Cămășile autentice ale Angelei Guțu Florii au cucerit Femeile prezente la Gala „O femeie” de la Paris.

Până nu demult am avut ocazia să privesc bluzele create de brandul FLORII doar în online, admirând diferite vedete, inclusiv de talie mondială. 

Gala „O femeie” care a avut loc pe 17 septembrie la Paris, pe Bateaux Mouche mi-a oferit ocazia incontestabilă să le admir la propriu. Fiecare din cele 15 ambasadoare ale platformei „O Femeie” a primit în dar câte una. 

 

Prima impresie „pe viu”( cum s-ar spune ) despre bluzele „FLORII” este că sunt visul oricărei femei care cunoaște rostul unei cămașe autentice, dar în același timp stilate, elegante, tradiționale, care poate fi îmbrăcată cu diferite ocazii – evenimente mondene, sărbători de familie, sau casual, în viața de zi cu zi – la birou, în oraș etc. Orice femeie se simte „altfel” într-o astfel de ie. Testat. Garantat. 

Și pentru că am auzit în culise pe lângă exclamațiile de entuziasm a tuturor celor care le-au putut admira, pipăi, îmbrăca, dorința de a afla mai multe detalii despre brandul în sine și cine e persoana care stă în spatele lui, am venit cu acest articol. 

La început a fost.. pasiunea și determinarea

Cea care a dat viață FLORIILOR este Angela Guțu, o moldoveancă pentru care folclorul și tradițiile românești nu sunt vorbe goale. „Inițial FLORII au fost un vis pe care l-am purtat cu încredere în inimă timp de mulți ani, inspirându-mă din portul național românesc” ne spune ea. 

„Dacă e să privesc în urmă, când spun Florii în minte îmi apare asocierea cu răbdare și perseverență. Am căutat resurse, am testat, și de multe ori, a trebuit s-o iau de la capăt pentru că, potrivit unor păreri, era de neconceput visul meu. Iar resursa mea de bază motivațională, financiară, de suport, sprijin pentru zilele când „nu mai pot” a fost familia. 

De la un simplu vis până la un shop online a fost nevoie de… ani. 

O mare parte din procesul de producție a fost realizat manual. În iunie 2020 a fost deschis magazinul online www.Florii.shop, proces în care Angela Guțu a fost susținută în toate de fiul ei Andrian. Împreună au construit acest brand, valorificându-și cunoștințele și ideile fiecare în domeniul în care-și aveau punctele forte. Un lucru e sigur. Au reușit împreună să îmbine metodele tradiționale de lucru cu tehnologii inovative.

Calitate și exclusivitate

Logo-ul brandului FLORII este Pomul Vieții, un simbol găsit pe o ie veche, simbolizând continuitatea vitală și nemurirea spirituală. Florii este un brand de familie, de ceea simbolul Pomul Vieții care semnifică, inclusiv continuitatea și care după părerea lor îi reprezintă cel mai bine. Se bazează pe artă tradițională și pasiunea pentru meșteșug. Pune accentul pe calitate și exclusivitate, fiind o formă de comunicare între trecut și prezent. „Azi când privesc o femeie îmbrăcată în bluza FLORII simt că visul meu de a da expresie iubirii, frumuseții și inspirației infinite a devenit realitate. Bluzele FLORII sunt o creație a timpului care îi sporește farmecul și perfecțiunea”, conchide Angela Guțu.

Cămășile cu motive tradiționale cuceresc lumea

Motivele tradiționale românești atrag deja atenția vedetelor TV și de cinema, prin asta bifând un alt vis al producătoarei. Bloggerițe de modă cunoscute au integrat cu succes creațiile FLORII în ținutele lor de vară și toamnă. Cele mai influente figuri de fashion, precum Cristina Surdu, Irina Bânzaru, Lilu Ojovan, Cristina Osipov etc., dar și personalități internaționale ca Ali Larter și Kelly Bensiman, au îndrăgit ireversibil cămășile FLORII.

O prezență inedită în lumea modei internaționale

Colecția FLORII a fost remarcată și pe scena internațională, ajungând pe podiumul de la New York Fashion Week. A fost purtată de modele de top și a atras atenția mai multor designeri. Vorbim despre posibilitate de colaborare cu Flying Solo, una dintre cele mai mari platforme de design independent din Statele Unite. Bluzele FLORII au fost de asemenea folosite către Ylianna Danko, VIP Stylist și Digital Influencer, în conceptele sale stilistice, aducând un aer etno modern.

FLORII – brand unic cu valori profunde

Brandul FLORII se remarcă prin faptul că fiecare piesă are la bază tehnici inovative de broderie, chiar dacă rămâne a fi o expresie a tradiției și a măiestriei, cu detalii și ornamente inspirate din costumul popular românesc. 

Bluzele FLORII pentru femeile din Diasporă

Angela Guțu are tot mai mult teren fertil pentru visul său. „Ajunsă la această etapă a afacerii mele, când tot mai multe femei din diferite colțuri ale lumii văd și se îndrăgostesc la propriu de FLORII, visez ca orice femeie care ține la conceptul de cămașă tradițională românească să aibă cel puțin una în garderoba sa. Livrarea cămășilor FLORII este posibilă în orice țară europeană. Pentru că această linie de bluze este despre calitate, exclusivitate și moștenire, trei valori pe care le promovez cu mândrie oriunde n-aș pleca. Cu această ocazie mulțumesc platformei „O Femeie” pentru ocazia unică de a aduce brandul FLORII la Paris și de a-l face cunoscut femeilor din Diasporă.