Violența în familie a emigrat odată cu cetățenii Republicii Moldova, noi cei din diasporă venim
cu un suport de a combate și preveni violența fața de femei și fete.

Platforna „Linia Roşie” este creată cu scopul de a oferi sprijin moral și fizic femeilor victime ale violenței, precum și copiilor lor: urmărire personalizată, sprijin social, legal și psihologic.
Noi, cu sprijinul Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie” si a Ambasadei Republicii Moldova la Paris, vom aduce suport femeilor din diaspora moldoveneasca în Franța.
În cadrul acestui serviciu, victimele violenței în familie vor primi ajutor în drumul parcurs spre siguranță: ajutor în comunicare în limba franceză (pentru a apela la plasamentele din Franța, pentru a apela la autorități, traducere în alte proceduri birocratice, etc), consiliere psihologică și juridică, sau plasament în regim de urgență.
Pe lângă telefoanele oficiale, fetele și femeile aflate pe teritoriul Franței, pot apela la Linia Roșie: 06 33 16 62 10, în fiecare zi de luni, între orele 9:00 – 12:00.
Email: stopviolenta.franta@gmail.com
Violența împotriva femeilor se întâmplă pretutindeni, nu există niciun refugiu sigur, nici măcar în propria familie, ba dimpotrivă. Femeile sunt victime ale violenței în propriile familii, așa cum sunt victime ale violenței și la locul de muncă, în școli și în universități, pe stradă, ca persoane strămutate și ca migrante și tot mai mult și în mediul online prin violența cibernetică și discursul de incitare la ură.
Problema a căpătat o amploare care este în continuare alarmantă: în Europa, una din trei femei a fost victimă a violenței fizice și/sau sexuale. În UE, aproape toate victimele traficului de persoane în scopul exploatării sexuale sunt femei și fete.
În țările în curs de dezvoltare, o fată din trei este dată în căsătorie înainte să fi împlinit vârsta de 18 ani. La nivel mondial, numărul femeilor și fetelor care au fost supuse mutilării genitale, o practică ce subzistă în aproximativ 30 de țări, este de cel puțin 200 de milioane.
Este responsabilitatea noastră si a comunității, să ne menținem angajamentul civic de a preveni, de a respinge și de a condamna orice formă de violență împotriva femeilor și a fetelor.