Atunci când „am pornit la drum” cu platforma „Ofemeie” intuiam că vom cunoaște femei de valoare, femei care inspiră prin valoarea și acțiunile lor, femei cu care vrem să ne asociem și cu care ne mândrim. Într-un final, am obținut ceva mult mai mult… Prin platforma Ofemeie am cunoscut care sunt adevăratele bijuterii pentru noi cei din Diasporă, femei pe care ne dorim să le cunoaștem personal și care să fie parte componentă a acestei platforme. Și dacă e să mai adog un strop de sinceritate, începuturile acestui minunat proiect erau destinate doar femeilor din Paris. Faptul că acest articol este despre o femeie care a mișcat diaspora din Norvegia, spune ceva…

Articolul de azi este despre Aurelia Dub, una din cele 11 câștigătoare a proiectului „Femeia anului în Diasporă”. A fost o bucurie să discutăm cu ea, să-i aflăm gândurile și impresiile.

– Stimată Aurelia îți mulțumim pentru aportul tău, pentru implicarea și dedicația de care ai dat dovadă. Pentru cei care nu te cunosc, care sunt acțiunile pe care le-ai făcut în diasporă și care, te-au făcut vizibilă?
– Nu consider că am făcut prea multe acțiuni pentru diasporă, cu excepția faptului că am încercat să adun diaspora din Norvegia, organizând șezători timp de cinci ani la rând, dintre care doi i-am organizat în casa personală, din lipsă de spațiu. Și poate c-am contribuit la realizarea mai multor acțiuni de caritate.

– Știm că ai un proiect de suflet. Povestește-ne despre el?
– În semn de recunoștință față de buneii și străbuneii noștri s-a născut această ideie. Este ceva care va bucura ochiul și sufletul fiecărui oaspete pe care îl vom avia aici în beciul (muzeul) nostru din Norvegia. Ne dorim ca toți cei care vor păși pragul casei noastre să plece cu impresia că au fost la casa unde au copilărit, acasă la mama.

– Dragă Aurelia, cine știe, poate că într-o zi vom ajunge să vizităm acest muzeu, prin care deja ne-ai făcut curioase. Dar până atunci, povestește-ne ce schimbări s-au petrecut în viața ta de la apariția ta pe această platformă și până azi?
– Platforma „O femeie” este una dintre cele mai apreciate de către mine, fiindcă datorită acestei platforme, am devenit mai încrezută în propriile forțe. Mi-a oferit vizibilitate, am cunoscut oameni de calitate care m-au inspirat și pe care i-am inspirat. Simt că am devenit parte a unei familii!

– Ce minunat să aflăm asta. Care au fost sentimentele cu care ai pornit în concursul „Femeia anului în Diasporă”?
– Despre concurs am aflat abia dimineața, când am primit un mesaj prin care am fost anunțată că sunt în lista celor 111 femei, iar la scurt timp după asta au venit și aprecierile din partea oamenilor care mă cunosc, care-mi cunosc activitatea și mă apreciază.

– Și noi îți mulțumim pentru că ai acceptat să fii parte a acestui concurs.
– Sinceră să fiu am rămas un pic surprinsă, pentru că în ultimii ani am fost mai puțin activă și am stat în umbră. Prietenii și chiar persoane pe care nu le cunoșteam îmi scriau și îmi ziceau „eu am votat”.

– Ce frumos! Oare nu înseamnă asta că trebuie să continui? Apropo, ce planuri ai pentru 2023 legat de activitatea ta în diasporă?
– Nu am deocamdată planuri, am o situație mai complicată în familie, de aceea am fost nevoită să mă retrag puțin.

– Este prima ta nominalizare? Dacă nu e, povestește-ne despre precedentele?
– Nu este prima mea nominalizare, fiind de profesie stilist, am avut multe nominalizări pe parcursul vieții. Dar aceasta este una deosebită, care îmi dă puteri de a merge mai departe.

Dragă Aurelia, îți mulțumim pentru acest interviu. Îți dorim să depășești cu brio provocările pe care ți le-a întins destinul și să te întorci la acest proiect de suflet de care avem nevoie!!

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră
⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link
Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis
⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com
⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer