Ori ce câte ori cunosc o femeie nouă mă minunez de dedicația cu care își profesează meseria. Totul are o explicație. Prin muncă și pasiune a ajuns într-atât de cunoscută încât azi face parte din „O femeie din Paris”, or, în comunitatea noastră ajung doar femei de valoare. Să-i aflăm povestea:

„Mă numesc Diana și sunt originară din Chișinău. Acolo mi-am petrecut întreaga copilărie, acolo mi-am făcut studiile de la primare până la licență, fapt de care sunt mândră. Deși azi sunt departe de Chișinău, acolo mi-a rămas sufletul, inima și familia!” Numai cei din diasporă pot conștientiza valoarea acestor cuvinte.

„La Chișinău am avut un salon de frumusețe. Dar am lăsat totul în urmă și am plecat cu ideea de a face lumea mai frumoasă. De mai bine de un an locuiesc la Londra. Tentată de tot ce înseamnă nou și frumos, Londra a fost una din destinațiile care întrunea toate așteptările mele de pe lista de călătorii, însă niciodată nu m-aș fi gândit că mă voi stabili anume aici.” Recunoaște că nu regretă acest pas, ba din contra… Ca oricărui nou venit, i-a fost greu să se obișnuiască cu noile realități, dar cu pași mici a depășit orice prejudecată. „Într-un cuvânt, Londra mi-a schimbat radical viața și unele principii!” Frumos când oamenii știu și apreciază.

Despre pasiune.

„Încă de la 16 ani eram tentată de domeniul frumuseții. Visam la o trusă mare plină cu cosmetice. La vremea sa, visul a devenit realitate. Am devenit make-up artist – un hobby atât de mult dorit. Activând zi de zi în acest domeniu, deveneam tot mai captivată de lumea nouă a frumuseții care se deschidea în fața mea. Am muncit și am evoluat spre mai mult, or, de mică am știut că dacă îți dorești ceva cu adevărat, Universul îți va răspunde.

După absolvirea liceului am făcut facultatea de Biomedicină, care a clădit în mine bazele cosmeticianului de azi, or, acesta a fost unul din cele mai mari vise! Acolo am avut parte de mentori extraordinari care au împărtășit cu mine din experiența lor și m-au susținut în domeniul ales. În paralel, mergeam la diverse traininguri, seminare din domeniul medicinei, farmacologiei, pentru a mă reprofila și a fi mai bună în ceea ce fac. Evident am investit mult în activitatea mea, dar acum gust din roadele succesului. Colaborez cu cei mai buni medici cosmetologi și dermatologi din Republica Moldova, fapt ce ce mă face sigură pe propriile forțe.”

Succesul fiecăruia dintre noi depinde foarte mult de susținătorii noștri.

În cazul Dianei „acești oameni sunt familia mea, cea care în totalitate mi-a respectat orice decizie și m-a susținut de la bun început și până azi.” Spune că domeniul ales este destul de responsabil, totul depinde de atitudinea cu care îți efectuezi munca! „Domeniul meu este unul dinamic, deoarece medicina progresează pe zi ce trece, astfel în calitate de estetician și cosmetolog mă simt obligată să cunosc absolut totul. Cosmetologul este o oglindă pentru clientul său. Mai mult de atât o persoană bine informată este întotdeauna sigură pe ea și pe faptele sale. E o mare responsabilitate, pentru că oamenii îmi încredințează tot ce au ei mai frumos și prețios „fața și corpul lor” fapt pentru care le mulțumesc.”
Timp pentru ea și timp pentru carieră? Simplu. „Uneori mi-aș dori ca ziua să fie mai lungă pentru a le reuși pe toate. Dar niciodată n-ar trebui să ne neglijăm, să fim pe ultimul plan și să ne uităm. Riscăm să ne pierdem sufletul. Trebuie să investim timp propriei persoane pentru a putea fi mereu în cea mai bună formă și un exemplu celorlalți.”

Cu toții avem momente dificile, dar cel mai important ca aceste greutăți să nu fie în detrimentul nostru, ci un nou început!

Una din devizele mele este să trăim prezent, dar să fim conștienți că viitorul îl creează în prezent, de aceea dacă avem moment mai mult trebuie să fim optimiști pentru a ne putea oferi o șansă în viitor. Depășirea oricărui obstacol sunt oamenii mai triști ca mine. Mai mult de atât Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce și dacă ne-a dat o greutate trebuie să avem încredere în noi! ” Scopuri și ambiții? „Tot ce mi-am dorit până azi – am realizat! Mi-am dorit să mă regăsesc în domeniul profesional, mi-am dorit să am o familie frumoasă de care să mă mândresc. Mi-am dorit să-mi găsesc jumătatea cu care să împart totul! Acum îmi doresc să progreseze, să fiu mai bine în tot ce fac și să-i învăț și pe alții care doresc să cuprindă acest domeniu frumos! ”

Mesajul Dianei pentru comunitatea noastră: „Dragi femei, mergeți prin viață demne de ceea ce sunteți. Aveți grijă de voi, oferiți-vă din plăcerile vechi, fiți frumoase, fiți iubiți, lăsați-vă cucerite de tot ce e mai frumos! Respectați-vă pentru ca să respectați celor din jur să reflecte atitudinea de voi înșine. Lăsa-ți în urmă fapte frumoase, amintiri plăcute. Nu-mi răutăcioase și invidioase, fiți naturale, sincere, tandre și în același timp puternic pentru că sunteți FEMEI! Nu vă fie frică de provocări vechi! ”

Răspunsurile Dianei la întrebările lui Marcel Proust:
Calitatea pe care o admiri oamenii?
– Sinceritatea, simplitatea, omenia, modestia. Oriunde găsesc aceste calități respect și apreciez mult acei oameni!

Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta?
– Cu siguranță, fiecare dintre noi a pierdut anumite lucruri. Niciodată nu am clasat lucrurile ca și să realizez sau nerealizate. Iar dacă un anume lucru nu mi-a reușit, l-am luat ca pe o lecție. Totuși, cea mai mare pierdere din viața mea sunt oamenii scumpi ce nu mai sunt în viață.

Culoarea și floarea preferată?
– Culoarea albă. Floarea preferată – lalelele.

Cu drag echipa „O femeie din Paris”
Redactor text: Daniela Borodachi
SMM: Ana Gâlcă