Dragostea in cuplu este cel mai complicat algoritm al naturii. Si cel mai diferențiat…personalizat..asociat.. Ar părea atita de simplă si frumoasă dragostea in doi. Că un vals printre stele , un sărut între flori , un dialog de cuvinte pline de gingășie. Pare simplu. Se întâlnesc două priviri,se îmbrățișează două energii , urmează alchimia sărutului…Și gata. Simți fluturași in stomac si nu vezi ora sa fiți împreună zi si noapte.


Viata in doi este o poveste pe care fiecare și-o scrie,împărtășește si trăiește ca pe o experiență unică. Dar ca povestea sa continue avem nevoie de acea busolă care pune accent pe trei coordonate: intimitatea , pasiunea si angajamentul. Pentru fiecare din noi intimitatea este conexiune,apropiere,legătură.
Este acel flux de energie care circulă între tine si el si va face invizibili si fericiți. Pasiunea. Este terenul unde sexualitatea se simte ca la ea acasă, înconjurată de romantică, placere si entuziasm. Si nu in ultimul plan angajamentul. Pentru mine e o promisiune de a păstra aceasta poveste de dragoste și a scrie zilnic pagini noi despre momentele frumoase trăite împreună, despre obligațiuni și responsabilități,efort conștient si compromisuri.
Atâta timp cât sunt pas la pas raportul funcționează de minune..Cu urcușuri si coborâri..Ca un scrinciob care îți da satisfacție chiar dacă te stresează..
Dar te trezești într-o zi si această magie dispare. Și această poveste începe să doară. Discuții aprinse, cuvinte urâte, îmbrânceli, insultări . Palme ce se duc si vin. Plins in pernă , mii de întrebări si nici un răspuns. Doar cuplurile care au valori si necesități similare rezistă in timp. Devin ca o echipă unde se creează codul moral al relației si se comunica foarte mult. De unde începe durerea ? De la tăcere, neînțelegere ,disconfort ,insatisfacție, senzația că faci pentru altul mai mult decât el face pentru tine. Se poate de oprit acest proces de îndepărtare? Cum ? VORBIND. CU RESPECT. CU RABDARE..RĂSFOIND AMINTIRI.
Lilia Olog
Învață sa asculți partenerul. Nu critica cu sarcasm si voce ridicată. Manifesta interes autentic față de celălalt, fii empatic. Vorbește cu respect despre hobby-uri si valorile celuilalt. Nu folosi evitarea emoțională. Indiferența este o manipulare distructiva. Arata-i celuilalt afecțiune, folosește cuvinte calde. Găsiți zilnic momente pentru a va povesti ziua,emoțiile trăite. Asumati-va responsabilitatea si cereți scuze dacă ați greșit.
TOATE ACESTEA SUNT NIȘTE SOLUȚII SIMPLE CARE ALINA SUFERINȚA CELUILALT care pot rescrie scenariul relației adăugind noi conținuturi frumoase trăite in doi. Fiți fericiți. Si in loc de a provoca o durere dăruiți o floare, un cuvânt,o plimbare,un sărut.
Cu drag pentru revista O FEMEIE DIN PARIS, 
Editor text- Lilia Olog