Ziua de duminica a facut istorie. Si noi, diaspora, suntem parte a acestei istorii. Nimeni pana acum n-a făcut-o – nici agrarienii în 1994, nici comuniștii în 2001!

 

Daca e sa facem o totalizare a tot ce-am trait duminica, de la independenta incoace am avut nevoie de aproape trei decenii ca sa ajungem la democratie, libertate si valori europene. Atit ne-a trebuit ca sa ne coacem dragii mei, ca sa sortam graul de neghina si in final sa alegem… Din fericire, am ajuns sa traim ziua cind Moldova nu se mai vinde pe hrisca si tusonka. Am ajuns sa ne bucuram pentru cei onesti din structurile de stat care voteaza cu inima si nu pentru ca asa li s-a cerut de mai sus.

Moldova s-a unit. Cei de acasa si cei plecati si au facut un tot intreg. Au fost inimi care au batut la unison pentru ca isi doresc schimbarea. De fapt, victoria noastra, a celor plecati, a inceput mult mai devreme, atunci cand am obținut mult mai multe secții de vot, decit la precedente alegeri. Am votat civilizat si asta ne face mandri. Si mai mandra sunt de diaspora mea din Franta.

Aducem mulțumiri echipei bine formate si cetatenilor activi implicati. Dar nu in ultimul rand Ambasadai Republicii Moldova la Paris.

Parisul a fost orașul unde s-a votat cel mai mult. Multumesc cu plecaciune. Participarea activa la vot a fost si va fi arma noastra. Si nu uitati buturga mica, rastoarna carul mare.

Aducem intilnire tuturor celor care au asigurat buna functionare a procesului de vot, echipelor de membri in toate sectiile din diaspora si de acasa dar si misiunilor diplomatice.

 

Mai multe detalii privind rezultatele alegerilor pot fi văzute dacă accesați aceste link-uri:
https://pv.cec.md/parlamentare2021-rezultate.html?fbclid=IwAR0nw0T0mFNiT9m95IXVg6TPHFemclG7bf6k5U-p7FWYJLRVl7BpToxnvpc
https://www.facebook.com/100001658867229/posts/4190924427639478/?d=n

 

Cu drag: Viorica Timbalari, pentru revista „O femeie din Paris”