Una din Ambasadoarele Platformei „Ofemeie” este puternica și empatica Ina Bernic. A schimbat domeniul de activitate. A venit în Franța cu master în managementul restaurantelor, însă după șase lucrați cu un program „ca la resto” și având un copil de doi ani a decis să-și schimbe domeniul de activitate. De doi ani face formări în dezvoltare web. 

Atâta conexiune, dedicare și pasiune cât am găsit în această femeie, uneori nu găsești într-o comunitate întreagă. Iar faptul că Ina este nu doar ambasadoarea acestei platforme, ci și una din câștigătoarele „O femeie în Diasporă” ne face mândre să știm că am oferit atât de multă valoare. 

– Care sunt acțiunile pe care le-ai făcut în diasporă și care te-au făcut vizibilă?
– De nouă ani sunt plecată din Moldova. Statutul de emigrantă m-a făcut să-mi depășesc fricile, să aspir la ceva mai bun, să mă integrez ușor. Mulți din cei plecați au nevoie de o comunitate unde să se simtă în siguranță, să păstreze aceleași obiceiuri, să aibă acces la informații veridice. Anume prin intermediul evenimentelor organizate în diaspora de aici, poți cumva păstra acel sentiment de „acasă” și vorbi în limba ta de suflet. Eu nu am căutat niciodată vizibilitate și nici de acum încolo nu o fac. Dar îmi place să contribui cu experiența și cunoștințele mele, pentru că astfel de platforme precum OFEMEIE să își continue activitatea frumos.

– Ce schimbări s-au petrecut în viața ta de la apariția pe această platformă și până azi?
– Fac parte din această platformă de-un an și cea mai mare bucurie și răsplată este că am cunoscut oameni cu adevărat frumoși, cu aspirații și afaceri, care vorbesc aceeași limbă și împart aceleași valori. Această platformă te inspiră să te implici cu mult curaj și bunăvoință.

– Care au fost sentimentele cu care ai pornit în concursul „Femeia anului în Diasporă”?
– Odată ce am fost nominalizată, am mulțumit organizatoarei Viorica Țâmbalari. Nu am făcut altceva decât să îndemn prietenii și familia, printr-o postare să-și lase votul. Mi-am dorit enorm să obțin o invitație la evenimentul grandios „Gala 2023”. Această nominalizare evident m-a surprins plăcut. Astăzi țin din nou să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la numărul de voturi și mă simt norocoasă să cunosc atâta lume bună. Vă mulțumesc prieteni! Implicarea fiecăruia în activitatea diasporală contează indiferent de amploarea implicării. Eu cred că toate femeile citate în lista celor 111, merită pe de plin aprecierea noastră.

– De ce crezi că ai meritat această atenție și numărul de voturi și cine crezi că au fost cei care te-au votat?
– Cum am zis mai sus, sunt o norocoasă. Dacă sincer, îmi e greu să răspund la această întrebare, fiindcă voturile au fost lăsate de oamenii dragi, probabil în așa mod au hotărât să-mi încurajeze dorința de a-mi realiza visul să merg la Gală. Eu am apreciat mult sprijinul lor, am avut câteva zile pline de mesaje: „Ce mai faci?”, „Cum ești?”, „Felicitări!”. Acest eveniment a făcut să restabilesc discuții, am avut noutăți de la persoane cu care nu ne-am văzut și nu ne-am auzit de ceva timp. Și asta onorez cel mai mult. Dar, pe de altă parte, cu mâna pe inimă vreau să spun că de la fiecare femeie nominalizată ai ce învăța și admira.

– Ce planuri ai pentru 2023 legat de activitatea ta în diasporă?
Ca și până acum – voi încerca să particip la evenimentele propuse pentru acest an, căci sunt multe și toate interesante. Chiar dacă nu pot fi prezenta la unele din ele, când ne adunăm se degajă o energie frumoasă care te inspiră. Voi contribui, ca de obicei, la campaniile de binefacere și le voi susține. În general, am aspirații mari de la 2023, de altfel știu că va fi un an intens, sper cu rezultate și plin de emoții. „Motorașul” pe nume Viorica Țâmbalari are idei frumoase pentru acest an și noi, cei din diasporă, vom încerca împreună să le realizăm, că doar asta e scopul. Să ne unim forțele când e nevoie și să realizăm lucruri de care ne vom simți mândri de noi, oriunde am fi.

– Este prima ta nominalizare?
Da, este prima nominalizare de așa gen și de o asemenea amploare, în spatele căreia a fost depusă multă muncă și multă implicare. Lucrurile frumoase se fac doar adunând gânduri și idei fenomenale.

Dragă Ina, suntem onorate cu toate pentru faptul că faci parte din această comunitate. Îți mulțumim pentru dedicație, pentru dragostea cu care faci lucrurile, pentru că faci parte din viața și comunitatea noastră.

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră
⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link
Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis
⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com
⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer