Ne bucurăm pentru diaspora din Italia pentru că are o Lilia Tusa. O veți descoperi și voi în urma interviului de mai jos, dar ceea ce ne bucură pe noi este faptul că am descoperit-o și apreciat-o la justa ei valoare! Dar mai ales pentru că face parte din această comunitate precum este Ofemeie.

– Care sunt acțiunile pe care le-ai făcut în diaspora și care, te-au făcut vizibilă?
– Acțiuni sunt multe… Cred că munca cu copiii din diasporă m-a făcut mai vizibilă, dar și organizarea evenimentelor culturale: concerte cu artiști consacrați, atât din Republica Moldova cât și din România, întâlniri literare cu lansări de carte, lansări ale pieselor muzicale interpretate de copii și artiști din diasporă, lansarea videoclipurilor cu copiii, dar și participarea mea în emisiuni la diferite posturi de televiziune de acasă și din România. De curând, am inițiat și țin un curs de dans tradițional în două orașe din Italia – Padova și Camposampiero.

– Ce schimbări s-au petrecut în viața ta de la apariția ta pe această platformă și până azi?
– Trebuie să recunosc că urmăresc cu admirație această platformă de mai mult timp, dar fiind destul de ocupată cu proiectele mele, nu am fost prea activă până în momentul în care Viorica Țîmbalari m-a invitat personal la unele întâlniri, la care am participat cu plăcere. Ulterior, Lilia Olog m-a invitat într-un live pe platforma o femeie.com, care a avut destul de multe vizualizări. Am rămas surprinsă când am aflat că sunt printre cele 111 femei în concursul pentru premiul “Femeia Anului în Diaspora”.

– Care au fost sentimentele cu care ai pornit în acest concurs?
– După cum am menționat, am fost plăcut surprinsă să fiu nominalizată în acest concurs, dar și mai surprinsă că mă aflu printre cele 11 femei câștigătoare. Nu m-am așteptat și totuși mă simt onorată să fiu una dintre cele 11 femei care au câștigat în cadrul acestui concurs.

– De ce crezi c-ai meritat să te numeri printre cele 11 femei câștigătoare?
– Nu cred că eu sunt cea care trebuie să-și etaleze meritele. Tot mai sunt surprinsă, dar presupun că voturile mi s-au oferit dintr-un anumit considerent sau mai multe.

– Cine crezi c-au fost cei care te-au votat?
– Cred că cei care-mi sunt apropiați, cei care știu ce fac și cu câtă dăruire o fac și, probabil, mă admiră.

– Ce planuri ai pentru 2023 legat de activitatea ta în diasporă?
– Nu-mi prea place să vorbesc despre ce voi face, trăim timpuri atât de incerte, dar cu siguranță voi continua activitatea cu copiii. Avem de realizat cu ei câteva videoclipuri cu piese despre pace. Iar în curând ne vedem la Gala Femeilor la Paris.

– Este prima ta nominalizare?
– Da, este prima mea nominalizare de acest gen. Am câștigat cu copiii pe care-i ghidez diferite concursuri, chiar și premiul mare la Festivalul Bucuriei, în etapa finală la Roma, organizat de Episcopia Română în Italia. Am primit diverse diplome de recunoștință, dar o nominalizare de acest gen, este pentru prima dată și mulțumesc cu recunoștință celor care m-au înaintat și celor care m-au votat. Sunt onorată.

– Felicitări pentru dedicarea și profesionalismul tău! Te invităm să rămâi aproape de noi și să ne bucuri cu proiectele tale.

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră ⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis ⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com ⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer