Marilyn  Monroe spunea că „dacă-i dai unei fete pantofii potriviți, ea va cuceri lumea.” Pe de altă parte, Victoria Darolti a demonstrat că lumea poate fi cucerită și altfel: prin mai multă muncă, talent, dăruire, o pânză și un ac. Pe ea, arta și dedicația pentru moda pariziană, a făcut-o un etalon în lumea modei, iar astăzi, lucrările ei reprezintă un adevărat lux pentru toată lumea. Victoria Darolti este o artistă desăvârșită a broderiei. Venită din satul Inău (Sălaj), la Paris, acesta și-a împlinit visul de a crea broderii pentru marile case de modă de aici. Acum doi ani, broderia de artă i-a adus și recunoașterea la cel mai înalt nivel. Victoria a primit din partea președintelui republicii Franceze, Emmanuel Macron, Ordinul Național de Merit, după ce, cu câțiva ani înainte, a câștigat premiul Meilleur Ouvrier de France. Astăzi, Victoria Darolti colaborează cu cele mai mari case de modă din Paris și este apreciată pentru lucrările ei în întreaga lume. Mai mult decât atât, Victoria ne va onora cu prezența și la Gala Ofemeie 2021, acolo unde suntem nerăbdători s-o cunoaștem. Până atunci, faceți și voi cunoștință cu o FEMEIE, cum spunea și Coco Chanel: „classy și fabuloasa!”.
1. Cum vă numiți şi de unde veniți?
Mă numesc Victoria Delia Darolti. Sunt născută în nordul României, mai exact în județul Sălaj, satul INAU.
De ce ați ales această țară? În caz că ați ales.
Franța este capitala modei, unde fiecare femeie care iubește frumosul își dorește să ajungă măcar odată în viața ei. De când eram mică, iubeam filmele cu prințese. Romy Schneider și rochiile brodate din filmul Sissi, Grâce Kelly în filmul,”La Main au Collet” m-au inspirat și m-au făcut să visez, ca într-o zi să ajung la Paris și să lucrez pentru cele mai renumite case de modă, în calitate de Designer în Broderia de artă Haute Couture.
Povestiți-ne despre activitatea dumneavoastră profesională: cum ați ajuns la gândul că anume asta vă doriți să faceți?
Sunt pasionată de lucrul manual încă din copilărie. Atunci îmi petreceam foarte mult timp cu bunica și mama mea, în atelierul lor, ca să învăț multe tehnici: să fac dantelă, să torc lână, țesutul panzeturilor albe, broderie albă și broderie colorată, iar lista este lungă, ca să vă spun câte am învățat de la draga mea mamă și de la bunica. Vacanțele mi le petreceam în atelierul cumnatului meu Florea, care a fost un croitor renumit.
Cum reușiți să aveți timp personal ca femeie, dar și pentru cariera dumneavoastră?
Fiind pasionată de munca mea, nu prea am timp liber. A avea timp liber este un lux pentru mine.
Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a dumneavostră?
Timpul petrecut în fața televizorului care a fost puțin, dar prețios.
Ce vă motivează să treceți peste greutăți?
Creativitatea și credința în Dumnezeu. Gândul de a mă concentra la o nouă opera de artă mă face să uit de greutăți, de tot ceea ce este afară. Broderia Haute Couture este și o terapie, atât pentru mine, cât și pentru elevele mele.
Ce țeluri și ambiții aveți?
Să transmit ceea ce știu la școala mea următoarelor generații. Să realizez visul tuturor femeilor care vin în atelierul meu: să le brodez rochii de seară, rochii de mireasă, accesorii de păr brodate, centuri, cravate, poșete, broșe.
Transmiteți un mesaj femeilor.
Sunteți mai prețioase ca tot numărul de abonaților pe care îi puteți avea pe rețelele de socializare. Valoarea femeilor depășește orice lucru pământesc. Sunteți puternice, capabile, minunate, nu uitați asta niciodată!!!!
Răspunsurile Victoriei la întrebările lui Marcel Proust:
Ce este femeia pentru dumneavoastră?
FEMEIA???? Pentru mine este o perlă rară, frumoasă, inteligentă, generoasă, unică, demnă de a fi iubită și de a primi afecțiune. Nu face niciodată prea mult, face tot timpul suficient, este prețioasă, un diamant, un trandafir, cea mai minunată creatură dintre toate creațiile lui Dumnezeu, merită mult mai mult decât vă puteți imagina.
Calitatea pe care o admirați la oameni?
Sinceritatea, simplitatea și chiar timiditatea lor.
Culoarea şi floarea preferată?
Orhideea și culoarea albă.
Dragă Victoria, îți mulțumim pentru sinceritate și pentru timpul atât de prețios ție, acordat nouă. Te așteptăm cu mare drag la Gala Ofemeie.com.