În fiecare an, la data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Această dată a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993 în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Ziua mondială a libertății presei a fost instituită pentru a atrage atenţia întregii lumi asupra importanței și obligaţiei respectării libertății de exprimare, aşa cum sunt ele stabilite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, care, la articolul 19 arată că: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”.

În calitate de fondatoare, felicit echipa revistei online „O femeie din Paris” cu ocazia zilei profesionale. Dragi colegi, vă mulțumesc pentru profesionalism și corectitudine în exprimare și acțiuni. Și-n continuare – Fiți liberi, Gândiți liber.