„…Dintr-o fată veselă și pozitivă m-am transformat într-o persoană deprimată, neîncrezută și nemulțumită de felul cum arătam…” Vă sună cunoscută această situație? Citiți povestea femeii care a reușit să renască asemeni păsării Phoenix, ba mai mult chiar, care a dezvoltat din asta o afacere. Ina Braniști-Crețu, protagonista articolului de azi are mai multe să ne povestească.

– Ina, până să ne povestești despre pasiunea ta, vom începe cu tradiționala întrebare – cine ești și de unde vii?

– Mă numesc Ina Braniști-Crețu și sunt originară din Ermoclia, Ștefan Vodă. Când spun origini, imediat îmi vine în minte satul meu pitoresc, cu oameni gospodari, locul unde mă întorc cu drag și dor la ai mei părinți, la frate și soră. Ce-aș mai putea spune despre mine? Că am 29 de ani, sunt căsătorită și împreună cu soțul creștem doi copilași minunați, Răzvan de șase ani și Maria de trei ani.

– Vorbești cu mult dor de casă și totuși faci parte din diasporă…?

– Acum patru ani și jumătate situația a cerut să reintregesc familia, ceea ce a însemnat să vin împreună cu fiul care pe atunci avea doi anișori. Soțul se stabilise deja în Franța. Am venit pentru viitorul copilului nostru. Aici ni s-a născut și fetița, care a venit ca o binecuvântare pentru vremurile zbuciumate pe care le trăia familia noastră în acel moment.

– Care este activitatea în care te-ai regăsit aici?

– Sunt de șapte ani casnică. Deși am studii în contabilitate, finanțe și bănci n-am reușit să activez și nici să fac carieră.
Cea mai mare realizare o pot considera familia, dar nu pot ignora nici marea schimbare care s-a petrecut în viața mea. Acum patru luni dintr-o casnică am devenit SUPERVIZOR în cadrul unei companii italiene de suplimente alimentare și produse de îngrijire. A început totul din dorința de a face o schimbare în viața mea!

– A existat vreun moment de cotitură, ceva care a fost ultima picătură…?

– Cred că e vorba de depresiile legate de perioada de adaptare în țară străină, necunoașterea limbii franceze, depresia postnatală, lipsa de comunicare și nopțile nedormite în care îmi legănam copiii pe picioare, toate au lăsat o urmă vizibilă asupra exteriorului meu – plus zece kg. Dintr-o fată veselă și pozitivă m-am transformat într-o persoană deprimată, neîncrezută și nemulțumită de felul cum arătam. Totul a continuat până în ziua când am hotărât să urmez un program de detoxifiere și remodelare corporală. În noua comunitate am învățat să mă alimentez corect, nu doar eu, ci toată familia!

– Care sunt rezultatele tale de azi?

– Am slăbit 11 kg datorită alimentației corecte și suplimentelor care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Mi-am recăpătat energia și încrederea. Primesc plăcere când îmbrac rochițele ce nu-mi veneau acum câțiva ani. Cel mai mult mă bucură aprecierea și susținerea soțului meu. A fost momentul când am decis că și eu pot susține și încuraja alte persoane, aflate în situația mea, să își schimbe viața, îmbunătățindu-și sănătatea fizică și psihică, dar care nu au posibilitatea să meargă la psiholog, însă au nevoie de comunicare, de susținere morală. Pe toate astea le-am găsit în comunitatea Team Butterfly, alcătuită din femei curajoase și ambițioase. Mândră că fac parte și eu din ea.

– Cum ai grijă de tine, de familie și de afacerea ta?

– Primul lucru pe care l-am învățat în comunitatea noastră este să fiu organizată și să gestionez cât mai efecient timpul. Astfel, reușesc să am timp de mine, dar și să am grijă de copii, casă, grădină, griji cotidiene și desigur timp pentru jobul meu online. Nu am crezut vreodată că voi desfășura un astfel de gen de activitate, dar lumea network-ului îmi dă posibilitatea de a munci fără a ieși din zona mea de confort și de a fi independentă financiar, dar cel mai important, să fiu alături de copiii mei toată ziua. Dacă e să vorbesc despre familia mea, scopul cel mai mare este să le oferim copiilor nostri viitorul pe care noi n-am putut să-l avem acasă. Mereu zicem că ne sacrificăm noi, dar copiii noștri vor avea o viață mai bună. Cât despre activitatea ce o desfășor, îmi doresc să ajut cât mai multă lume să-și recapete încrederea în sine. Vreau să cunoască că se poate de trăit și altfel, să ne bucurăm de viață, de felul cum arătăm.

– Cum reușești să treci peste provocări?

– Provocările ne sunt date pentru a fi depășite. Împreună cu soțul găsim ieșire din orice situație. Ele ne fac mai curajoși și mai puternici.

– Foarte motivant. Ce mesaj ai avea pentru femeile acestei comunități?

– Dragi femei, fiți curajoase. Nu vă lăsați marginalizate de stereotipuri precum că e ceva normal ca femeia după naștere să aibă multe kg. Haideți să spargem tiparele și de dragul copiilor și soților noștri să fim energice, frumoase și fericite. Fericirea vine din interiorul nostru, ceea ce înseamnă că e foarte important să fim mulțumite sufletește de felul cum arătăm, să recăpătăm încredera în sine. Și dacă cu adevărat vă doriți această schimbare, eu pot să vă ajut prin propriul exemplu.

Răspunsurile Ingăi la întrebările lui Marcel Proust.

Ce este pentru tine femeie?
Univers.

Calitatea pe care o admiri la oameni?
Sinceritatea.

Care este cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta?
Nu am avut parte de nerealizări. Sunt mulțumită de toate câte s-au întâmplat în viața mea. Îmi iubesc viața cu bune și rele, așa cum este ea.

Culoarea și floarea preferată?
Galbenul, fiindcă se asociază cu soarele, or, eu mereu îl port în suflet. Florile preferate sunt gladiolele, care semnifică sinceritate, tărie de caracter și mă reprezintă.Dragă Inga ne bucurăm pentru succesul tău, care poate fi unul motivant pentru multe dintre noi cele care visăm la o talie de viespe. Dragi femei, dacă sunteți axate pe o alimentație sănătoasă și o siluetă de invidiat, recomandăm să luați legătura cu Inga pentru a vă bucura de aceleași rezultate în cât mai scurt timp. 

 

Cu drag, pentru revista „O femeie din Paris”

Redactor text: Daniela Borodachi