Violența domestică a crescut alarmant in contextul unei societăți generatoare de nemulțumiri și frustrări, ce ofera premisele unui comportament violent în familie.


Vă invit să vă alăturați campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”
🧡🧡🧡🧡🧡
și să colorați lumea în oranj ca să susținem împreună femeile și fetele să-și exercite drepturile pentru o viață fără violență!

#OrangetheWorld #GenerationEquality #16Days

În prezent, una dintre cele mai răspândite, persistente şi devastatoare încălcări ale drepturilor omului, şi anume violenţa împotriva femeilor şi fetelor, rămâne în mare parte neraportată din cauza impunităţii, tăcerii, stigmatului şi ruşinii din jurul acesteia. În termeni generali, se manifestă în forme fizice, sexuale şi psihologice, şi cuprinde: violenţa intimă a partenerului (bătaie, abuz psihologic, viol marital, omor);

#16zile de activism împotriva violenței!
Perioada 25 Noiembrie – 10 Decembrie 2021

Femeile sunt, in mod evident, parte vulnerabila din cadrul familiei, un fapt bine demonstrat de mass-media si de statisticile existente dar și de organizațiile Non guvernamentale din Moldova și de peste hotare.
Dragă femeie, orice tip de violența, fie fizica sau verbala, săvârșită cu intenție de un membru al familiei împotriva altui membru al aceleiași familii provoacă o suferința fizica, sau psihica care pot duce la tragedie. Acceptând această manifestare nesănătoasă din partea partenerului tău, nu va duce decât la distrugerea ta ca personalitate și îți va stagna dezvoltarea ca individ în societate și îți încalcă drepturile si libertățile fundamentale, ba mai mult, suferința prin care treci se va reflecta și asupra copiilor tăi.
Violenta domestica asupra femeilor reprezinta o amenintare permanenta, însoțită sau nu de o rănire fizica sau psihica in cadrul relatiei cu partenerul,
indiferent daca sunt sau nu casatoriti legal sau daca exista raporturi de familie intre ei, daca au aceelasi domiciliu sau nu.
Nu uita, dacă ai nevoie de ajutor, te afli în diasporă și ești victima violenței domestice, ne poți contacta în fiecare zi de LUNI, ora 9:00 -12:00 și in cazuri de urgentă la orce oră, 06 49 58 73 50 ☎️☎️ stopviolenta.franta@gmail.com. 💜 sau pe pagina noastră Linia Roșie