Ideea acestui concurs mi-a apărut spontan, dar abia în clipa demarării am conștientizat cât de important a fost acel început, precedat de „marea bătălie” pentru trofeu. De ce? Pentru că a „scos din nou în vizor” și le-a cernut prin sită pe cele 111 femei ale noastre active din Franța și restul lumii. Fiecare vot ne-a făcut să ne amintim prin ce s-a făcut remarcată. Fiecare participantă și-a consolidat propria echipă de susținere. Fiecare zi a adus noi emoții – un amalgam de așteptări, entuziasm și dezamăgiri.

Din 111 femei am selectat 11 cu cele mai multe voturi acumulate și despre fiecare în parte ne-am propus să scriem câte un articol (încă unul).

Cu 2476 de voturi, câștigătoarea acestui titlul a devenit Mariana-Iulia Filimon. Povestea ei poate fi citită aici https://ofemeie.com/mariana-iulia-filimon-femeia-este-soare-s%cc%a6i-i%cc%82nceput/

– Dragă Iulia te felicităm încă o dată pentru această nominalizare. Sperăm că nu va fi ultima. Suntem mândre de faptul că o femeie atât de valoroasă face parte din comunitatea noastră. Povestește-ne te rog, cel puțin, trei acțiuni pe care le-ai făcut în diasporă și care te-au făcut vizibilă?

– Dragă Viorica și eu îți mulțumesc pentru această oportunitate. Ce ține de întrebarea ta – vizibilitatea am câştigat-o datorită activităților de voluntariat şi campaniilor umanitare în care sunt implicată de mai bine de șapte ani, din momentul când am devenit mamă de Izabella și am simțit nevoie de conexiune și comuniune cu alte mame și femei.

– Într-adevăr mamele pot tot. Dacă e să revenim la subiectul despre evenimentul de la finele anului trecut – care au fost sentimentele cu care ai pornit în acest concurs?
– Sentimentul care guvernează, de obicei, activitățile mele este cel de recunoştință. Acesta a fost primul și cel mai puternic resimțit inclusiv în acest concurs, recunoştință față de cei care-mi scriau zi de zi şi îmi trimiteau poze cu votul, transmițându-mi încredere și siguranță.

– De ce crezi că ai meritat aceste voturi?
– Legat de merit, este mult spus, „eu am meritat”, deoarece în competiție au fost nume de femei sonore din diasporă. În cazul meu a fost mai mult despre mobilizarea celor care rezonează cu activitățile mele. Fiecare din cei care au votat au rezonat cu ceva din ceea ce fac eu, comunitățile de mămici iubesc activitățile pentru copii din cadrul Atelierului fain, alții au rezonat cu promovarea culturii şi tradițiilor româneşti, alții au fost cei care lucrează cu mine în cadrul companiei de resurse umane, s-a alaturat şi comunitatea de Fete Faine, iar cei din România au rezonat cu şezătorile, activitățile, istoria Muzeului satului Tălmăcel şi campaniile umanitare….şi uite aşa fiecare „copil” crescut de mine mi-a adus acest premiu, pentru care le sunt tuturor recunoscătoare.

– Care a fost primul gând/prima acțiune imediat ce ai aflat că ești câștigătoare?
– Am avut o reacție normală şi omenescă, mi-am sunat familia şi prietenii să le mulțumesc.

– Ce planuri ai pentru 2023 legat de activitatea ta în diasporă?
– Planurile pentru 2023 sunt deja în desfăşurare şi cu ajutorul lui Dumnezeu vor ieşi foarte bine. Pe lângă activitățile şi deplasările Atelierului Fain şi campaniile umanitare sunt în pregătire încă câteva evenimente culturale cum ar fi CONCERT PENTRU MAMA din data de 12 martie (muzică clasică, pian, flaut, poezie și cântece de ziua mamei) la Neu-Ulm sau evenimentele de toamnă desfăşurate la Familien Zentrum cu comunitatea de copii vorbitori de limba română. Însă, de departe cel mai grandios eveniment va fi Expo RomânIA de pe 24 iunie 2023, de ziua universală a IEI. Este visul meu de foarte mulți ani, de a organiza un EXPO românesc în Germania, un eveniment transmis atât în presa locală cât şi cea românească. Un eveniment unde oamenii de afaceri au posibilitatea să se promoveze într-un loc special destinat, cu expoziție, cu vizitatori (model ROMEXPO Bucureşti), cu presă, interviuri şi interacțiune reală şi bineînțeles cu spectacole la scenă deschisă a celor mai bune ansambluri de dansuri populare româneşti din Germania, cu prezentare de modă, IE contemporană, cu expoziție de colț românesc, activități pentru copii, parada portului popular, degustare de produse gastronomice româneşti, expoziții de pictură şi artă, oficialități şi multe alte lucruri care vor fi dezvăluite pe parcurs.

– Iulia, felicitări pentru aceste planuri grandioase. Apropo, cum crezi dacă mamele din Franța și-ar dori activități similare, ce zici, te-ai aventura să organizezi unul?
– Mamele din Franța sunt foarte receptive la activitățile Atelierului Fain, am intrat de ceva timp in contact cu mai multe şi am legat prietenii virtuale deocamdată, dar care cu siguranță mă vor duce cu un Atelier la ele în zonă. Sunt foarte deschisă la deplasări în folosul şi spre bucuria copiilor vorbitori de limba română.

– Iulia, îți mulțumesc pentru acest interviu, îți dorim succes în toate pornirile tale legate de 2023. Sunt sigură că vei reuși pentru că ești persoana care știe să „viseze mare”.
Dragilor, vă lăsam aici 2 video-uri oferite cu drag de Iulia, în care este oglindită activitatea ei din ultimii ani. Urmează un nou interviu inspirațional, cu o altă câștigătoare.

 

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră
⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link
Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis
⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com
⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=dOWIq32v5Ro