„Nu aștepta momentul perfect. Pornește din punctul unde ești acum și ajută-te de toate instrumentele pe care le ai la dispoziție, iar pe măsură ce înaintezi vei găsi și instrumente mai bune” – George Herbert.

Sunt fascinată de oamenii care știu exact ce vor, de unde au pornit, unde se află acum și unde își doresc să ajungă. Când spun cuvântul ambiție, pe lângă alte nume pe care proiectul „O femeie” ni le-a scos în cale, de acum încolo, ni se va asocia inclusiv cu numele Violeta Moglan.

Nu știu când am ascultat ultima oară pe cineva care să ne povestească cu atâta pasiune despre afacerea sa, pe care mulți dintre noi o trec cu vederea, din diferite motive. Pe când ea, a găsit în asta nu doar o sursă de existență, ci chiar și unul din sensurile propriei vieți. 

– Dacă ar fi să te prezinți pe scurt, ce ai alge să ne spui?

– Mă numesc Violeta Moglan, m-am născut în 1987 la Călărași, Moldova. Am absolvit Academia de Studii Economice, tot acolo mi-am făcut studiile de licență și masterat și chiar am activat în domeniul economic și bancar timp de câțiva ani. La 25 de ani m-am căsătorit, iar următorul an am devenit mamă de Sebastian. Și abia de aici începe partea interesantă…

– … despre ce mai exact?

– Fiind în concediu de îngrijire a copilului, am început să ne pregătim de emigrare în Canada, în partea francofonă. Între timp, am început să învăț mai aprofundat limba franceză, pe care am și îndrăgit-o… Și cumva spontan am decis să vizităm Parisul, de care… la fel, ne-am îndrăgostit. (Zâmbește) Iar peste un an a apărut posibilitatea de a emigra în Franța. Primul a venit soțul, iar peste cinci luni, într-o frumoasă zi de mai a lui 2018, l-am urmat – eu, Sebastian și Gabriel, care atunci era abia în burtică. În noiembrie am devenit părinți pentru a doua oară, iar doi ani mai târziu, am dat start propriei afaceri on line. Peste șase luni am ajuns să capăt propria independență financiară și să devin lider de top.

– Foarte interesantă întorsătură a sorții. Cum a rămas cu Canada?

– Hmm, ideea cu Canada am abandonat-o, căci dura deja prea mult procesul. Plus că la un moment dat, mi s-a părut inacceptabilă ideea de a pleca pe un alt continent, departe de Moldova, de părinți și rude. Plus că ne place tot mai mult Franța și tot ce este legat de ea.

– Cum a fost emigrarea și adaptarea în țara aleasă cu inima?

– Sincer, nu a fost grea pentru că noi deja aveam un B2 de limbă franceză, încă de-acasă. Nu a fost complicat nici din punct de vedere al actelor. Cred că cel mai greu i-a fost soțului, care nu lucrase anterior ca și tehnician și a trebuit s-o ia de la zero.

– Și acum povestește-ne despre activitatea ta…

– Activitatea mea este despre a ajuta. Iar unul din principiile de bază ale companiei spune despre „a trata oamenii așa cum ți-ai dori să fii tu, la rândul tău, tratat”. Despre oportunitatea asta am aflat pe facebook. Stăteam destul de mult pe rețelele de socializare, din dorința de a fi la curent cu toate știrile din complicatul 2020 și devenisem destul de descurajată privind viitorul. Cu adevărat, pandemia a fost o provocare pentru toată lumea. Mă gândeam la ce voi face, cine mă poate ajuta cu copiii, ce voi lucra după… Mă presa și ideea că mă aflu peste hotare și nu am parte de ajutorul celor apropiați, cum ar fi părinți, frate sau rude și mă întrebam oare ce-aș putea lucra astfel încât să nu-mi pierd flexibilitatea și să rămân mereu lângă copii?

Soțul era plecat mai mereu în deplasări. Acesta e specificul job-ului lui. În una din aceste momente de incertitudine am aflat de Olga, o tânără din Moldova care m-a invitat la o discuție și mi-a povestit despre faptul c-aș putea să mă dezvolt chiar de acasă. Aveam nevoie de bani ca de aer, căci doar chiria ne costa 1200 euro, iar o familie alcătuită din patru persoane, care se întreține dintr-un singur salariu în Franța, poți să-ți imaginezi cum e…. Începusem, între timp să învăț a face dulciuri la un nivel profesionist, dar, în paralel, am început să adaug kilograme… A trebuit s-o las mai moale, deși investisem extrem de mulți bani pe cursuri și ustensile. Nu aveam nici aveam suport moral, nu făceam parte din vreo echipă… Într-un cuvânt, mă simțeam singură. Plus că această pasiune a mea presupunea foarte multe investiții ulterioare, pe care eu nu mi le permiteam, de aceea am abandonat. Deci eram în continuare în căutarea unei soluții de a câștiga niște bănuți de acasă. De aceea, atunci când a apărut această oportunitate, am înțeles că e șansa mea și vorba ceea: „Dumnezeu îți dă, dar în traistă nu-ți pune.” Am conștientizat că nu există riscuri. Pachetul de business era chiar foarte accesibil pentru multitudinea de produse din aloe vera pe care le conține. Plus că nu necesita investiții ulterioare și nu te obliga să faci volume de vânzări etc. Planul de marketing era unul excelent și loial. Așa a rămas până azi. Mă gândeam „oricum folosesc niște produse de îngrijire și niște suplimente alimentare, cum ar fi complex de vitamine sau omega 3 în rutina zilnică, hai să le încerc și pe astea! și dacă merge e bine, dacă nu, tot e bine căci rămân cu o reducere mare pe viață la produse naturale.” Știam că sunt de o calitate ireproșabilă, iar eu iubesc calitatea. Tot timpul am fost selectă. Iar pe de altă parte, o să-mi dau șansa mie să mă cunosc, să învăț un domeniu nou în care nu am experiență, să-mi dezvolt potențialul (pe care fiecare îl avem), dacă ies din zona de confort. Neîncrezătoare și chiar fără susținerea soțului, am făcut primul pas și m-am înscris, dând astfel startul unei noi aventuri spre o nouă versiune a mea.

– Țară nouă. Afacere nouă. Cum te-ai descurcat?

– Nu cunoșteam mulți oameni căci nu lucrasem anterior în Franța. Dar chiar și așa, fără cunoștințe în domeniu și experiență am început. Am aflat că voi învăța totul la trainingurile echipei și voi fi într-un mediu constructiv, unde mă voi dezvolta personal, ceea ce eu iubesc enorm! Bucuroasă, am primit pachetul de business și împreună cu familia am început să folosim produsele. Cu mâna pe inimă, am rămas încântați de ele. Am observat că am mai multă energie după gelul de aloe vera, am observat că plecau și niște kg în urma detoxifierii cu programul nostru certificat și aprobat de nutriționiști din peste 160 de țări. Am început să recomand produsele și afacerea cu ușurință și în mod natural, căci toți observau energia mea și entuziasmul meu și mi se alăturau. Am început să învăț a mă dezvolta pe online, căci nu eram foarte activă însă am prins curaj datorită susținerii echipei și mentorilor și am crescut foarte rapid. Aici nu suntem în competiție, fiecare are ritmul lui. Astfel, mi-am făcut primii clienți și primii parteneri. Am oferit oportunitate mai departe, am ajutat și alte persoane ambițioase care căutau o schimbare să dea startul cu noi și să câștige bani din afacerea proprie. Ajutându-i pe alții, te ajuți pe tine, crești tu ca persoană, îți schimbi gândirea, devii un lider. Asta facem noi – dezvoltăm abilități de lider în oameni simpli, obișnuiți, de orice vârstă și din orice colț al lumii!

– Ce te motivează cel mai mult?

– LIBERTATEA. Ador să fiu un om liber și să fiu propriul meu șef, să fiu un antreprenor. Să mă trezesc când vreu și să muncesc cât vreau și cu cine vreau. Mulțumesc pentru această super posibilitate de a crea echipa ta și a alege oamenii cu care ți-i drag să muncești. Network Marketingul oferă posibilitatea fiecărei persoane de a deveni antreprenor pe de o parte și om liber pe de alta. Clar că în echipa mea sunt multe persoane care dezvoltă afacerea în paralel cu jobul lor de bază. Odată implicat, nu e necesar să te licențiezi, ci să te organizezi o oră – două pe zi ca să lucrezi la obiectivele tale.

Am înțeles rapid că afacerea asta m-ar putea scăpa de a mai fi angajata cuiva, de a sta prin ambuteiaje și de a aduna mult stres, cerințe peste cerințe, targeturi, șefi peste șefi, or, eu asta nu-mi mai doream, am trăit într-un așa ritm…. Am înțeles că asta e salvarea mea spre libertate și flexibilitate și nu am mai negociat. Am înțeles că aici pun prima piatră de temelie în construirea visului meu. Plus că e un business portabil pe care îl ai mereu cu tine, mai ales pentru cei activi care iubesc călătoriile. Eu sunt una dintre ei. 

Mă motivează echipa mea – persoane ce și-au pus visele în mâinile mele și mă simt responsabilă să le motivez și ajut oricând au nevoie.

Mă motivează propria familie. Vreau să-i fac mândri. Ei sunt cei care merită tot ce e mai bun. Vreau să demonstrez copiilor mei că merita să lupte pentru visele lor și să nu le abandoneze. Să meargă înainte oricâte provocări ar avea, căci anume în spatele celor mai mari frici și credințe limitative se ascunde succesul. Să creadă mai mult în forțele lor – asta e cea mai bună metodă de inspirație. Fapte, nu vorbe.

– Cine sunt oamenii din echipa ta?

Sunt femei pe care le-am cunoscut exclusiv on line. Nici una nu îmi este rudă, prietenă sau cunoștință. Dar toate au o câteva trăsături comune – sunt pozitive, optimiste, ambițioase, dornice de a învăța și a lucra la propria setare mentală. Nu a fost necesar să insist sau să le conving, ci doar să le prezint această oportunitate și să le asigur că vor fi îndrumate pe tot parcursul călătoriei.

Momentan am echipă persoane din 11 tari, printre care: Anglia, Portugalia, USA, Germania, Italia, Israel, Moldova, Romania, Spania, Franța, etc. În unele țări nu am ajuns încă, dar așa cum ne desparte un click distanță de restul lumii, e destul doar să fii deschis, sociabil și dornic de a cunoaște oameni noi. Avem parte de evenimentele on line unde sunt recunoscute eforturile noastre și apreciate la lor justa valoare. Însă evenimentele off line ne unesc enorm, ne inspiră și ne fac să credem că „fiecare poate” fără a ține cont de trecut. Ne întâlnim cu fetele din regiunea pariziană o dată în lună cu scopul de a ne cunoaște personal la o cafea. Îmi plac mult aceste ieșiri mai ales că de fiecare dată ni se alătura fete noi.

Clienții mei sunt, la fel, de peste tot – oameni care iubesc calitatea, țin la sănătatea lor și pun preț pe starea de bine.

Învățăm de la cei mai buni din domeniu, adevărați profesioniști, care ne țin absolut gratuit traininguri și webinarii de mare valoare. Provocări sunt multe, însă învățăm împreună să le depășim și să nu cedăm, să fim tot timpul legați de visul nostru, să vizualizăm, să citim zilnic, să punem întrebări atunci când avem blocaje și să nu ne jenăm să cerem ajutor de la cei mai experimentați. Învățăm disciplină și lucrăm cu agenda, pentru o mai bună organizare și reușită.

Vorbesc zilnic cu persoane care vor o schimbare, însă nu îndrăznesc s-o facă, nu au curajul, fie nu au găsit o persoană de încredere ca să-i ghideze. Dar până nu încerci, n-ai cum să știi dacă va funcționa și pentru tine! Cu răbdare, perseverență, vei deveni mai încrezătoare. E un proces natural de creștere. Multe femei stau acasă cu copiii și pierd mult timp pe online sau mai rău, sunt dependente financiar de soții lor și nu pot lua o decizie fără a le cere acordul. Eu asta o văd ca pe o urgență să întreprindă ceva, în loc să se lamenteze ani de zile. Nimic de la sine nu se va schimba, nimic nu cădea din pod. Unora le mai pasă ce va zice lumea, cum va reacționa, însă până la urmă nu lumea îți pune pe masă și, apropo, lumea oricum va vorbi, fie că faci ceva, fie că nu faci… așa că te încurajez să ieși din mulțime și să faci lucrurile diferit dacă vrei o viață diferită.

Sistemul nostru de dezvoltare a afacerii funcționează garantat. Este organizat pas cu pas să-l parcurgi, însă dacă tu vei fi implicat și motivat, cu siguranță va funcționa! Știu că multe femei din Franța lucrează la curățenie și sunt femei inteligente și frumoase, care simt că merită mai mult, că pot mai mult. Așa că eu mi-am propus inclusiv asta – să ajungă la cât mai multe urechi această posibilitate, acest parteneriat frumos unde te pot îndruma pas cu pas, căci am deja experiența necesară. Compania oferă și stimulente, cum ar fi program de mașină, călătorii în locuri de top și cecuri bonusuri.

Deci, vânzarea de produse e doar o mica parte din activitatea afacerii. De fapt, e vorba de recomandarea produselor tale preferate, ceea ce fiecare dintre noi în mod natural suntem obișnuiți s-o facem. Deseori recomandăm fie un medic specialist bun, fie un magazin bun, fie un restaurant bun. Exact asta facem și în afacere – nu e ceva ieșit din comun, recomandam ceea ce noi înșine folosim și ne place. Gama de produse e foarte largă și numără peste 200 de produse de sănătate și îngrijire.

– Ce ai dori să le spui celor care au citit acest articol?

– Draga mea, dacă ești o persoană dornică de schimbare, dacă rezonezi cu ceea ce am povestit, dacă ești o mămică care visează la o sursă de venit, dacă ai datorii, credite, dacă muncești foarte muult, ești mereu ocupată și nu-ți vezi familia zile întregi, nu ai timp liber, sau ești plecată peste hotare, cu mare drag te invit să discutăm. Este gratuit. Încearcă, căci nu ai nimic de pierdut. Produsele sunt extraordinare și chiar de nu-ți vei dezvolta o afacere, obții o reducere pe viață, fără nici o obligație. Tot mai multa lume manifestă interes pentru o activitate pe cont propriu, flexibilitate și libertate. Tot mai mulți ni se alătura zilnic, din orice colț al lumii. Poți și tu s-o faci de acasă, fie că ești în Moldova, în Franța, Canada, Australia etc., să dezvolți un business on line internațional, fără să pleci undeva. Crede-mă, că totul este posibil dacă-ți dorești! Mai ales acum, când toți prognozează timpuri grele, scumpiri, criză, încearcă să faci ceva în paralel. Nu te plafona.

Oriunde ai fi, dă-ți șansa unui viitor mai bun. Abia aștept să te cunosc și să povestim cum acest stil de viață s-ar adapta nevoilor tale!

Dragă Femeie, pe Violeta o poți găsi, pentru mai multe detalii pe pagina de facebook https://www.facebook.com/violeta.luncasu.7

Violeta, ție îți mulțumim pentru doza ta de optimism, pentru dorința ta de a ne împărtăși istoria ta, pentru puterea ta de a-i ajuta și pe alții. Mult succes.

 

⚜️Ne găsești pe Instagram= https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link

Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis

⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com

⚜️Ne poți susține cu o donație aici : https://gofund.me/f1e20379

⚜️ Scrie-ne un mesaj sau înregistrează-te pe link-ul

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeQ0xmQyeKo1FuAjkapwFUpbFkHuWKsUhPCeTkTLqiIi8Stg/viewform, iar comunitatea noastră va putea cunoaște și istoria Ta.