Pasiunea Mariei Baciu este una molipsitoare. De facto, este despre frumos, despre talent descoperit peste noapte, despre răbdare și îndemânare, (iar dacă privești mai profund) este despre puterea de a-ți redefini prioritățile. De jure, este despre recondiționarea mobilierului vechi. Totul a pornit de la măria sa întâmplarea… O casă cumpărată în Germania şi o dorință trăsnită de a combina mai multe idei, în speranța că finalul va fi unul frumos. Cu alte cuvinte, viață nouă, mobilă veche, adaptare și provocări. Din nou despre #ainoștri în Germania, de data asta despre Maria Baciu.
Despre mine cea de acasă. Pe scurt.
„Acasă m-am tot rotit în domeniul jurnalismului. Reporter tv, ziaristă, traducătoare de filme pentru un post tv. Ultimii ani am activat ca și agent la call centre Moldcell. Departe de mine ideea emigrării până în momentul când soțul a semnat un contract avantajos cu o firmă din Germania.
Evident că mi-a zburat gândul la o carieră în domeniul jurnalismului aici. Am pornit cu ideea de a-mi recunoaște diploma, dar am renunțat în ultima clipă. O diplomă nu te face un jurnalist bun, iar ca să poţi scrie bine într-o altă limbă, nu e suficient să-i cunoști doar gramatica.
Despre prețuri mari și bugete mici. În căutarea soluțiilor.
Redecorarea mobilierului şi tot ce vine la pachet cu această pasiune a intrat în viaţa mea acum trei ani. Ne-am cumpărat casă și în închipuirea mea o vedeam mobilată și decorată în stil rustic (Farmhouse). Dar preţurile din magazine mi-au omorât din faşă entuziasmul.
Întâmplarea a făcut să o descoper pe Elena, pe o reţelele de socializare. Talentată în domeniul redecorării, ea a fost prima verigă din lanțul de experți pe care i-am cunoscut ulterior. “
Cu siguranța ca va intrigat istoria Mariei și pentru a gusta din farmecul creațiilor vechi puteți citi articolul pe linkul de mai jos de pe blogul Daniela Borodachi:
Cu drag: O femeie din Paris 🥰