu doar, pentru că faptul că ne inspiri, pentru toate acțiunile tale de caritate și voluntariat, pentru faptul că ești…

Îți mulțumim și continuăm să îți urmărim cu drag activitatea.

Cei interesați o pot găsi pe protagonista de azi accesând link-ul https://www.facebook.com/titi.zemba

Cu drag, revista „O femeie din Paris”

Redactor text: Daniela Borodachi