Înotul – activitate de odihnă vara, activitate sportivă sau activitate care îți întărește sănătatea. Sportul este sănătate, fapt pe care l-am repetat, deja, de mai multe ori! Cei ce sunt sportivi au beneficiul de a fi în formă, de a avea o sănătate puternică. Iar cei ce nu sunt în formă îi îndemn, încă o dată, să ia calea sportului pentru a o evita pe cea a medicamentelor și altor tratamente, când deja e prea târziu. Cum se zice, e mai bine să anticipăm decât să reparăm!

Am recomandat alergări și diferite exerciții pentru a arde calorii, pentru a întări mușchii sau, pur și simplu, pentru a ne simți mai bine! Dar unii și unele dintre voi nu pot alerga așa pur și simplu, sunt cei ce au o problemă la picior, un genunchi dureros, de exemplu. Orice ar fi, există o soluție, nu e una miracol. Va trebui să depuneți eforturi considerabile. De fapt, depinde cum vedeți lucrurile…

Azi vă propun un antrenament „fun” – să vă faceți plăcere, să faceți practic ceea ce mulți fac toată vara – să înotați puțin, fie la piscina cea mai apropiată de casă, fie la plaja cea mai îndrăgită.

Este vorba despre activitatea de înot sau, pur și simplu, despre activitatea de a face exerciții în apă. Căci chiar și pentru cei ce nu știu să înoate, la fel, pot să meargă la piscină în apă.

Rezistența apei face ca mușchii să fie solicitați și sunt beneficii pozitive asupra lor. Când suntem în apă toți mușchii corpului sunt solicitați. Desigur, depinde ce tip de înot se practică. Înotatul pe spate, spre exemplu, va solicita mai mult mușchii spatelui. Dar avantajul cel mai mare este că articulațiile corpului nu sunt stresate, greutatea corpului nu e pe picioare și nu există nici un impact cu solul.

La fel, dacă aveți picioarele grele, umflate, celulită, tot la piscină vă este scăparea. Deplasându-vă prin apă nu doar că vă ajută să ardeți calorii sau să vă întăriți toți mușchii corpului. Apa are un efect considerabil asupra circulației sângelui, stimulând returul sângelui prin vine. În funcție de cât timp aveți sau de ce tip de activitate vă place, la piscină se pot face multe activități, de la simplu înotat la un curs de acquagym. Ceea ce contează cel mai mult este regularitatea cu care facem exercițiile. Așa deci vă provoc să faceți minimum 45 de minute de piscină pe săptămână până în septembrie. Pentru cei cărora le pare a fi prea ușor dublați sau triplați în funcție de capacitatea și motivația voastră! La urma urmei, mergeți să înotați pur și simplu pentru a vă distra, a uita de toate, a petrece un moment calm sau un moment vesel cu prietenii! Piscina, înotul sau sportul în sine este o activitate plăcută, relaxantă sau chiar putem să ne permitem să zicem „răcoritoare în timpul verilor călduroase”.

De către Lavric Vasile Antrenor UEFA A de fotbal și antrenor personal.

https://www.facebook.com/asso.bassarabia
https://www.facebook.com/Lavricus
Cu drag, special pentru revista „O femeie din Paris”