Departe de țară a învățat să privească, să asculte, dar mai ales să acționeze, pentru că a știut dintotdeauna că femeia este o forță! Crede în lucrurile care nu se văd și știe că recompensa este să vadă realizarea lucrurilor în care a crezut (Sf Augustin)!

V-o mai amintiți pe Andreea Rusu, tânăra cu o voce carismatică de la radio Trinitas și radio Terra, Iași, de acum două decenii?
Ce se află în spatele acestui succes? Studii la Facultatea de Drept a Universității „M. Kogălniceanu” din Iași, unde a ocupat un loc important în viața universitară, fiind timp de trei ani consecutivi aleasă în funcția de președinte a Ligii Studenților. Face parte inclusiv din tagma tinerilor care la începutul anilor 2000 și-au încercat norocul în politica ieșeană, punând bazele ideologiei aripii tinere a politicienilor de atunci. Tot de numele ei este legat tot ce înseamnă PR și organizare de evenimente, precum și producătoare a emisiunilor menționate mai sus.

Azi o găsim la Paris! Este o femeie de succes! Ce face? Ne spune chiar ea!
„Am ales Parisul pentru a-mi duce visele mai departe. Astăzi mă numesc Andreea Pons și sunt managerul unui restaurant din Paris, unde se gătește românește, se dansează românește, se simte românește. Dar! Andreea Pons de azi nu a uitat-o niciodată pe Andreea Rusu și țara de unde a plecat.

De ce restaurant?
Fiecare dintre noi are un destin, o cale de urmat, un obiectiv de atins. Cei ce reușesc sunt cei care și-au înțeles propriul scop și și-au urmat cu sfințenie drumul către atingerea lui. Pentru mine a fost acela de a demonstra tuturor că Romania este un colț de latinitate și că românii sunt niște oamenii calzi, ospitalieri și ambițioși.
După zece ani de străinătate, departe de origini și tradiții am înțeles că sângele apă nu se face și oricât de bine m-aș integra în societatea franceză nu îl voi putea uita niciodată pe Ion Creangă și pe Sofia Vicoveanca. Mai mult, mi-am dat seama că nu sunt singura care ar avea nevoie de o particică din România noastră dragă aici la peste 3000 de km.

Oportunitățile apărute au dat contur visului!

Sunt convinsă că fiecare dintre noi vede reușita în mod diferit. În cazul meu a luat forma unui restaurant – un colț de rai 100% românesc „Restaurant Le Pin Fondu” cu cele două entități distincte Sala Carpați și Sala Hermes. Am început pe 14 februarie 2014, cu cea mai importantă investiție – dorința de a reuși.

https://www.facebook.com/restaurantlepinfondu/

Stabilirea obiectivelor este un proces care presupune analiză, anticipare, planificare și ACȚIUNE.

Ca să acționezi pentru îndeplinirea obiectivelor trebuie să fii MOTIVAT, iar acest aspect reprezintă o provocare pentru marea majoritate a oamenilor. Eu nu sunt o excepție.
Am învățat că într-o afacere trebuie să fii capabil să ocupi toate posturile. În cazul meu intră tot spectrul de servicii – de la bucătarie, bar, serviciu în salp, până la gestiune și contabilitate – marketing și management.
Am avut la dreapta mea pragmatismul și capitalismul francez al soțului meu, Joel Pons, un antreprenor curajos și un bărbat cu caracter. Un aport nu mai puțin important a constituit dragostea mamei mele, Ciocârlan MILON Liliana, ofițer în rezervă care a sacrificat o parte din viață pentru fiica mea, respectiv, nepoata ei, Olivia Pons. Fără sprijinul lor doi, totul ar fi avut o altă formă.
Am înțeles: Acționează acum. Orice pas, oricât de mic e important. Dacă știi ce vrei și cum arată rezultatul, ți se vor ivi soluții, oportunități și norocul îți va surâde larg.
Timpul l-am privit totdeauna ca pe un aliat, or pentru mine, afacerea este viața și cariera mea – casa mea. De fiecare dată când treceți pragul restaurantului meu intrați în Universul meu. Pasiunea fără limite față de ceea ce faci Acesta cred că este unul din secretele reușitei, pasiunea față de ceea ce faci fără limite. Cheia reușitei este să faci totul din dragoste!
Hobby? Să vă spun un secret – nutriția și tehnicile de dezvoltare personală sunt domeniile care mă pasionează. Am înțeles care sunt cei trei piloni de care trebuie să ținem cont de-a lungul existenței noastre – mintea, corpul și sufletul.

Răspunsurile Andreei la cele 4 întrebări ale lui Marcel Proust:
– Zi-mi printr-un cuvânt ce este pentru tine femeia?
Femeia este o forță!
-Ce-i vei spune lui Dumnezeu dacă îl vei vedea într-o zi?
Îi voi mulțumi pentru tot ce mi-a dăruit, îmi dăruiește și îmi va dărui. Pentru prezent, trecut și viitor! Mare este puterea și nemărginirea Lui!
– Pasărea ta preferată?
Pasărea flamingo, simbol al renașterii și vindecării.
– Principalul tău defect?
Fiecare defect este o calitate, fiindcă fiecare calitate dusă la exces devine un defect. Soluția este echilibrul în toate! Totul depinde de noi!
Cu drag, O FEMEIE DIN PARIS
Editor text: Daniela Borodachi