De oameni ca Steliana Buzu are nevoie orice comunitate. Pentru că povestea din spatele omului aduce mereu cu sine un dram de conștientizare.
„…În Nutriție am ajuns datorită problemelor de sănătate pe care le întâmpinam acum 10 ani. Eram într-o perioadă când vizita la doctori era o rutină și luam zilnic medicamente cu pumnul la care nu vedeam sfârșit, ba chiar unele preparate îmi erau prescrise pe viață….” este o parte din povestea ei. Vă invit să o cunoaștem mai bine. Iar mie, nu-mi rămâne decât să spun că suntem niște norocoase pentru faptul că o avem în sânul nostru.

– Povestește istoria integrării tale – cum te-a primit comunitatea?
– Sinceră să fiu, nu am întâmpinat situații despre care să pot trage o concluzie cu privire la integrarea mea în Franța. Activitatea mea în marea parte se desfășoară pe online, la fel implică multe deplasări. În Franța sunt relativ puțin timp, acum pe 6 Martie am făcut 2 ani. În tot acest timp, o dată la jumătate de an, câteva luni le petrec in Moldova, cel puțin așa a fost până acum. În general, pot să zic că îmi este aproape energia și cultura Franței. Mă simt confortabil și destinația pentru viață este aici.

– Cum îți alini dorul de casă și de pământul natal?
– Cum am menționat deja, sunt binecuvântată de libertatea acțiunilor, călătoresc de fiecare dată când simt nevoia, astfel evit sentimentul mistuitor al dorului de casă și părinți.

– Care sunt provocările cele mai mari?
– Provocarea cea mai mare pentru mine este limba franceză. Vorbesc engleza la perfecție și atunci când m-am mutat aici, credeam c-o să-mi fie ușor să mă descurc cu engleza, dar nu-i chiar așa. La moment frecventez cursuri de limba franceză.

– Ai timp pentru tine, Femeie?
– Da! Este stilul meu de viață și parte din mine. Nu-mi imaginez viața altfel. Consider că femeia în primul rând trebuie să-și îndeplinească datoria față de sine, față de corpul și sufletul său apoi să iasă în lume și să transmită această stare familiei și celor care o înconjoară.

– Care este cea mai mare realizare a ta?
– Faptul că sunt astăzi în viață și am putut renaște din cenușă. Faptul că pot transmite omenirii toate cunoștințele mele și pot ajuta oamenii să devină mai sănătoși și să capete o altă calitate a vieții. Zecile de satisfacții și mulțumiri pe care le primesc zilnic. Aceasta este cea mai mare realizare – să te simți la locul tău în viață.

– Care este cel mai mare minus sau defect al diasporei sau a comunității din care faci parte?
– Nu cred că există minusuri sau plusuri. Este frumos totul așa cum este.

– Te implici în activitățile diasporei și ale societățile civile? Dacă da, cum anume?
– Până la moment nu m-am implicat. Probabil o voi face pe viitor. Am ce oferi și îmi doresc să contribui cu ce îmi stă în puteri.

– Cum ai aflat despre noi și care ar fi aportul tău pentru comunitatea „O femeie din Paris”?
– Despre comunitatea Ofemeie, am aflat de la o cunoștință de a mea. Aportul meu ar fi de a transmite cunoștințele și expertiza pe care le-am acumulat în ultimii 10 ani, întregii comunități prin calitate de informații, seminarii educative care contribuie la ameliorarea vieții oamenilor din diasporă.

– În ce condiții ai reveni definitiv acasă?
– Dacă s-ar schimba cultura oamenilor și mentalitatea.

– Dacă ai reveni, ce ți-ai dori să implementezi acasă din ceea ce ai văzut/experimentat/trăit în diasporă?
– Simplitatea!

– Cum te numești, de unde vii, care este profesia ta, cu ce te ocupi aici și dacă nu ne-ai spus până acum, în ce țară ești stabilită și de câți ani?

– Numele meu este Steliana Buzu.
Sunt nutriționist.
•Membră a Asociației Nutriționiștilor din R.M.
•Absolventă a școlii de Nutriție ABC Fitness School Moldova.
•Calificată la centrul de cercetare științifică de Gerontologie din Moscova.
•Fondatoarea programului online DETOX_PRO http://stelianabuzu.tilda.ws/detox_pro
•La moment fac studii la institutul de Medicină Holistică Da Vinci din Cipru.
Consult online și offline
Practic diagnosticarea organismului cu biorezonanța magnetică.

În Nutriție am ajuns datorită problemelor de sănătate pe care le întâmpinam acum 10 ani. Eram într-o perioadă când vizita la doctori era o rutină și luam zilnic medicamente cu pumnul la care nu vedeam sfârșit, ba chiar unele preparate îmi erau prescrise pe viață. Atunci am hotărât că trebuie sa fac ceva și așa au urmat studii, zeci de cărți de Nutriție și experimente pe propria piele. Am schimbat alimentația și stilul de viață radical. Am început cu extreme ca alimentația cu crudități timp de 1 an, după care raw-vegan 5 ani, keto-vegan o perioadă, alimentația fără alergeni și multe alte abordări dietetice care în prezent m-au adus la o înțelegere maximă despre ce funcționează și ce nu funcționează, timp în care am studiat și fito-terapia ca să înțeleg cum mai bine se poate de ajutat corpul pentru a se reface. Am introdus un consum conștient de apă. În câțiva ani am reușit să rezolv foarte multe întrebări cu sănătatea personală, după care am început să consult.

Am experiență cu:
•surplusul de kg
•rezistența la insulină/diabet
•acnee
•alergii alimentare
•dezechilibre hormonale/infertilitate
•oboseală cronică
•detoxifiere
•programe anti-parazitare
•programe de restabilire a tractului gastro intestinal
•boli auto-imune

Îmi doresc cât mai multă lume să cunoască remedii simple care rezolvă probleme mari.

Pe Instagram ne găsiți pe pagina
Asociația Nutriționiștilor din Moldova
#anm_moldova

Blitz interviu:

1. Sărbătoarea care adună toți membrii familiei la o masă și îți amintește de Moldova este…
Nașterea lui Iisus

2. Ce gătești cel mai frecvent din bucătăria noastră tradițională?
Zeamă de pui

3. Care este cartea de pe noptieră?
La moment Жизнь в удовольствие de Alexander Palienko
și Ești cel mai tare de Jen Sincero

Felicitări Steliana pentru pasiunea ta cu care ne transmiți informații utile legate de nutriție. 

Dragă Femeie, dacă dorești ca și povestea ta să ajungă pe pagina noastră ⚜️Ne găsești pe Instagram https://instagram.com/o_femeie_com?utm_medium=copy_link Facebook https://www.facebook.com/ofemeiedinparis ⚜️Pe site-ul : www.Ofemeie.com ⚜️Ne poți susține și cu o: donație aici https://www.gofundme.com/f/sustine-echipa-platforma-ofemeiecom?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer