În momentul când o cunoști mai îndeaproape de Gabriela, primul gând este – de-ar fi cât mai mulți, lumea asta ar fi indiscutabil mai bună, mai sigură, mai frumoasă. Protagonista interviului de azi este una din cele 11 femei, care a acumulat cele mai multe voturi. Acest interviu este încă o dovadă că Gabriela Ilieș Petrovici este o adevărată valoare pentru diaspora moldovenească din Franța.

– Dragă Gabriela te felicităm pentru implicarea ta în diasporă, aici în Franța. Dar pentru că platforma a adunat persoane inclusiv din alte țări, povestește-ne care sunt acțiunile pe care le-ai făcut în diasporă și care, te-au făcut vizibilă?
– Mulțumesc și eu cu mare drag! În Franța sunt din 2013. Anume acela a fost începutul tuturor începuturilor pentru mine. Tot în acea perioadă, când mi-a fost cel mai greu am fost ajutată de persoane, pe care abia le cunoscusem și pe această cale țin să le mulțumesc din suflet azi la atâția ani distanță. Peste ceva ani datorită acestor oameni am înțeles că și eu trebuie să fac la fel. La începutul lui 2015, am început să mă implic activ în diasporă. Ajutam conaționalii noștri abia veniți în Franța și care, evident, nu știau o iotă limba franceză, dar aveau nevoie de ajutor în completarea actelor, să fie însoțiți la programări etc. Apropo, vreau să specific că o fac absolut gratuit. Nu am făcut din asta un job, precum cum o fac mulți astăzi. Tot în aceeași perioadă, eram implicată activ în ajutorarea femeilor să se angajeze cu contract în cadrul agenției pe nume „Kids Home”. Multe din acele femei lucrează acolo și astăzi. Fiindcă nu era atât de ușor pentru o persoană necunoscută să se angajeze mai ales când vorbește puțin limba noii țări. Mi-a reușit de fiecare dată să conving patronii, care apropo niciodată n-au fost dezamăgiți.

– Ce schimbări s-au petrecut în viața ta de la apariția ta pe această platformă și până azi?
– Prin 2020 am descoperit „Papillon d’or” care ulterior a devenit  „AO Help”. Aici am înțeles că mă pot implica și mai mult în a ajuta oamenii, nu doar cei de aici, dar și pe cei de acasă. Respectiv m-am implicat trup și suflet în campaniile de caritate organizate de Viorica Țîmbalari. Nimic nu rămâne la fel. Totul în jurul nostru se schimbă zi de zi, an de an. Chiar și natura. Deși avem senzația că le știm pe toate, adevărul este că nu știm nimic. Experiențele sunt cele care ne deschid ochii și ne ajută să vedem lumea dintr-o altă perspectivă. Experiențele pe care le-am trăit de atunci și până în prezent m-au făcut să schimb modul în care gândesc și mă comport. Curajul de a face câte o schimbare importantă în fiecare an mi-a adus noi oportunități de a învăța, de a descoperi și de a evolua. Chiar și atunci când schimbarea mi-a adus un eșec, perspectiva mea asupra vieții s-a modificat, iar eu am devenit o variantă mai bună a mea.

– Cum te-ai simțit când te-ai văzut în lista celor 111 Femei nominalizate pentru titlul Femeia anului în Diasporă?
– Pentru mine a fost o imensă surpriză să descopăr că sunt și eu printre cele 111 femei. Cumva… nu mă așteptam. Ba chiar reușisem să votez pentru Femeia pe care o admir. Abia apoi mi-am descoperit numele în acea listă.

– Cine crezi că au fost cei care te-au votat?
– Am fost susținută, în primul rând, de familia mea mare – mama, bunica, verișorii, prietenii și mai ales de soțul meu care a pus pe jar toți prietenii lui. Ei au crezut în mine și cred că o fac și în continuare și mereu mă complimentează să continui să fac (mă refer la diferitele acțiuni în care m-am implicat) pentru că o fac bine. De fapt, eu cam de mic copil am fost educată să fiu săritoare la nevoie și să împart ce am și cu cei mai puțin fericiți ca mine, fiindcă nu am avut nici eu ce-a mai strălucită copilărie. A fost greu… Acum a rămas doar o amintire ce mă motivează mereu să fiu mai bună cu aproapele meu.

– Ce planuri ai pentru 2023 legat de activitatea ta în diasporă?
– Pentru 2023 rămâne să continui să fiu la fel de receptivă la nevoile celor care-mi cer ajutorul și să mă implic acolo unde simte inima mea, inclusiv în noi proiecte de caritate. Scopul meu principal este să pot oferi zâmbete. Cât mai multe zâmbete.

– Dragă Gabriela îți mulțumim pentru că exiști și că ești o parte din noi. Te rugăm să rămâi aproape pentru că acțiunile tale sunt minunate pe această platformă.

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră ⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis ⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com ⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer