Creșterea violenței contra femeilorÎn jur de 50 de femei își pierd viața urmare a violenței domestice în fiecare săptămână în UE, iar acest număr a crescut în perioada carantinei. Din cauza restricțiilor, victimelor le-a fost și mai greu să obțină ajutorul de care aveau nevoie.

În același timp, folosirea intensă a internetului pe timpul pandemiei a crescut violența online bazată pe gen, precum și abuzurile sexuale online împotriva copiilor și în special a fetelor.

Unele țări UE au luat măsuri suplimentare pentru a combate violența bazată pe gen pe timpul pandemiei.

𝑻𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒇𝒆𝒎𝒆𝒊𝒍𝒆, 𝒊𝒏𝒅𝒊𝒇𝒆𝒓𝒆𝒏𝒕 𝒅𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒍𝒐𝒓 𝒈𝒆𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒄𝒂̆, 𝒂𝒖 𝒅𝒓𝒆𝒑𝒕𝒖𝒍 𝒔𝒂̆ 𝒕𝒓𝒂̆𝒊𝒂𝒔𝒄𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆!

Fetele și femeile din diaspora franceză, care se află în risc de abuz (din partea partenerului, fostului partener, soțului, fostului soț, sau alt membru al familiei) pot apela la Linia Roșie – un serviciu social lansat de Coaliția Națională în parteneriat cu echipa Linia Roșie, cu suportul Ambasada Republicii Moldova în Franţa / Ambassade de Moldavie en France.
În cadrul acestui serviciu, victimele violenței în familie vor primi ajutor în drumul parcurs spre siguranță: ajutor în comunicare în limba franceză (pentru a apela la plasamentele din Franța, pentru a apela la autorități, traducere în alte proceduri birocratice, etc), consiliere psihologică și juridică, sau plasament în regim de urgență.
Pe lângă telefoanele oficiale, fetele și femeile aflate pe teritoriul Franței, pot apela la Linia Roșie: 06 33 16 62 10, în fiecare zi de luni, între orele 9:00 – 12:00. sau pe pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/luniarosie
Email: stopviolenta.franta@gmail.com
𝗗𝗲𝘀𝗰𝗮̆𝗿𝗰𝗮𝘁̦𝗶 𝗯𝗿𝗼𝘀̦𝘂𝗿𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ 𝗮𝗶𝗰𝗶: https://stopviolenta.md/…/301-brour-destinat-femeilor…