E minunat când cunoști femei ce spun cu legeritate: „Crescând profesional și personal mi-am dat seama că lumea din jurul meu se schimbă, atunci când fac ceea ce îmi aduce bucurie și plăcere, iar deserturile sănătoase au devenit o parte integrantă a vieții mele și sparg orice stereotip! Nu creez doar ciocolate. Creez și deserturi!” Noi zicem că creează ceva mult mai mult și anume credință că mereu există loc pentru creștere și dezvoltare pentru femeile care-și pierd încrederea în propriile forțe. Angela Turlacov este femeia care ne-a inspirat. Trebuie să o cunoașteți și voi!

Origini. Îmi spune Angela Turlacov și m-am născut în satul Bașcalia, Basarabeasca, dar de 11 ani sunt stabilită la Berlin. Deci, sunt diasporă.

Profesie. Sunt asistentă medicală și am reușit să profesez timp de șapte ani în case de bătrâni și centre de îngrijire a bolnavilor la domiciliu.

Provocări. Cea mai mare provocare a fost bineînțeles echivalarea diplomei, care a venit la braț cu frica de necunoscut, plus birocrația cu care nu eram obișnuită în Moldova!

Hobby. Concediul pentru îngrijirea copilului m-a făcut să descopăr un hobby nou – ciocolata sănătoasă. Nu, nu doar s-o savurez, dar și s-o prepar singură din produse organice – fără zahăr alb rafinat, fără lactoză, fără gluten și fără alte adaosuri chimice. E un hobby frumos, plăcut și sănătos, pe care îl practic de un an deja! Pe viitor, aș vrea să cresc, dar mai tatonez terenul. Aici mai am de învățat.

Bunătățile mele. Toată materia primă este Fairtrade. O procur din magazinele online certificate. Clienții fideli sunt prietenii și apropiații. Datorită promovării online lista mea de clienți se mărește. Crescând profesional și personal mi-am dat seama că lumea din jurul meu se schimbă atunci când fac ceea ce îmi aduce bucurie și plăcere, iar deserturile sănătoase au devenit o parte integrantă a vieții mele și sparg orice stereotip! Nu creez doar ciocolate. Creez și deserturi! Cele mai sănătoase pe care le poți găsi pe piață. Au compoziția perfectă pentru întreaga familie și un gust ireal. Le poți savura fără remușcări și sunt o alternativă excelentă a dulciurilor cumpărate din magazin. O viață dulce nu ar trebui să fie dăunătoare.

Echilibrul. Cel mai dificil îmi vine să găsesc un echilibru între obligațiile mele de mamă, soţie și femeie care vrea să se afirme inclusiv pe plan profesional.

Mantra mea. Îmi trăiesc intens și cu credinţă fiecare clipă, credință în mine și în puterile mele. În momentele dificile repet ca pe o mantră, ca o pe rugăciune că „cred în mine”.

Drumul spre succes. Viața nu este ușoară pentru nimeni din noi. Dar cu perseverență și încredere în forțele proprii ne mișcăm înainte. Fără modestie, trebuie să credem că suntem cei mai buni și cei mai talentați. Iar acel „ceva” la care lucrăm poate fi obținut prin muncă, perseverență și credință în succes.

Tu – cea specială. Nu trebuie să te compari cu nimeni, pentru că tu ești specială în felul tău!

Oamenii de lângă… Admir oamenii frumoşi la suflet, oamenii care evoluează, care încearcă să se înţeleagă pe sine şi să manifeste empatie faţă de alţii, oamenii care fac lucruri bune chiar şi atunci când nu-i vede nimeni, oamenii care şi-au stabilit niște principii, un cod moral şi o conduită pe care le respectă oricând şi nu doar din teama de pedeapsă sau din dorinţa de recompensa.

Încredere. Am avut momente când mi-am pierdut încrederea în propriile forțe și mi-am recăpătat-o foarte greu.

Din nou la origini. Crizantemele galbene îmi amintesc de copilărie, de casa (ograda) părintească, de toamnele Moldovei.

 

Angela îți dorim succes în toate activitățile tale și așteptăm cât mai multe noutăți dulci și sănătoase.