Franța a fascinat-o încă din copilărie, mai exact de pe vremea când își vizita pe perioada vacanței părinții stabiliți aici. Dar, recunoaște că nu s-a gândit niciodată că această țară o va „răpi” pentru totdeauna. „M-am născut în județul Arad și am crescut într-un sat minunat, drag sufletului meu din partea de vest a țării numit Capalnas.”

Așa își începe povestea Codruta Camelia Streian! „Acum opt ani, însă am părăsit acele locuri minunate, pentru a mă stabili la Paris. Cel care m-a convins să fac acest lucru este jumătatea mea, alături de care îmi clădesc de atunci viitorul!” Nu are nici un regret, deoarece această țară i-a oferit foarte multe oportunități. A fost, cum s-ar spune, omul potrivit la timpul potrivit, acceptând cu mult curaj toate provocările pe care le-a transformat într-un frumos parcurs profesional. „Rădăcinile mele vor fi mereu în acel sat minunat, unde părinții mei s-au întors cu drag, dar acum orașul meu de suflet este Parisul, cel care „mi-a deschis ușa și mi-a întins mâna” către o nouă lume!”
Despre ce este vorba? Mai întâi, despre școala de asistentă, pe care a făcut-o acum cinci ani, iar după obținerea diplomei a însemnat muncă într-un cabinet medical stomatologic – domeniu dentar și chirurgie maxilo-facială. „Era o meserie frumoasă, doar că eu nu mă simțeam pe deplin împlinită atunci când am decis că în paralel pot gestiona și o afacere, una frumoasă, creativă, inspirațională…”
Vedeți pagina: https://www.facebook.com/arienarien.vetement/

Este vorba de Societatea Camy Creation. „Creez produse personalizate pentru cele mai importante momente din viața clienților mei: nuntă, naștere, botez, tot felul de aniversări și orice alte ocazii, cu ajutorul cărora amintirile vor rămâne vii de-a lungul anilor. Această idee, la început timidă, ulterior a crescut într-o afarcere frumoasă și avea nevoie mereu de prezența și implicarea mea. Așa că am luat o decizie pe care azi nu o regret. M-am dedicat în totalitate ei. Odată cu această afacere am crescut și eu pe toate planurile. Îmi place să fiu mereu atentă la detalii. Creez pentru fiecare client produse unice care prin personalizarea lor prind viață, spun povești și nu orice fel de povești, ci istorisesc cele mai frumoase momente ale fiecărui eveniment important și drag sufletului nostru!


Și asta nu e tot. La Camy Création puteți găsi ținuta perfectă pentru toți membrii familiei dumneavoastră – de la rochii de gală atent creeate și confecționate, seturi mamă/fiică până la îmbrăcăminte tradițională și chiar rochii de mireasă – toate elaborate cu drag, astfel ca fiecare eveniment să fie unic și de neuitat!”
Orice afacere, care se vrea pusă pe roate, cere jertvă. Cel puțin așa a fost în cazul Cameliei. În primele luni s-a neglijat pe ea ca femeie și desigur și-a neglijat familia. A învățat să pună totul pe balanță mult mai târziu, abia când a „prins” trucurile unei bune organizări.
„Este important ca noi femeile să simțim ceea ce suntem: frumusețe, curaj, blândețe, viață, de accea fiecare dimineață o încep cu energie pozitivă! Și dacă tot veni vorba despre familie, pe această cale țin să le mulțumesc tuturor, pentru susținerea necondiționată pe care am primit-o de la ei, pentru gândurile bune și pentru iubirea ce mi-o poartă!”
Greutățile nu sunt … greutăți, spune Camelia. Cel puțin, nu îi place așa să le numească. Sunt încercări și pornește de la premiza că orice încercare are o rezolvare, orice problemă are o soluție, care se găsește cu calm la momentul potrivit! Trebuie doar să crezi în asta.
„Una din cele mai mari dorințe pentru 2021 este să am în continuare clienți minunați ca și până acum, clienți mulțumiți care să revină cu drag și să aprecieze creativitatea și efortul meu! Așa cum a fost dintotdeauna. Cel de-al doilea vis al meu este să îmi promovez afacerea la nivel național și internațional cu ajutorul site-ului meu de e commerce pentru a a aduce bucurie în viața cât mai multor oameni, prin lucrările minunate pe care le fac la solicitarea lor, pentru oamenii dragi din viața lor.”
Suntem de părere că unul din cele două dorințe ale Cameliei deja prinde contur, de vreme ce a ajuns în comunitatea „O femeie din Paris” care are peste patru mii de urmăritori. Nouă nu ne rămâne decât să îi urăm baftă și o mai așteptăm la noi cu alte noutăți frumoase.

Răspunsurile Cameliei la cele 3 întrebări ale lui Marcel Proust. 
-Ce-i vei spune lui Dumnezeu dacă îl vei vedea într-o zi?
✍🏻 Îi voi mulțumi pentru frumoasa mea familie, precum și pentru toate binecuvântarile pe care mi le dăruiește zi de zi!
– Care este hobby-ul tău ?
✍🏻 Ocupația/ hobby-ul meu preferat – cititul și dezvoltarea personală!
– Principalul tău defect?
✍🏻 Principalul meu defect este perfecțiunea cu mine și cu cei dragi mie!

Cu drag, O FEMEIE DIN PARIS

Editor text: Daniela Borodachi